Krv v moči 2,5 ročného dieťaťa

elcoro
6. nov 2020

Ahojte, mate niekto podobnú skúsenosť? Môj malý plne odplienkovy už rok, teraz ma 2,5 roka,,,, 3 dní za sebou sa mi začal pocikavat, volala som Dr. Ta mi medzi rečou povedala ze môžme skúsiť zobrať vzorku moču, či náhodou nieje pre chladený, tak som malého ráno zobudila, vycikal sa do skúmavky a za niesla som jej. Dnes mi volala ze zápal tam nemá ale ze ma tam červené krvinky 80....pytam sa jej co to znamená, tak vravela ze ešte raz pondelok mam doniesť moc a ze sa uvidí ďalej. Neviete co to môže byť? Na Google čítam len najhoršie co môže byt a vydržať takto do pondelka asi sa zbláznim. Malemu nič nieje, od piatku sa mi vysypal okolo úst trocha, to je všetko. Ináč sa hraje pekne, už sa aj pýta zasa na WC. Viete mi niekto poradiť, alebo je tu po prípade nejaká Dr? Tiež mu nechuti jest ale to už dlhšiu dobu

majamat
6. nov 2020

@elcoro neviem co vsetko vysetrovala, ked vie, ze zapal tam nie je. krv uplne najcastejsie byva pri zapaloch. u deti je vyskyt inych dost zavaznych ochoreni o dost nizsi,a ko u dospelych a hlavne starsich ludi

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat
Strašne sa bojím aby dačo nebolo vážne... Tiež viem ze pri zápaloch zväčša býva krv prítomná. Do pondelka sa zbláznim asi

majamat
6. nov 2020

@elcoro nemysli na to, fakt to bude skor infekcia. takto sa zblaznis.
ozaj, teplotu nemal?

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat nie teplotu nemal, len menej troska jedáva ale to už asi polroka, je vzdorovity dosť, toto nechce, tamto nechce. Infekcia je niečo iné ako zápal?

simsalabim
6. nov 2020

@elcoro moja dcera mala krv v moci, ked mala cystu v jednej oblicke. Riesene operaciou, uz je v poriadku. Ale ona mala aj miernu bolest v boku (mysleli sme, ze chrbtica), ktora sa casom zhorsovala, kym sme cakali na operaciu. Hovorili nam, ze najcastejsou pricinou krvi v moci u dietata je bud zapal alebo oblickove kamene. Nemysli hned na anjhorsie, hlavne ziadaj aspon sono a vysetrenie u urologa.

elcoro
autor
6. nov 2020

@simsalabim v pondelok odnesiem ešte raz moc, keď zasa bude taky výsledok určite pôjdem za urologom a budem žiadať aj sono

elcoro
autor
6. nov 2020

@simsalabim práveže on nemá žiadne bolesti, prehmatabam mu brucho tak sa rehota

ajka0207
6. nov 2020

@elcoro ja napríklad mám krv v moči od narodenia. Zatiaľ neprišli na to prečo. A fungujem normálne. U tak malých detí je to ale prechodná záležitosť väčšinou. Možno ten zápal už prekonal

simsalabim
6. nov 2020

@elcoro dceru brucho nebolelo. Bolel ju sem tam chrbat na boku. Ale nie na dotyk. Proste vraj pocit, akoby mala zacviknuty nerv chvilu.

lindusss2016
6. nov 2020

Akurat nerozumiem, preco to nezistovala hned a caka s takym nalezom do pondelka 🤷‍♀️ moc si odobrala sterilne alebo z nocnika? Inak vies skontrolovat mic aj sama s papierikmi HexaPhan, popripade DecaPhan su este lepsie. Malo by to odhalit infekciu, ak tam nebude zapal, tak pytat okamzite listok na urologiu, ale nestresuj, nebude to ziadna z tych brutalnych diagnoz, co si sa docitala.

