neviem ako to nazvať - snad som nedala blbý názov 😒
moj syn od narodenia pri plači "krochká" . neviem čoho to je príznak,ale teraz ked pátram po tom,prečo má stále vzadu v nose hlieny a chrčí mi v noci a niekedy aj počas kojenia,došla som k témam ako skrytý reflux a dokonca stridor 😕 , jedno horšie ako druhé 😒 . tak si už spájam piate cez deviate a neviem čo to môže byť.navyše ked niekedy žalostne plače tak sa aj zájde ,občas ked je nervný tak aj 5x po sebe a to už je z toho taký vysýlený,že je až bordovbvý a nevládze sa nadýchnuť - no des .
čo to môže byť? máme isť k ORL či k Gastroent?????
teraz mal nádchu a stej´kalib mu hlieny a dokyna nám dala MEGAMOX antibiotiká ale diagnoza bola vraj nijaká,len je zahlienený a ma sople (dýchanie čisté,hrdlo nezapálené) tak som mu tie ATB nedala 😒 a kupila len lokálne Pamycon. nádcha krásne prešla,malý je OKI ale cghrčíme dalej ako pred mesiacom..... výtery mal negatívne, tak som už bola natom že to je te reflux a zrazu som našla tému stridor............ no neviem,snad už dalšiu temu neobjavím
no cipana,zajtra sa to opýtam-som zvedavá.On totiž krochká hlavne ked je hladný a kým vytiahnem 😀 😀 cicku a kým sa poriadne prisaje-to je ako stádo divých svíň 😀 ,doma to je sranda,ale minule mi tak krochkal u doktorky v čakarny-som myslela že sklolabujem 😒 -
čo sa týka refluxu,to som nato až teraz prišla,či nie toto,lebo občas ked sa napapá tak kým je na rukách tak klud a len čo ho idem položiť tak zrazu taký krik,jakeby som ho rezala,zdvihnem na ruky a zas klud 😖
denis musis ho dlho nosit po papani a davaj ho do tej vyvysenej polohy a aj v noci. Doporucuje sa 30 az 45 stupnove vyvysenie. On place asi preto, ze sa mu tak kyselina mozno vylieva a pali ho zaha 😒 .
no teraz sa to zlepšilo,aj je vo vyvýšenej zas kvoli tým hlienom - ale už mám z toho velku hlavu jak pytel od banánu 😀 ,bože môj - z decka spravým hypochondra. a doktorka ma už zajtra pošle na šalené sa dať liečiť . najprv som ju vystrašila pre nádchu a 37.2 st.C , potom som mu aj tak antibiotiká nenasadila a zajtra dôjdem z hotovými dia´gnozami,tak ma asi niekam pošle 😀
najhoršie je ale začať chodiť po vyšetreniach-tak jak sme šli ańa kožné,capla drahý krém,tváričku mu to zhoršilo a aj tak nakoniec mastím indulonov
denisocka, to iste, krochkanie mame, teraz som si to uvedomila, ale asi nie tak silno ako tvol maly. tiez - mala je narukach, idem polozit a plac. zdvihnem - klud. niekedy to iste v opacnom poradi. mala mi sucho pokasliava, casta stikutka, niekedy vyslovene pocujem, ako sa jej mliecko vrati zo zaludka a zae spat. casto sa tvari, ako keby zjedla citron. skryty reflux. prejdi si celu temu o refluxe.
no štikutáme vždy a furt po najedení !!!! ty kokos - a čo teraz ???? to aj tie hlieny môže byť z toho,nie? a to mám čítať celu temu o refluxe ? 😎
denis naša malá tiež takto "krochkala" a po každom jedení štikútala, ale pomaly to prechádzalo a teraz štikúta iba výnimočne a krochká, iba keď má hlieniky. Ale tiež som zažívala šoky, myslela som, že má reflux,ale doktorka v poradni mi vravela,že to štikúta preto, že si poriadne neodgrgne.
jeduška-a prečo potom krochká ?
no môže to byť tá nevyvinutá chrupavka (stridor). Ale minule som čítala jeden príbeh, keď bábo tiež stále tako dýchalo, jeden lekár vravel, že stridor, iný že zlatý stafilokok a nakoniec išli na testy na cystickú fibrózu. Ale neviem ako to skončilo, lebo výsledky z testov ešte nemali.
