Krívanie 2-ročného dieťaťa

25. jan 2024

Ahojte, prosim vas, ma niekto osobnu skusenost, ze dieta (2roky) mu po zobudeni rano + po obednom spanku pokrivkavalo? Par minut trva, kym to "rozchodi", potom je uz aktivna a nic nie je vidno, beha, skace. Krivanie na pravu nohu je badatelne len po zobudeni (dlhsej neaktivite). Trva to uz dlhsie, spociatku som tomu neprikladala velky vyznam, ale uz mi to zacalo vrtat v hlave, ci nie je problem s nejakym klbom. Po nedavnej chorobe sa to zhorsilo, teraz zase trosku lepsie, ale nevymizlo to stale...

pribinak
25. jan 2024

Natoc na video a úkaz pediatricke

autor
25. jan 2024

V utorok od ideme na ortopediu, ale aj tak budem rada ak sa podelite o vase skusenosti

autor
25. jan 2024

@pribinak vdaka za tip, fajn rada, urcite natocim a ukazem doktorom, bude to lepsie ako akekolvek vysvetlovanie

kacena4
25. jan 2024

nasa mala vodu v kolene a zapal po prekonanej chorobe.... mozno nieco take!?

autor
25. jan 2024

@kacena4 prosim a ake vysetrenia robili vasej dcerke ked zistovali pricinu?

kacena4
25. jan 2024

uz neviem, tusim krv rtg

pukanec123
25. jan 2024

My sme toto teraz riešili so synom ale starším. Začal z ničoho nič krívať bez toho aby mal úraz, ja hneď katastrofalne scenáre. Nakoniec to bol zápal bedrového klbu, keď to budeš riešiť tak vás pošlú na rtg a sono, ak je to ono hneď sa to ukáže. To je najčastejšia príčina krivania u deti. Píšeš, že po chorobe sa to zhorsilo. Presne toto mi povedal Dr že zvyknu sa tie kĺby zapaľovať pri víruse alebo chorobe u malých deti. Liečba bola len nurofenom 3x denne, kým sa mu nevstrebala voda ktorú mal v okoli klbu.