Krv v stolici 3-ročného dieťaťa

sss112
14. feb 2023

Dobrý deň. Prosím vás ak máte niekto skúsenosť,.....syn dlhdobo zadržiaval stolicu. Nijak raz sa nehcel vykakat aj ked ho uz tak tiskaloo....ale tym sme si uz nastastie presli a kaka uz pravidelne cca kazdy druhy den. Lenze uz mesiac nieco ma na stolici krv. Samozrejme u pediatricky sme boli, vysledky krvi aj stolice ma v poriadku. Dalej ss to opakovalo tak nas poslala na gastro . Lenze tam sme objednani az na marec. A krv ma stale aj uz mal menej a teraz zase vela. On silno tlačil vzdy. Kedze mal tie zapchy atd..nema ziadne boelesti ani pri kakani ani bruska, nic. Ja sa velmi uz bojim ze cim.to moze byt. Aj ked pravdepodobne ma tam nieco mechanicky poskodene kvoli tomu ze silno tlačil ...viem ze je vela deti co maju take problemy aj cp som tu citala na MK lenze nikdy nikto poriadne potom nenapisal cim to bolo. Preto zakladam tuto diskusiu a prosim mamicky ak mate skúsenosť , prpsom napiste priciny

simona92101
14. feb 2023

@sss112 krv v stolici znaci intoleranciu...laktoza povacsine.skuste kym pojdete nq gastro vyradit vsetko mliecne,zaradit viac ovocia,zeleniny,cokolvek co zriedi stolicu aby nebola tuha a nedrazdila konecnik.

sss112
autor
14. feb 2023

@simona92101 ďakujem za odpoved. Intoleranciu vylucujeme. Nema ziadne ťažkosti a ine priznaky aby ju mal mat....pediatricky som sa pytala ci nemame len pre istotu vylucit mliecne potraviny, povedala ze nie, nemame nic menit az na gastre uvidi. Stravu ma dobru. Dbame na to. Stolice nema tvrde ak nezdržiava co nastastie uz nerobi. Taktiez berie duphalac. Ahhh😟

simona92101
14. feb 2023

@sss112 myslim ze krv v stolici je celkom zavazny priznak,hlavne ak to trva mesiac.vysetrenia u pediatricky vacsinou nikdy nic neodhalia,u nas sa to hned 2x potvrdilo - obe dcery ABKM,alergia na vajecne bielko,arasidy,psenicu.- krv v stolici,neskor hnacky..vysledky u pediatricky vzdy tip top,zlahcovala to.a nakoniec sme na alergologii takto dopadli🤷‍♀️
Drzim palce,nech ste fit

sss112
autor
14. feb 2023

@simona92101 ďakujem. A kolko rokov mali ked im to potvrdili?.

sss112
autor
14. feb 2023

@simona92101 a mali aj nejaké ine priznaky? Mojj syn nema ani hnačky, bolesti, ...

simona92101
14. feb 2023

@sss112 starsia 6mesiacov,mladsia 3 mesiace.s oboma som skoncila v nemocnici na infuziach,lekarka dovtedy nechcela uznat,ze nieco nieje v poriadku.na gastro sme cakali 3 mesiace, na alergologii obom vyslo aj NON IGE ALERGIE,t.j alergie ktore sa testami nepreukazu,no dieta moze reagovat.vtedy sa ide eliminacnymi testami doma,potraviny sa vylucia a nasledne doma skusas a pozorujes ci a ako dieta reaguje..napr. jahody,arasidy, urcite druhy masa,alebo kombinacie potravin ktore sa krizia 😏 je to komplikovane,dcerky si obe vela vytrpeli..

simona92101
14. feb 2023

@sss112 mldsia zacala krcami v bruchu.neskor krv,a posledne stadium hnacky.pridruzil sa reflux,problemy s vyprazdnovanim,caste stikutanie.
U starsej zapchy,bolestive vyprazdnovanie, krv v stolici.na isty cas sa polepsilo, teraz v skolke sa jej pohorsilo,ucitelka ju naliala kakaom a vyskocil ekzem po celom tele,cize uz aj kakao musime vylucit.

berry266
14. feb 2023

Dcéra mala tiež, mala alergiu na mlieko nepotvrdenú testom z krvy.Potvrdené iba eliminačným testom doma.Liečila sa prísnou bezmliečnou stravou. Pri akej koľvek diétnej chybe sa v stolici objavila krv. Dcéra z toho vyrástla približne okolo 3rokov.Problém so stolicou bol dlhodobý aj bez nálezu krvy a my sme nevedeli prísť na to prečo sa to deje. Hnačky,zápchy,plynatosť,podráždenosť u dcéry,neskôr aj ekzém. Po úprave stravy všetko ustúpilo.