Krv v stolici u 2-mesačného bábätka

12. feb 2023

Ahojte prosim vas moj 2 mes.syn vcera mal v stolici krv take vlasocky ,bolo ich dost a dneska pri kakani mal tiez ale menej!samozrejme zajtra ideme k lekarovi .je kojeni a dokrmzjem s UM z coho to moze byt?je pokojny horucku nema ani hnacku nic

mmoonna
12. feb 2023

Môjmu sa takto začala alergia na a bielkovinu kravského mlieka

autor
12. feb 2023

@mmoonna a pri kazfom kakani ste mali krv?

mmoonna
12. feb 2023

Najprv to začalo vlasocnicami krvi, potom už normálna krv skoro pri každom kakani. Boli sme na gastre, dala nám špeciálne mlieko a bolo dobre

autor
12. feb 2023

@mmoonna dufam ze mu to prejde a nebude to nic vazne strasne sa bojim 🥺 volala som vcera nasej pediatricke a ta povedala ze sa to moze stat pri dojcenych babetiek ze aj podla toho ze co som jedla aj ja !predvcerom so jedla fazulu ci to nemoze byt z toho !ale povedala ze nech pondelok rano zo erem plienku a ze zobre vzorku stolice

chymena
12. feb 2023

Vyzerá to na alergiu na bielkovinu kravského mlieka (BKM).

autor
12. feb 2023

@chymena a pri alergii nahodou nie su niake kozne priznaky?lebo moj mam strasne suchu pokozku pouzivam nato oilatim a excipial ale velmi to nepomaha

chymena
12. feb 2023

Môžu byť aj kožné problémy.Moja dcérka začala kakať krv,keď mala dva mesiace.Hned večer som od strachu volala sanitku,zobrali nás na chirurgiu na sono bruška ale tu bolo všetko v poriadku
Tak na druhý deň som utekala aj s krvavou plienkou ku doktorke
Dcérka mala ale aj hnačky takže kým sme sa dostali ku gastroenterologicke Bizíkovej do Podunajských Biskupic lebo sme z BA,tak jej pediatricka zmenila mlieko na Nutrilon ale teraz si nepamätám či to bol Nutrilon ha alebo laktose free ale skôr ten ha a kupovali sme ho v lekárni na recept od pediatricky a plus na zastavenie hnačky som dcérke musela to už špeciálne mlieko riedit s ružovým odvarom,ale ako pisem my sme mali aj hnačky, zlé trávenie také ťažké z normálneho Nutrilonu a aj zápchy na začiatku a nepomáhala ani voda
Ja som tiež aj dojčila aj dokrmovala ale kvôli tejto alergii bolo vhodnejšie prestať s kojenim
Potom sme mali kontrolu po roku,až po roku a pol u pani doktorky Bizíkovej , ktorá povedala že máme skúsiť dať dcérke už aj mliečne výrobky napríklad Pribinacik proste jogurty pridať do stravy a keď bude všetko v poriadku a nebude zase krv v stolici tak je to v poriadku.Musim si zaklopať,že bolo a je to v poriadku,alergia prešla.
Mlieko mi nevypije, nechutí jej,ale jogurty,termixy,syry papá.

autor
12. feb 2023

@chymena a okrem alergie co to este moze byt?

simona92101
12. feb 2023

Urcite by sa to nemalo stavat,a nieje to bezne! Takto zacina intolerancia laktozy alebo ABKM.ziadaj vysetrenie stolice, ty vyrad laktozu aj UM bezlaktozove,objednaj sa na gastro.

simona92101
12. feb 2023

Ako dalsie priznaky su: ekzem, hnacky, meteorizmus, nepokoj, krce