Dobrý večer ! Mám 9 ročnú dcérku práve bola na toalete s tým že mala na papieri krv s konečníka na vonok nemá ranku žiadnu a nedá sa jej kakať čo to môže bit? Menzes to nieje 🤔.
@petrinella závisí, či to bola jasná alebo hnedá krv. Keď jasná, môžu to byt hemoroidy, prasknuta viečka ako tlačila. Keď tmavá, tak to môže byt polyp na creve, podráždená sliznica, čokoľvek. Ak je jasná krv, len by som to sledovala
Kúpte vlákninu zmakci stolicu, mohla byť vnútorná ranka zo stolice. Nerobila by som na vašom mieste hneď paniku. Mma 6r dcéru a tiež sa nám to žiaľ stáva
@lula313 pekne ďakujem je to jasna krv svetla nieje jej dako vela ale no predsa pre matku šok sledujem to , dúfam že to bude ok .
@masenkamedvedova ďakujem za odpoveď dúfam že to prejde krv bola svetlá no ešte k tomu dodam že dnes spadla na zadok na vonok žiadna modrina len terás keď sa snažila na toalete tak ju to zabolelo a trošku krv
@petrinella držím palce. Hlavne dbaj na jej pitný režim, lebo ten má zásadný vplyv na tuhosť stolice.
Jasne ze to nie je menzes, ak ide z anusu...
Na hemeroidy je podla mna priskoro, ale ak ma zapchu, pri tazkom toaceni mohla prasknut dajaka cievka. Rozhodne by som siel do doktora, len potvrdit, ze to nie je nic vazne.
@arcticcode hemeroidy mozu mat aj uplne male deticky, jasne, ze s vekom pripady pribudaju, ale veru sa moze stat 😳
@petrinella ak to pretrvá dlhšie, môže už ísť o zápal hrubého čreva, alebo crohnovu chorobu
@petrinella kúp glycerinove čipky zmakcia jej stolicu a vyprázdni sa.Treba veľa vlákniny zaradiť, aby jej konečník nekrvacal, lebo potom začarovaný kruh bude sa báť, že to bude bolieť a bude zadržiavať stolicu
Choďte na pohotovosť, zistia to tam. Môže to byt niečo vážnejšie takže odporúčam ísť hneď.