Samozrejme ťa nechcem strašiť, ale v poradni sa radšej opýtaj, nech ho pozrú či nemá ten reflux. Možno je to fakt iba stridor a zbytočne si vystrašená. Ale najlepšie ti to potvrdia lekári.
terz zacinaju sa prejavovat laergie, nakolko sa otepluje ☹ 😒 ...bojim sa toho pri mojich detoch 😢
deni, ano precitaj celu temu o refluxe 😀 😀 😎
tanicka stikuta hocikedy, je pravda, ze casto si neodgrgne, ale s tym nic nenarobim. skusam rozne polohy na odgrc.
martinka, nas maly, ked si nechce odgrgnut a to papa UM 150ml, co ho jednoducho vzdy musim donutit si odgrgnut, dam ho na brusko, to zatial zabralo vzdy 🙂))
som s5 od lekárky,tak vravela,že to môže byť reflux-ale že na sono zbytočne,že to je u detí do pol roka bežne a kým nejak nezvracia tak to necha zatial tak..............ale na to krochkanie som sa zabudla pýtať 😀 ,totiž som sa pobavila lebo v teme ....halo,pieštany,je viac takých krochkajucich detí 😀
denisocka, dik za info, tak nepojdeme ani my na sono 🙂 ked to po pol roku neprejde, budem to riesit...ved nas pribera az moc a negrcka....tak cosi mu byt musi, no nie? 🙂
🙂 ja som aj rada,lebo vlastne fakt s tým nič nenarobím,polohovať polohujem-do zvýšenej ,aj poriadne odgrciavame,nepijeme fenikl.čaje,a kojím-takže ani uprava NUTRILONU by nepomohla
Ahoj, moja sestra má 8 ročnú dcéru, ktorej po narodení zistili dedičný reflux(švagor ho má). Vždy, keď niečo zjedla, tak to vzápätí celé vygrcala tak, že hodila trojmetrovú šabľu a išlo jej to aj nosom. Keď mala sedem mesiacov, prestala vracať, ale dodnes nesmie trebárs zjesť kapustu, lebo ju vyvráti, proste, keď bola malá, sestra s ňou išla k doktorke do nemocnice, kde sa narodila a tam jej povedali, že ak sa žalúdok sám nezačne uzavierať po jedle, kým bude mať tri roky, tak bude musieť pod nôž a zbavia ju toho operačne. Našťastie sa tomu do pol roka vyhla, ale vravím, nesmie zjesť kapustu, lebo dostane kyselinu, príde jej zle a začne vracať trojmetrové šable a potom ju páli záha, ale inak smie zjesť úplne všetko a nemá žiadny problém okrem teda tej kapusty, jej to jednoducho žalúdok nestrávi.
denis odpisala som ti do temy Reflux-rôzne formy a prejavy, mala by si sa pytat na gastro. Deti s GER maju casto aj stridorove dychanie. Inak mne ked sme este nemali potvrdeny reflux tak obvodna dr. povedala, ze to dychanie take chraplave maju male deti a to reto, ze nemaju este celkom vyvinuty dychaciu trubicu. Ak je to sposobene refluxom tak to chraplave dychanie je jeden z priznakov. Moj maly tiez tak tazko dychal hlavne po jedle a v spanku (ako keby chrapkal).
Ja mam pre istotu monitor dychu a mozem povedat, ze spavam kludnejsie.
Drzim palce, aby ste co najskor navstivili gastro poradnu a urobili vam tam potrebne vysetrenie (sono bruska). Zatial ti odporucam preventivne polohovat v zvysenej polohe a po jedeni ho dlhsie nosit na rukach (nam kazali az 1 hodinu a v noci samozrejme iba chvilu) chrbtom k tebe, aby si mu netlacila na brusko . Snad som ta trochu ukludnila. A este ak by ho palila zaha tak nam predpisali sirup Ulcogant, uz sa mame lepsie, pekne a rad papa, len v noci dost zle spime ☹
Drzte sa!