elcoro
autor
6. nov 2020

@lindusss2016 lebo mi volala až okolo 10 doobeda že aké výsledky a ze bude dobre spraviť ešte raz v pondelok odber opäť ráno., keďže zajtra je víkend. A moc som odobrala priamo do skúmavky čiže nemali byť s čoho skreslené vysledky

elcoro
autor
6. nov 2020

@lindusss2016 a mam aj doma tie pasky na moc a nič mu tam neukázalo, všetko ôk

elcoro
autor
6. nov 2020

@simsalabim jeho nič neboli

majamat
6. nov 2020

@elcoro nie celkom. pri zapale je tkanivo zemenene zapalom,a le vyvolat ho moze vselico a jednou z najcastejsich pricin zapalu je prave infekcia.
neviem co dr. testovala. no este je tu kludne moznost mikro poranenia, ktoree mohlo sposobit, ze sa nasla krv.

majamat
6. nov 2020

@elcoro tak to bude fakt male mnozstvo krvi a mohlo by to byt len z poranenia. nemusi to byt nic viditelne,a le v labaku maju vysetrenia vysoku citlivost, cize najdu aj malinko

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat každý večer mu sťahujem predkožku ale nemá tam trhlinky ani poranenia ani nikdy mu ktlrv nešla

majamat
6. nov 2020

@elcoro este sa opytam, odkedy ste odplienkovaní?

majamat
6. nov 2020

@elcoro no mozu byt mikro poranenia, ktore volnym okom nemusis najst. keby krvacanie bolo silnejsie, tak ho zachyti aj pruzok na moc.

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat cca rok

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat ani na WC nevidím krv keď sa výčitka, moč vyzerá byt úplne v poriadku

simsalabim
6. nov 2020

@elcoro rozumiem, ze jeho nic neboli. Len aj u dcery to bolo tak, ze ta cysta tam rastla dlhsie, kym sa objavila bolest. Tiez neviem, nakolko vie taky maly povedat, ze ho nieco sem tam chvilu taha ci omina. Ale ja som sa iba podelila so svojou skusenostou, ako to bolo u nas. Tiez bez teploty a inych znepokojivych priznakov. Iba diagnosticky papierik to zistil. Na operaciu sme cakali 2 mesiace, a az potom zacali byt bolesti vyraznejsie. A potom uz aj viditelna krv v moci. U vas to kludne moze byt iba z toho, ze si natahoval pindura.... tych pricin moze byt kopec.

elcoro
autor
6. nov 2020

@simsalabim ved jasne, chápem a ďakujem o písanie tvojej skúsenosti 😍

majamat
6. nov 2020

@elcoro to uz je dlho, deti obcas mavaju fazy, ze sa zacnu opat pocikavat, aj ked po roku asi nie. moja to tak mala. bola odplienkovana asi 4m a zrazu sa pocikavala. tak sme opat nahodili plienky a ani za svet ju opat naucit na nocnik, no potom sa podarilo,a si po 2m. preto som sa na toto opytala.

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat ved áno aj nato som myslela. Ide mi o to ze keby som nevolala Dr.(ohľadom niečoho iného, ohľadom druhého syna a očkovania) A medzi rečou by som jej to nepovedala tak by som ani nič neriešila lebo nič mu nieje ani ho neboli a už opäť sa mi začal pýtať sám na WC

majamat
6. nov 2020

@elcoro vsak uvidis. deti sa mozu kludne v tomto veku pocikat aj preto, ze sa im wc riesit nechce. uvidis, ako dopadnu vysledky v pondelok,a le fakt ot nemusi nic zle znamenat.

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat joj stresujem 🤦‍♀️😭 človek stále myslí nato najhoršie, dám vedieť ako dopadneme

majamat
6. nov 2020

@elcoro necudujem sa. ved to poznam. bojime sa o nase deti. drzim palce a daj vediet.

elcoro
autor
6. nov 2020

@majamat určite napíšem 😍

lindusss2016
6. nov 2020

@elcoro trhlinky vobec nemusis vidiet a predsa moze byt krv... nelakaj sa hned

elcoro
autor
7. nov 2020

@lindusss2016 ďakujem, dúfam ze to bude len to, alebo niečo banálne. Nikdy som tak rýchlo nečakala pondelok ako teraz 😭