Ahojte, mate niekto skusenost, ze vasmu dietatu (11r.) ako by '' hemeroidy'' alebo ja uz neviem co naskocili. Ma vela krvi ale stolica normalna, nic ho neboli, nepali, nestipe. Dr mi povedala, ze pockame, ze u deti je to normalne. Ja sa vsak bojim.. Pozerala som sa mu tam ale nema tam nic podrazdeneho ked sa utrie nevidim tam nic.. Ide ma slak trafit (trva to den)
@rika8 moja mala v 4, 5 a 6 rokoch vždy na chvíľku cca 2 tyzdne viac nie, ale tak ze keď sa zotrela mala cistu krv na toaletaku. Chodíme na gastro Dr ju pozrela urobila testy stolice, krvi ale nikdy to nebolo nič vážne. Ze podráždený konečník aj keď ju prezerala žiadne podráždenie nebolo vidno a stolicu mala vždy relatívne mäkkú. 🤗
nemusi mat vyslovene hemoroidy. staci, ze sa porani konecnik, moze sa poranit trosku viac pri jednej stolici a nez sa to zhodji, pri kazdej stolici sa to znovu otvori a krvaca.
neviem ci dieta moze Ascorutin, na to je dr aby o tom rozhodla,a le v zasade je v nom vit.C a rutin na spevnenie ciev. daju sa doplnat v prirodnej podobe,a lebo najst doplnky vhodne pre deti.
konecnik po stolici umyt a osetrit, napr Bepanthenom.
a teda uvidi sa, ci sa to vyhoji.
ano, nam takisto pomohol bepanthem. aj sudocrem som davala a zahojilo sa. ono to skutocne moze byt len z jedneho razu - z tvrdsej stolice a potom uz je ok dalsie razy 🙂 netreba hned panikarit rozhodne.
My sme toto riesili s dcerkou, ma 4 roky....nic ju nebolelo ale po utreti na papieri svetla krv, zoparkrat aj vo wc....riesili sme u chirurga, mala vnutri v konecniku trhlinu, kazali sedacie kupele v repiku, pred a po stolick natierat kalciovou mastickou a klop klop mame klud odvtedy....samozrejme pot vela tekutin a vlakninu aby neprisla tvrda stolica a nespravila sa ranka znova
A akej farby je tá krv - tmavá či svetlá? Zvyčajne svetlá krv býva z podráždenia konečníka pri tvrdej stolici kedy prasknú jemné cievky a chvíľu trvá kým sa to zahojí.
Dr.ma pravdu že treba vyčkať a sledovať to. Zvýš mu príjem tekutín, vlákniny a nasaď probiotiká na zmäkčenie stolice.