Dnes mala moja 2 ročná dcerka v stolici takú jasnú červenú krv co to môže byť? Mam z ňou ísť k lekárovi alebo to pozorovať ďalej? Stalo sa to prvýkrát
Neužívala nejaký liek? Napriklad Solmucol? Je to vo vedľajších účinkoch spomenuté a naša to mala tiež. Po vysadeni aj zmizlo. Ale ak neužila nič tak jednoznačne lekár.
Mohla mať tuhú stolicu, alebo jej praskla cievka
@zanetakovacsova no práveže nič neuziva, ale akurát ma trošku ťažšiu stolicu dosť tlači pri tom môže to byť aj tým?
Ja si tiež myslím že skôr kakanim praskla cievka ak by sa to opakovalo určite by som zbehla k Dr radšej 3x zbytočne ako neskoro. Drzim palce
Samozrejme, ze to moze a aj bude tym 🙂 urcite nemusis hned utekat k lekarovi, snaz sa, aby mala redsiu stolicu a ak by aj tak problem pretrvaval, tak tam zajdite.
Kvôli tomu že ťahšie išla stolica asi sa popraskalo okolo konečníka a z toho krvacalo.Treba hľadať príčinu , zmena stravy viac vlákniny ..Netreba hneď utekať k lekarovi.Ešte môžeš skúsiť vynechať mliečne produkty či nebude daaka alergia na mliečne bielko alebo alergia na laktozu..Laktozu sleduj aj v inych potravinach
@anavixy tak ona už dlhšie tak kaka že dosť tlači ale niekedy ma normálnu stolicu ale furt tak tlači...no teraz mala prvýkrát krvicku
A to bolo na papieri ci trosku na stolici ci ako? Moja mala ma tiez obcas trosku cervene miesto na stolici ked ju ma velmi tvrdu, ma s tym problem, ale bezne sa to neopakuje.
Dávaj jej napucane ovsené vločky do polievok, jogurtov, postruhanych jabĺk a veľa vody pit
@anavixy mala to v plienke ked som ju prebaľovala, ved aj u nás to bolo prvykrat
@luccija vločky ma pravidelne aj z jablkom a vody pije až príliš veľa
Nejedla cviklu alebo niečo podobné?
A nema daaku črevnú infekciu?
Jasno červená krv s najväčšou pravdepodobnosťou pochádza z konečníka alebo jeho okolia kvôli podrazdeniu tvrdou stolicou. Ak je v strave dostatok vlákniny a tekutín, lekára by som kontaktovala. Môže prepísať niečo na zmakcenie stolice (napr. Duphalac alebo niečo podobné, neviem, čo je vhodné pre dieťa). Pripadne sa zatiaľ poraď v lekárni, určite majú prehľad.
@ildiko36 tak nič jej není vôbec okrem toho tak nemyslím
@bashawelle akurát som si spomenula ze berie pyridoxin už dlhodobo ale neviem žeby to jej mohlo spôsobovať tvrdsiu stolicu
Neviem, či pyridoxin môže byť problém. kvoli čomu ho berie? Ešte mi napadlo, že pomôcť môžu probiotika. Tiež by som sa poradila v lekárni, ktoré sú vhodné.
@bashawelle to ma od neurologa...tak probiotika neuziva
Určite odporúčam probiotika. Sú rôzne formy, kvapky, prášok do vody/kaše, na cmúľanie/žuvanie...
Zatial by som lekqra neriesila. Ak sa yo bude opakovať. Podla mna praskla cievka, ked tlacila. Starsi to maval tiez, ked po odpluenkovani nechcel kakat
určite by som išla k doktorovi