Ahojte, mate niekto podobnú skúsenosť? Môj malý plne odplienkovy už rok, teraz ma 2,5 roka,,,, 3 dní za sebou sa mi začal pocikavat, volala som Dr. Ta mi medzi rečou povedala ze môžme skúsiť zobrať vzorku moču, či náhodou nieje pre chladený, tak som malého ráno zobudila, vycikal sa do skúmavky a za niesla som jej. Dnes mi volala ze zápal tam nemá ale ze ma tam červené krvinky 80....pytam sa jej co to znamená, tak vravela ze ešte raz pondelok mam doniesť moc a ze sa uvidí ďalej. Neviete co to môže byť? Na Google čítam len najhoršie co môže byt a vydržať takto do pondelka asi sa zbláznim. Malemu nič nieje, od piatku sa mi vysypal okolo úst trocha, to je všetko. Ináč sa hraje pekne, už sa aj pýta zasa na WC. Viete mi niekto poradiť, alebo je tu po prípade nejaká Dr? Tiež mu nechuti jest ale to už dlhšiu dobu
@elcoro moja dcera mala krv v moci, ked mala cystu v jednej oblicke. Riesene operaciou, uz je v poriadku. Ale ona mala aj miernu bolest v boku (mysleli sme, ze chrbtica), ktora sa casom zhorsovala, kym sme cakali na operaciu. Hovorili nam, ze najcastejsou pricinou krvi v moci u dietata je bud zapal alebo oblickove kamene. Nemysli hned na anjhorsie, hlavne ziadaj aspon sono a vysetrenie u urologa.
@simsalabim v pondelok odnesiem ešte raz moc, keď zasa bude taky výsledok určite pôjdem za urologom a budem žiadať aj sono
@simsalabim práveže on nemá žiadne bolesti, prehmatabam mu brucho tak sa rehota
@elcoro dceru brucho nebolelo. Bolel ju sem tam chrbat na boku. Ale nie na dotyk. Proste vraj pocit, akoby mala zacviknuty nerv chvilu.
Akurat nerozumiem, preco to nezistovala hned a caka s takym nalezom do pondelka 🤷♀️ moc si odobrala sterilne alebo z nocnika? Inak vies skontrolovat mic aj sama s papierikmi HexaPhan, popripade DecaPhan su este lepsie. Malo by to odhalit infekciu, ak tam nebude zapal, tak pytat okamzite listok na urologiu, ale nestresuj, nebude to ziadna z tych brutalnych diagnoz, co si sa docitala.
@lindusss2016 lebo mi volala až okolo 10 doobeda že aké výsledky a ze bude dobre spraviť ešte raz v pondelok odber opäť ráno., keďže zajtra je víkend. A moc som odobrala priamo do skúmavky čiže nemali byť s čoho skreslené vysledky
@lindusss2016 a mam aj doma tie pasky na moc a nič mu tam neukázalo, všetko ôk
@simsalabim jeho nič neboli
@elcoro rozumiem, ze jeho nic neboli. Len aj u dcery to bolo tak, ze ta cysta tam rastla dlhsie, kym sa objavila bolest. Tiez neviem, nakolko vie taky maly povedat, ze ho nieco sem tam chvilu taha ci omina. Ale ja som sa iba podelila so svojou skusenostou, ako to bolo u nas. Tiez bez teploty a inych znepokojivych priznakov. Iba diagnosticky papierik to zistil. Na operaciu sme cakali 2 mesiace, a az potom zacali byt bolesti vyraznejsie. A potom uz aj viditelna krv v moci. U vas to kludne moze byt iba z toho, ze si natahoval pindura.... tych pricin moze byt kopec.
@simsalabim ved jasne, chápem a ďakujem o písanie tvojej skúsenosti 😍
@elcoro to uz je dlho, deti obcas mavaju fazy, ze sa zacnu opat pocikavat, aj ked po roku asi nie. moja to tak mala. bola odplienkovana asi 4m a zrazu sa pocikavala. tak sme opat nahodili plienky a ani za svet ju opat naucit na nocnik, no potom sa podarilo,a si po 2m. preto som sa na toto opytala.
@elcoro trhlinky vobec nemusis vidiet a predsa moze byt krv... nelakaj sa hned
@lindusss2016 ďakujem, dúfam ze to bude len to, alebo niečo banálne. Nikdy som tak rýchlo nečakala pondelok ako teraz 😭
@elcoro neviem co vsetko vysetrovala, ked vie, ze zapal tam nie je. krv uplne najcastejsie byva pri zapaloch. u deti je vyskyt inych dost zavaznych ochoreni o dost nizsi,a ko u dospelych a hlavne starsich ludi