Krupička na čele + ABKM

veronikakkk7
9. dec 2024

Ahojte, idem sa vas opýtať či ste sa s týmto nestretli. Mala mala od narodenia podozrenie na ABKM bola na neocate mlieku, momentálne je na nutrilon comfort colics. Záťažovy test mame za sebou a nebol problém no posledné týždne ma mala občas riedku stolicu po jogurte ale nie vždy. Na cele sa jej objavila takáto krupička a nemizne, môže to byt alergická reakcia? Nesvrbi ju ani nema žiadne iné príznaky. Na gastro ideme 17. Ďakujem 🙂

carduelis
9. dec 2024

Syn ma ABKM a prejavy boli vyrazne, silny ekzem, aj na čele, a svrbelo ho to co znamenalo ze si vsetko skriabal a rozskriabal. Silne krce v bruchu, krv v stolici. Avsak tato alergia moze casom ustupit, tak ak aj na to bolo podozrenie u vas, tak vekom sa to mohlo zmiernit.

veronikakkk7
autor
9. dec 2024

@carduelis dcéra celkovo nemala nejaké extra príznaky, v 1 mesiaci sa objavila krv v stolici (raz) a mala silne koliky. Od vtedy bola na neocate mlieku. Na nutrilone je od 6 mesiacov (ide mať rok) a tiež nebol problém so zavádzaním mliečnych výrobkov až teraz takéto mierne vyrážky 🤷🏼‍♀️

veronikakkk7
autor
9. dec 2024

@carduelis ešte ma teda ekzém na ritke už asi 3 mesiace ale ten sa jej prejavil keď mala alergickú reakciu na plienku a odvtedy sa stále vracia, proste keď ho ocika alebo okaka tak sa dosť ukáže ale to si myslím že nemá s tým nič 🙂

carduelis
9. dec 2024

Dcera mala na zadku ekzem ako prejav alergie na urcite potraviny 🤷‍♀️ rozmyslaj co si zaviedla pred 3 mesiacmi, vajcia, paradajky, citrusy, banan, kakao

veronikakkk7
autor
9. dec 2024

@carduelis práveže som nič nové nezavadzala, prešla na pampers 3 vtedy a z nich mala takú reakciu že dovi, zadok červený, vyhádzaný a ekzém 🤷🏼‍♀️ odvtedy sa vlečie

Samozrejme to môže byt prejav alergie na niečo čo už ma dlhšie zavedené len oneskorený, akurát sa to teraz ťažko zisťuje keďže ma už dlho zavedené to iste a nič nové sme nepridávali takže ani ma nenapadá čo by jej mohlo robiť zle 🙈