Chcem sa opýtať na skúsenosť, od soboty večera nám maly krivka na pravú nohu, v sobotu sme boli cely deň na deň deti preč, kde maly behal skákal aj v kútiku sme boli, najskôr sme to pripisovali svalovici po celom dni ale to by nekrival, išli sme teda na detskú pohotovosť kde mala službu jeho detská, ta si mysli že je to zápal bedrového kĺbu, na bolesť sa vôbec nesťažuje od začiatku aj stláčame aj všetko a absolútne, ma mať prísny kludovy režim nurofen 3 denne a natierame masťou na kĺby reparil gél, len mna to stále trápi čo to môže mať keďže nás zatiaľ na žiadne vyšetrenie neposlala, Dnes v noci mal aj teplotu a je cely taký zahlieneny trošku. Zajtra ráno ideme na crp, ale chcela by som mu dať spraviť podrobnejšie vyšetrenia s odberu krvi a následne dať spraviť rtg a sono nožičiek, viete mi prosím povedať aké odbery presnejšie mám dať spraviť ak máte skúsenosť. Ďakujem
@nikpa áno ? Lebo maly je čulý na gauči, ma mať kludovy režim, ale na gauči vidím že je úplne v poriadku prekríži nohy, len keď sa postaví krivka na pravú nôžku, dávali ste aj niečo na to ?
syn bol práve vtedy tiež celkom v pohode, okrem toho že krival na ňom nebolo vidno nič nezvyčajné. Ale je pravda, že bol po chorobách. Bolo zimné obdobie a bol viackrát za sebou chorý. Dostal tiež nurofen, nič viac a po mesiace sme išli na kontrolné sono.
no treba spravit RTG...my sme tak mali, vyzeralo to na koleno, ale bola to cysta v bedrovom klbe...nozicky neboleli, len krival...po operacii vsetko ok...Ale u vas to moze byt aj nieco ine, co ako prislo, tak odide...
Syn to mal tiež. Začal krívať, ale my sme boli na ortopédi, kde nám urobili sono. V bedrovom kĺbe mal veľa vody, museli sme ostať v nemocnici. Tam sme len ležali a dostávali nurofen sirup. Keď sme mali už menej vody, tak nás pustili a behal na barlách. Keď mu voda zmizla tak sme šli na RTG. Dôležité je byť v tom kľudovom režime, aby na tú nohu vôbec nestúpal.
Môj už asi 2 krát trojročný tak krival ale vždy to po paru dňoch prešlo, asi niekde zle skocil alebo tak.
@ariannazara aj ste to riešili u lekára ?
Nie nebola som s tým nikde. Vždy to samo po paru dňoch prešlo
Nás s týmto s malým poslala obvodná na ortopédiu. Ortopéd mu spravil sono, vraj mal na volakom kĺbe, už neviem na akom presne, sadnuty zápal. Že prekonaná alebo nedoliečena choroba... Asi po týždni krivanie prestalo.