Kruhy pod očami u 4-ročného syna

9. sep 2023

Damy,riesili by ste to s doktorkou? Syn ma taketo kruhy pod ocami...ja neviem..mozno tyzden,dva. Ine problemy nema. Nechali by ste tak ci riesili by ste?

autor
9. sep 2023
karamella0
9. sep 2023

Pokiaľ je inak v poriadku tak určite nie, načo zaťažovať už teraz preťažených lekarov ??? Doktorka by aj tak len odporučila vitamíny a stravu bohatú na železo.

marlent
9. sep 2023

Ja by som šla...

p.j.jacky
9. sep 2023

Ahoj moja mala tak mala a bola anemicka nedostatok železa po 3 mesiacoch užívania už Ok . Daj vyšetriť krv .

karamella0
9. sep 2023

@p.j.jacky nasadiť železo môže aj bez konzultácie s lekárom a počkať, či to prejde 😄 ako asi sa mna strhne vlna kritiky, ale dnes už ľudia chodia lekárom fakt s každou hlúposťou

dzulli1980
9. sep 2023

@karamella0 Ono, zas taká hlúposť to nie je ... takéto kruhy pod očami sú napr. aj jedným z príznakov leukémie ... myslíš, že sú lekári preťažení? Podľa príspevkov v správach? ... Dcérinu pediatričku už po 12-tej v ambulancii nenájdeš ... a je kopa lekárov, ktorí robia len od 8 do 12, hoc na dverách majú ordinačné hodiny do 15-tej, 16-tej.

dzulli1980
9. sep 2023

Moja dcéra tak mala, chýbalo jej železo ... bez konzultácie s lekárom ho nenasadzuj ... normálne žiadaj odber krvi, to je otázka minúty ... je to ich robota, za ktorú sú platení.

drake122
9. sep 2023

Ak sú to naozaj len kruhy pod očami tak netreba isť k lekárovi. Ak sú tam modriny, akoby monokle, a spontánne sa tvoria, treba isť doktorovi.

karamella0
9. sep 2023

@dzulli1980 mám vyštudovanú medicínu, mne nie je treba vysvetľovať, čo môžu byt kruhy pod očami. Avšak kruhy pod očami nie sú prvý a ani jediný príznak leukemie, preto ak je ok, je to zbytočne riešiť.

juliacenc
9. sep 2023

Dehydratacia, alebo aj unava, alebo oboje

autor
9. sep 2023

Dievcata,dakujem vam za nazory. V juni bola synovi vysetrovana krv a vsetko bolo v poriadku. Takze ani neviem.co by na toto povedala doktorka. Ale ja som taky stresmen ze sa onho velmi bojim. Tak snad to bude v poriadku

micicka
9. sep 2023

@karamella0 za to, ze su pretazeni, tak k nim nebudeme chodit? To co je za blbost. A potom nam ti isti lekari povedia, kde ste boli doteraz... lekar je tam na to, aby to odporne posudil a dal odpoved, preco ma dieta zrazu kruhy pod ocami.

micicka
9. sep 2023

Ja by som isla k dr aj tak. Podla mna dieta nema mat preco kruhy pod ocami. Krv mu bola vysetrovana na co vsetko? Len zakladne parametre, alebo na nieco konkretne. Ja som bola s dcerou u dr, ked zacala byt velmi unavena a velmi bleda. Dr to vobec nebrala na lahku vahu a dala urobit rozne rozbory krvi. Nakoniec zistila, ze kratko predtym prekonala koronu, o com sme vobec nevedeli. Ale kludne to mohlo byt x inych veci.

