Ahojte , má niekto skúsenosti ? Muž je chorý , dobral antibiotiká , strašne kaslal a mal nádchu. Teraz po antibiotikách má ráno pri prvom kašli krv v hliene. Cez deň nie . Bol s tým u obvodnej , brala mu krv , všetko je poriadku . Na rtg pľúc bol v auguste , aj tam bolo všetko b poriadku . Obvodná mu dala ascorutin. Že to môže byt aj cievky popraskané od kašlú ako v nose . Máte niekoho s niečim podobným skúsenosť ?
ja vykasliavam taky tvrdy zeleny hlien, kazdy den raz, sem tam aj s krvou - pluca ok, vsetko ok...lekar to ukoncil tak - ked to je raz za den tak je to ok...ja si myslim ze to normalne nie je, ale uz neviem na ake vysetrenie by som mala ist. kazdopadne nech to lekarke povie
Vravím, mňa poslali na bronchoskopiu. Tam zistili, v akom stave mám cievy. Mám pocit, že tak sa to dá zistiť najspoľahlivejšie (teda, či je to kvôli cievam).
@jardia ak je problem v cievach, mal by denne jest aspon polievkovu lyzicu pohanky, pripadne uzivat detralex, ak mu bude tazky na zaludok zmenit na prirodny Fortiven. Ak je problem v zahlieneni, tak ako odporuca ducina, natierat bud tymianovym kremom spredu hrudnik, ale aj zozadu medzi lopatkami, pripadne jazvecou alebo kacacou mastou. Ak to nebude stacit, co zrejme v tomto stadiu nebude, uzivat smrekovy sirup v zdvojenom davkovani. Este nemam nikoho komu by do 2 tyzdnov uzivania nezabral
@zuzkamargit načo je dobrý smrekovy sirup ?
@jardia na odhlienenie a zastavenie kasla
@zuzkamargit mozes dat prosim ta link na ten smrekovy sirup, mozu ho aj deti? Dcerka ma 8 rokov a byva casto zahlienena
@zuzkamargit Mne nie, bohužiaľ. Ani žiadne iné podobné lieky (jazvečia masť a pod.).
@aniele takze kasles dodnes?
@caterine https://www.justnahrin.sk/produktove-rady/sirup... upozornim len na kontraindikaciu, nemozu ho uzivat osoby alergicke na med. U dcery by som to davkovanie upravila inac.
@zuzkamargit med papa takze alergicka nie je a ake davkovanie by to malo byt?
@caterine detska lyzica 2x denne, ten sirup si vies spravit aj na jar sama zo smrekovych vyhonkov. Tento kupovany je vylepseny o dalsie zlozky. Momentalne je uz asi mesiac vypredany, ale mam doma jeden zalozny ak by niekto potreboval. Ja si zasobu doplnim ked doskladnia vo firme 😉
@zuzkamargit Nie, bohužiaľ, zabrali až kortikoidy :(. U mňa ide o autoimúnne ochorenie. Ale ten sirup (vlastnej výroby, bývame v horskej doline) bol chutný. Rovnako ako teplé pivo s medom pred spaním 🙂.
Áno. Roky mám problémy s pľúcami, teraz stabilizované. Ale v začiatkoch som bývala často chorá a kašľala. Ako tuberák. A mala som obdobia, kedy sa mi zle dýchalo a až keď som vykašľala hrčku krvi, uľavilo sa mi. Aj keď som potom vždy chvíľu šepkala namiesto normálneho rozprávania. Jasné, vyľakalo ma to, najmä v súvislosti s mojou chorobou a prácou. Ale bronchoskopia ukázala, že sú to naozaj popraskané cievky, ako varixy. V dôsledku ochorenia, ako aj dlhodobého kašľa, ktorý ich namáhal.