Krupica na tvári u 5 týždnňového mimi.Z čoho môže byť?

lea13
16. apr 2011

Mam otazku.Mame 5 tyzdnove babetko davam jej len moje mlieko a neviem s coho sa mi po dlhsej dobe vyhadzala na jednej strane tvare ale strasne skaredo take rapava krupica.Neviete mi poradit s coho by to mohlo byt?

traktor
16. apr 2011

nepreferuje tvoje dietatko jednu stranu?...môze to byt aj od toho, ze na tej strane ako lezka, dotyka sa bokom tvaricky plienky /teda ak davas latkovku pod hlavicku/, alebo deky,..skratka niecoho , co ho drazdi,,,

iwulka23
16. apr 2011

..ja mam tiez tento problem a tiez by som ocenila nejaku pomooooc..moja mala ma 11.týždnov a krupicu ma na čele aj po bokoch tvaricky tzv.bokombradoch..a je to coraz horsie uz neviem co jej na to mam dat..niekedy sa jej na tom vytvoria az take zlte supinky

petruska107
16. apr 2011

Ahojte. Mala som s malou podobný problém-dermatidíta ☹ nič príjemné! Nám dal kožný lekár odporúčanie na krém z lekárne-nepamätám si už názov, ale určite vám tam poradia-najlepšie je ísť tam s drobcom a poradiť sa 🙂

miseles
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sjuzocka
16. apr 2011

u takychto malych deticiek je to dost bezne. Moj prvy syn bol veeeelmi skaredo vyhadzany. Sama doktorka ma na to upozornovala ze to nastane okolo mesiaca a ze to samo odoznie... no sa to len zhorsovalo a nakoniec sme sli ku koznej, ta na to chcela kortikoidy (mast Locoid crelo) davat, ale to som nechcela... dala nam ichtiolovu mast (smradlava hneda), mast kyselinu mliecnu a mali sme to aj vo vlaskoch - seborea - na to nam dala salicylovu mast.
Druhy syn to nemal. Mal len tu seboreu vo vlaskoch. Uzasne mi na to zabral kremik od firmy Cannaderm Robátko - zklidnujici krem 27% konope. Je to BIO kozmetika proti svrbeniu, atopii a ekzemu. Behom 2 dni (!!!) bola seborea prec. Predtym som skusala normalne to vycesavat ale nefungovalo to velmi. Myslim ze tato masticka zaberie aj na tu krupicku na tvari.
P.S.: nie som si ista ci to nema suvis s ockovacou latkou BCG proti tuberkuloze. Mnohi spominali takuto reakciu, aj my sme ju mali a druheho syna sme nedali proti nej ockovat a nema to. ale tazko povedat. ked sa telo cisti, prve sa to prejavi na pokozke.. akurat mne vtedy dr tvrdila ze to sa cisti z mojich hormonov. Ale bolo to fakt velmi skarede na pohlad.

tomba
16. apr 2011

Aj my máme tento problém už dosť dlho, cca keď mala malá 3mesiace a za chvíľočku bude mať dva..po tváričke sa jej to rozšírilo aj na ramená a stehná.... vyskúšali sme všetko možné aj nemožné, aj na predpis, nepredpis.. - čítala som, že zaberá modrá indulóna, skúšame to cca. mesiac a musím povedať, že to ozaj pomáha zatiaľ najlepšie. 🙂

renatka100
17. apr 2011

aj my to máme, je to určite od toho, čo zjem, urobila som si takú 2 týždňovú diétu a to striktne iba suchy rohlik, mäso so zemiakmi a prešlo to. Naša to má určite z vajec, zo špenátu, niekedy aj z mliečnych výrobkov. Zabrala nám bioderma - ato derm pre bábatká, je bez parfumu.