Krivé nožičky a ploché chodidlá

mamickatanicka
15. jún 2016

Ahojte mamicky,prosim Vas o radu,resp. Vasu skusenost. Syncek ma 20 mesiacov,dnes sme boli na ortopedii,nakolko sa mu krivia nozicky do X,viac dostupuje na vnutornu cast chodidla,ktore ma zaroven aj ploche. Doktor - ortoped povedal,ze do 3 rokov dietatka s tym nebudu nic robit.
Rozmyslam vyhladat ineho ortopeda kvoli inemu nazoru...neviem,ale riesenie cakat do 3 rokov sa mi nezda...za rady a pomoc dakujem

siska53
15. jún 2016

@mamickatanicka treba naozaj pockat.mam rovnaku akusenost.
Ale ked chces,tak vyhladaj.
Nasi zas mali do O,nasledne do X,vekom sa to postupne meni.

silaviat
15. jún 2016

moja sice nema krive nohy ale nema zoradene prsty..jeden vedla palca jej vycnieva na oboch nohach 3ja dr vraveli ze do 3 rokov s s nozickami nic nerobi lebo sa formuju a viac by sa pokazilo ako napravilo... behat naboso co najviac a kvalitne topanky je vsetko co mozem..plus u mna este masirovat prstek nech sa zarovna..

mamickatanicka
autor
15. jún 2016

@siska53 dakujem za odpoved
Aj sa nozicky uz upravili?

mamickatanicka
autor
15. jún 2016

@silaviat dakujem za odpoved

janinah
15. jún 2016

sú tam ešte tukové vankušiky na chodidlách,tak sa nič nerieši...ale anatomicky tvarované topánky by asi nič nepokazili

siska53
15. jún 2016

@mamickatanicka maly ma 6,ten uz ich ma v podstate rovne ako len na chlapa moze mat,trochu bojujeme s chodidlami,lebo to maju zdedene,takze vlozky do topanok.
Mala ma este x-ove,ma len 4r.,ta ma aj specialne sandalky. Nam tiez kazali prist az po 3.roku.,ona to ma horsie,viac vtaca nozky dnu. Ja som zas s malym utekala,ked mal vyse roka,le o ich mal do O a dr.,ze vsak to je normalne..pridte az po 3.roku. Dokonca cbodza sa vyvija do cca 6.roku,tak nam povedali.

seahorse27
15. jún 2016

Do 3 rokov ma kazde batola ploche nohy 😅

edn
16. jún 2016

ja som vyhladala viacerych ortopedov a kazdy povedal, ze do troch rokov nic.. a to mala mala uz 2 a pol roka a aj tak sme museli pockat.. ale skus si najst na nete cvicenia na ploche nohy.. tym nic nepokazis..

neli26
16. jún 2016

Náš malý mal tiež nohy úplne do X, došlapoval úplne na vnútornú stranu chodidiel. V auguste bude mať tri roky.Teraz za posledný polrok veľmi vyrástol a nožičky sa úplne vyrovnali a aj došlapovanie. Tiež som sa predtým obávala ale teda u nás sa potvrdilo, že treba počkať 😉

mia265
16. jún 2016

Akeď dáva ľavú nožičku trošku dovnútra? Má rok? To sa tiež spraví?

mamickatanicka
autor
16. jún 2016

@edn dakujem za odpoved,urcite nieco skusim,je tazke sa pozerat na take nozicky a nic nerobit...

mamickatanicka
autor
16. jún 2016

@neli26 aj ste nieco robili s nozickami?ci same sa napravilo?
Dakujem za odpoved,povzbudili ste ma 🙂

neli26
17. jún 2016

@mamickatanicka Samé sa mu to napravilo. Samozrejme sme mu kupovali kvalitnejšie topánky s ortopedickou vložkou. Ale doma skoro stále chodil len v ponožkách, vždy si papuče vyzul. Ale vraj to je aj dobre, že chodil veľa bosý...

edn
17. jún 2016

@mamickatanicka ja viem, pre mna to bolo tiez tazke.. hoci ani dr potom nepomohol, lebo nam sice dal ortopedicke vlozky, ale tie sa takmer do ziadnych topanok nezmestia, takze ich aj tak nenosime.. skusam s nou cvicit a viac ju nechavam bosu hlavne vonku.. kedze je uz teplo..

jessicai
13. júl 2016

Moje deti mali ploche nozicky a padala im klemba, Nosili najskor vyrabane ortopedicke topanocky a to hned ako zacali chodit. Potom po asi 4 roku zacali nosit ortopedicke vlozky v topankach vyrobene v Bratislave.
Mladsia ma nohy do X. Trochu jej to vadi teraz v dospelosti, ale ked bola dieta nechcela nosit uviazane nohy k tyckam. Strhala to a plakala tak sme to nechali tak a teraz si musi zvyknut na nahy trochu do X. Je to vidiet iba trosku.

abraf
20. okt 2018

Prosim Vas je toto valgozita pat?Dakujem.

andrea_ff
23. aug 2021

@abraf dobry den. Stara diskusia, ale podla fotky si myslim, ze syn ma podobne nohy....
S odstupom casu sa to zlepsilo? Ak hej, co si myslite, ze pomohlo?
Dakujem

abraf
24. aug 2021

@andrea_ff dobrý deň. Nosila ortopedické vložky dcérka. Chodili sme k ortopédovi. Zlepšilo sa to. Ešte ich nosí. Ale nedari sa nám poctivo v každých topánkach mať vložky.

andrea_ff
24. aug 2021

@abraf dakujem za info.
Verim, ze ak bude syn nosit ortopedicke topanky, tak dosiahneme dobre vysledky. Viem, ze je to iba polovica uspechu....druha cast je cvicenie, co sa nam nie az tak dari. Ma 4 roky a tazko je. Cez den mu poviem viac x, aby siel po spickach, ak je na boso....mame senzomotoricky koberec....