Kruh na koži u dieťaťa po chorobe

8. dec 2019

Ahojte,
mojej 15mes. dcére sa vyhodil po chorobe na hrudníku kruh ako na foto. Už v minulosti sa jej asi trikrát takto vyhodili na hrudníku 1-2 kruhy, vždy počas alebo po chorobe.
V minulosti, keď sa to objavilo prvýkrat som to ukazovala kožnej na Kramároch. Tá to chcela liečiť kortikoidmi. Pediatrička to nejak neriešila, keď som jej to ukazovala. Dcéra je čiastočne kojená a inak jedáva normálnu stravu. Vždy to po čase samo od seba zmizne a nesvrbí ju to.
Len by som chcela vedieť či sa s tým už niekto stretol.
Vďaka.

arcticcode
8. dec 2019

A neni to len od dacoho otlacene? Vyzera to tak.

ikonica
8. dec 2019

Napadlo mi slovo ringworm... Neviem ekvivalent v slovencine... Ale asi to nebude toto... Skus hodit do google to slovo...

autor
8. dec 2019

@arcticcode Nie,nie je to otlacene.

autor
8. dec 2019

@ikonica Hodila som do googlu. Tazko povedat, v priznakoch pisu o svrbeni a ju to nesvrbi. Asi s tym pojdem predsa len opat k pediatricke, nech nieco nezanedbam.

babatkoo
8. dec 2019

Moja mamina mavala taketo kruhy na ramenach a chrbte. Jej kozna povedala ze je to ekzem. Ako to liecila uz neviem

miavra
9. dec 2019

Je to pravdepodobne granuloma annulare - povod neznamy. Bud to nechas tak, ono sa to vekom upravi - alebo kortikoidy resp. tekuty dusik.

compra
9. dec 2019

Maly take maval. Pravdepodobne reakcia na jedlo. Dlho napriklad po jablkach.

blancam
16. aug 2024

Nie je tu prosím vás niekto kto pozná autorku? Či sa jej podarilo prísť na to čo to je? Ďakujem

jelenka84
16. aug 2024

Syn to mal na viacerých miestach mal 5 kruhov, presne ako to vaše mal na kolene a na chrbte. Obvodná si myslela že je to len obyčajný asi ekzém, poslala nás na kožné a tam si ho doktorka fotila do svojho archívu lebo je to vraj veľmi zriedkavé. Granuloma annulare ako písala pani vyššie, mal na to kortikoidovu masť ale v podstate mu to časom prešlo samé aj bez nej prestala som mu to natierať lebo masť nezaberala a nebudem dávať dieťaťu zbytočn
e kortikoidy bez výsledkov. Čo som sa dočítala z nemeckej stránky lebo u nás toho bolo málo súvisí to s oslabenou imunitou, nieje to nebezpečné a ako vravím prešlo to po pár mesiacoch samé. Skočte na kožné poradiť sa, podľa mňa to bude ono.

blancam
17. aug 2024

@jelenka84 naša nemá podľa mňa granuloma annulare lebo to nie je ani vystúpené ani svrbivé, nevyzerá to ako kožný problém. Ale tiež sa jej to objaví pred chorobou a potom zmizne len jedno na hrudi. Je to akokeby poliate alebo otlačené od niečoho ale nie je

autor
17. aug 2024

Prešlo to časom. Prestalo sa to objavovať pri/po chorobe.