karamella0
9. sep 2023

@micicka opakujem, nie že nebudeme chodiť, ale nebudeme chodiť s debilinami 😄 neviem, či to mám ešte nakreslit, pre pochopenie

autor
9. sep 2023

@micicka dr mu brala krv,pretoze v decembri mal trosku zvysene pecenove testy,tak aby sa to prekontrolovalo a ma trosku zvacsene lymfaticke uzliny. Odkedy chodi do skolky,tak byva casto chory , klasika - najcastejsie nadcha a pod,tak sa to uzavrelo ze je to tym. A byva unaveny trosku,ale on celkovo malo spi,cca 10 hodin denne.

micicka
9. sep 2023

@karamella0 mozes nakreslit ako vyzera debilina, s ktorou sa nechodi k lekarovi 🙄

dzulli1980
9. sep 2023

Čo podľa Teba znamená "debilina"? ... dcéra mala zadné sople, v noci sa išla zadusiť ... podľa pediatra a očividne aj podľa Teba by to bola debilina ... po pol roku takýchto neškodných zadných sopľov - dibiline, dostala horúčky cez 41 st. ... mala 41,7 st., nešlo zraziť, čúrala a kadila pod seba, samozrejme len sople - debilina ... išli sme na pohotovosť, nechali ju v nemocnici ... streptococuss pneumoniae ... debilina ... diplomy by som brala takým, ako si Ty ... lebo sopeľ, kruhy pod očami sú len debilina.
@karamella0

micicka
9. sep 2023

Ja by som sa na to dr aspon opytala, aspon skus zavolat, ze teda nevies s cim to moze mat suvis, ci to treba riesit. Alebo sa u nej zastav, a uvidis co povie. Radsej ist 5x zbytocne k dr, ako raz neist.

micicka
9. sep 2023

@dzulli1980 perfektne si to napisala. Bohuzial na priklade z tvojej skusenosti ☹ je mi luto, ze az ked je neskoro sa poriadne venuju pacientom.

ivanakaka
9. sep 2023

zelezo mu chyba Ferrofortis

mamusa123456789
9. sep 2023

Radšej ísť ako tu bolo spomenuté s debilinou ako si potom niečo vyčítať, trvaj aj na odbere krvi

drake122
9. sep 2023

Riadne ste tu tej karamelke naložili, gratulácie! Zebrať diplom a z krajiny všetky také namyslené dochtorky vykázať! A potom ešte štastie, že tu je tento modrý poník, kde budeme môcť vyplakávať, že nezostal tu nikto kto nám tie 4x "aj radšej zbytočné návstevy pre debiliny ako niečo prehliadnuť" ošetrí na tej pohotovosti.🙄

karamella0
10. sep 2023

@drake122 mna toto neurazí, takychto ľudí človek v praxi stretne milión, avšak tieto mamičky si neuvedomujú, že sú tu ženy, čo majú ozaj choré deti, nie deti s kruhmi pod očami, ktoré sú inak fyziologicky ok, a tým blokujú čas na ošetrenie.

@dzulli1980 ak trpíte hypochondriou, môžete to konzultovať so psychológom, lebo váš chorobný strach pri “ochoreniach” ako sopel, je na smiech 😀 a keď ste taká inteligentná, skúste 6 rokov medicíny a potom sa my dve môžeme baviť o tom, čo je ochorenie, dovtedy nasa debata skončila

drake122
10. sep 2023

@karamella0 No už radšej to tu nekomentuj, tiež si mohla mať viac rozumu, nie hneď sa tu predstaviť ako doktorka a hneď potom na základne jednej fotky to celé bagatelizovať...

p.j.jacky
11. sep 2023

@karamella0 nemoze ,ten čo užívala dcérka bol na lekársky predpis a za ďalšie z Krvy môže zistiť aj iné veci ….

anika2007
23. jan 2024

moj 10.r. syn mava kruhy pod ocami tmave ale fakt dost,hlavne po chorobe,ked sa mu oslabi imunita.ale po vsetkych vysetreniach zistili oslabenu imunitu,alergiu na roztoce,cize ta oslabena imunita sa mu hned tak prejavi.inak ze i slaby pitny rezim to robi.