Kruhové fliačiky na končatinách dcérky.

sloja
23. aug 2019

Ahojte ludia,

uz priblizne pol roka nas trapi kozny problem na rukach a hlavne nohach mojej dcery. Boli sme s tym u nasej pediatricky - nevedela co to je. Poslala nas za koznou. Ta tiez nevedela co to je, ale spravila aj stery z koze a nic sa vraj nepotvrdilo. Nestretli ste sa s tym niekto? Nemam z toho dobry pocit..

Borelioza by to nemala byt lebo ma ich viacero a sem tam aj nejaky z nich zanikne a potom novy vznikne, taktiez sme nezaznamenali, ze by mala kliesta a ani miesto po vpichu nebolo vidno. Ichtamolova mast nepomohla. Krvny obraz ziaden vykyv neukazal. Na dotyk je ten prstenec taky tvrdsi.

Dakujem vopred za kazdu pomoc/radu/tip.

miriamik77
23. aug 2019

Nemáte doma zvieratko? Ja som kedysi takéto mala od morčiatka, resp z pilín. Bol to nejaký parazit, ktorý robí takéto kruhové rany. Môže to mať hocijaké zviera a je to prenosné

nikpa
23. aug 2019

@sloja nie je to uprostred suché? Ja som mala mykozu takto rozšírenú po hrudníku, flaky by sedeli len to bolo suchšie na dotyk ako ,,zdravá,, koža.

sloja
autor
23. aug 2019

@nikpa na dotyk sa javi ako zdrava, je to ako keby podkozne. Davali sme aj taku mast kortikoidnu na pliesne a mikozy ale nezabralo a taktiez teda mikoza by predpokladam bola vidiet pod mikroskopom po tych odberoch ci?

sloja
autor
23. aug 2019

@miriamik77 davali sme na rozbor aj stolicu a nic take sa nepreukazalo, ale neviem ci to vyslovene treba specialne upozornovat, ze tam maju hladat parazity 🤷🏼‍♂️

nikpa
23. aug 2019

@sloja aha, asi som si nevšimla že ste boli aj u kožnej, to by určite vedela identifikovať mykozu. Tak vám asi nepomôžem :(

chichua
23. aug 2019

@sloja skúste sa spýtať v skupine Zdravotníci na MK.je tam kožná dr 😉

dextella14
23. aug 2019

@sloja odpisala som Vam pod koment v skupine zdravitnici

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrykonik79
14. dec 2021

dobrý deň, dcéra má už zopár rokov to isté, tiež sme nezistili u lekárky čo to je. Zjaví sa, pomaly mizne, objaví sa na inom mieste. Zistili ste už príčinu? Ďakujem

sloja
autor
14. dec 2021

@modrykonik79 nam to aktualne same zmizlo a uz o tom nevieme cca pol roka. Je to zvlastna choroba.

evagurinova
2. apr 2023

@sloja ahojky prosím ťa je to starší príspevok ale začalo sa to robiť aj mojej dcérke už ti niekto niečo na to poradil.

sloja
autor
2. apr 2023

@evagurinova skusali sme vsetko mozne, co nam kozna predpisala, ale nepomohlo nam viac menej nic. Odislo to napokon casom same ...

Badali sme, ze horsie to mavala v obdobi po chorobe, takze je tam zrejme aj nejaky suvis s imunitou.

nikapuggioni
12. jún 2023

Ahojte
Moja dcérka má to isté. Vola sa to granulomi anulare. Je to kožná vyrážka o ktorej sa ešte nič nevie Američania to skúmajú co to vlastne je zatedy bezúspešne. Kožná nám povedala ze to môže zmiznúť ale aj nemusí. Ak to zmizne je veľká pravdepodobnosť ze sa to vráti. My sme vyskúšali všelijaké maste nič nepomohlo. Dcérka ich ma len na nohách. Najprv som jej našla jeden (minulý rok v auguste) teraz ich ma cca 8 🙁 len dúfam ze to zostane len na tích nožičkach