Krv v moči u 2,5-ročného

27. apr 2024

Ahojte mamičky. Mám trošku paniku. Syn (2,5r) už skoro rok odpienkovany sa v noci pocikal. Nič hrozné môže sa stať. Mám doma papieriky na vyšetrenie moču tak som ho ráno vyšetrila a vyšla mi trošku krv😳. Teraz stresujem či s ním isť na pohotovosť alebo počkať do pondelka. Nechcem aby sa z toho vykľulo niečo horšie. Inak je čulý hravý papá neteplotuje. Čo by ste robili?

matullienka
27. apr 2024

Ja by som nasadila preventívne brusnice a d - manosu

ankare
27. apr 2024

Ak sa mu stav do pondelka nezhorsi, odnes v pondelok moc pediatrovi.

pehavcek
27. apr 2024

Moj takto maval ako skolkar ked trochu prechladol.Nemyslim tym sople, kasel... Vzdy sa vtedy pocikal aj ked uz bol odplienkovany.Zvysili sme prijem tekutin.Uvarila som mu jeden hrncek brusnicoveho caju na den.A par susenych brusnic papal. Ku tomu Vitamin C.Bud sa z toho vyklula klasicka choroba alebo to za 2-3 dni preslo.Ak ho neboli nic ani pri cikani a nema teplotu tak by som zatial na pohotovost nesla.

taktotedanie
27. apr 2024

Ist

joannita
27. apr 2024

Zavolaj na urgent, oni ti poradia. Popytaju sa ta a poradia ci prist. Normalne volam na 112 vzdy.

betulinka1
27. apr 2024

Asi bude prechladnuty. Kup susene brusnice a urob z toho caj a nech z nich aj parkrat spapa pocas dna. Uvidis zajtra, ci sa zhorší alebo nie.

nikuus
27. apr 2024

Ten test moze vyjst aj falosne pozitivny, preto sa vzorka potom posiela na laboratorne vysetrenia. Treba konzultovat s doktorom.

pehavcek
27. apr 2024

@joannita volat na 112 lebo sa 2,5 rocne dieta pocikalo?Inak mu nic nie je a je hrave?Myslim, ze to netreba hrotit.Ked uz tak zavolat na klasicku pohotovost a poradit sa tam.Ale ja si fakt nemyslim, ze toto je stav na pohotovost.Pokial mu nic nie je.112 treba nechat volne pre tych co su v ohrozeni zivota.

domka222
27. apr 2024

Môj mal krv v moči a dr kázala nasadiť brusnicový sirup a veľa piť. Pomohlo. Ak ti to nedá, tak v pondelok k dr.
@joannita to akože vždy voláš pri každej prkotine?

matullienka
27. apr 2024

@joannita vieš kedy sa volá 112? Keď mám problém a potrebujem ju ho riešiť vygooglim si číslo na detskú pohotovosť a tam sa informujem. Nebudem kvôli hlupostiam blokovať linku, ktorá je pre život ohrozujúce stavy nie pre soplik.

joannita
27. apr 2024

@pehavcek
@domka222
@matullienka
Samozrejme dievcata, pri kazdej prkotine, ked si zlomi necht, urobi si modrinku, alebo ma soplik, hned volam 112.
To bol zart.
Logicky volam, ked je to akutne a niesom si ista, ci je potrebne ist na urgent alebo nie.
Neviem ktora mi tu napisala, ze ci tam volam ked sa maly pocika. No neviem, ale krv v moci podla mna nieje sranda. Moj syn mal krv v stolici aj v moci a zlyhavali mu oblicky. Takmer zomrel. Isli sme k nasej dr a ta povedala ze je to ok. Nedalo mi to, zavolala som na 112 a prisli do 10 minut. 2 tyzdne sme lezali v nemocnici a dostaval plazmu do zily.
Inokedy mal po tele petechie, vygooglila som, ze to nemusi nic byt, ale aj moze, zavolala som na 112 a povedali nech bezodkladne prideme.
Ked nemate realnu skusenost, tak je lepsie nereagovat

domka222
27. apr 2024

@joannita tak ale prečo v takomto prípade nevoláš na detskú pohotovosť,keď sa chceš poradiť ale rovno záchranku?

joannita
27. apr 2024

@domka222 tak mi to bolo odporucene v nenocnici. Ze mam volat 112.

nikpa
27. apr 2024

S trochou krvi v moči sa nechodí na pohotovost. Pokial by sa pridružila teplota, bolesti brucha alebo by sa ti niečo nezdalo tak áno. Ale takto stačí ak ho budeš sledovať a v pondelok odnes moč pediatričke nech ho pošle do labaku skontrolovať, hentie papieriky mohli byť aj falošne pozitívne.

mamina7070
27. apr 2024

s tymto sa na ´ohotovost nechodi a ani sa nevola 112

Pripomíname, že číslo 112 slúži pre stavy tiesne, keď je bezprostredne ohrozený život, zdravie, majetok alebo životné prostredie a postihnutý je odkázaný na poskytnutie pomoci. Aby sa pomoc dostala na miesto udalosti vždy včas ku každému, kto ju potrebuje, je dôležité číslo 112 si nielen pamätať, ale aj správne používať.

Neoprávnené hovory trápia všetky krajiny v rámci EÚ, na Slovensku boli vlani bez reálnej udalosti takmer dve pätiny volaní (388 947). Najväčší počet neoprávnených volaní evidujeme v Prešovskom kraji, najmenej v Žilinskom kraji.

zdroj https://www.minv.sk/?tlacove-spravy-4&sprava=op...