Ahojky
Chcela by som sa opýtať či mi neviete niekto poradiť. Dcérka ci čistila uško a zatlačila si vatovu tyčinku hlbšie do ucška až jej išla z neho krv. Nie veľa trošku. Mohla si niečo v ušku poškodiť? Ale počuje na neho normálne len ju boli. Za každu radu budem povďačná.
To bola iba kvapôčka neviem čo mam robiť mala sa boji strašne dr.lebo mala 2 krat zapal do uška tak si toho prežila
@andrisek1 kolko rokov má dcérka?
@andrisek1 babulka malá... Chápem ten jej strach, moja mamina si vraj ako dieťa (nar. v roku 1949) užila zápaly stredného ucha a bolestivé vyšetrovania a ošetrovania a po rokoch ako dospelá v tej istej čakárni zo strachu omdlela... Dcérke vysvetli, že jej len skontrolujú uško, či ho dobre vyčistila. Alebo ak je už trošku staršia (neviem, koľko má rokov), vysvetli jej, že aby ste predišli väčsej bolesti ranky v ušku, omrkne to pre istotu lekár a trebárs jej dá nejaké liečivé kvapky. Ešte raz - som laik, takže moje odpovede sú len vyjadrením môjho názoru, ale myslím si, že poranený zvukovod ma vidieť ORL lekár. Je to tmavý zakrivený minipriestor a Ty nevieš zhodnotiť, odkiaľ presne išla tá kvapka krvi. Možno teraz fakt preháňam, ale čo ak si malá poranila bubienok a dostane sa jej tam infekcia?
napisala som Vam cez internu postu, mali sme nieco podobne...
@andrisek1 ahoj, som laik, ale keby sa to stalo môjmu dieťaťu, švihala by som na ušnú pohotovosť. Treba uško určite poriadne skontrolovať. Držím palce.