Krivá nožička ročného chlapca

liaka
9. dec 2014

Ahojte.Máte niektorá skúsenosť s tým, že dieťa malo krivú nožičku? Môj syn má jeden rok a ľavá nožička mu ide úplne dovnútra nakrivo, až sa sem tam o ňu potkne a keď je bosý tak na petu ani nešliape.Zajtra sme objednaný k ortopédovi, ale rada by som si prečítala aj Vaše skúsenosti s tým, či to je ozaj len zvyk ako tvrdí lekár, alebo to môže byť aj niečo vážne.Behá od 8 mesiaca, ale veľmi skoro začal v postieľke pri pridržaní sa stáť.Už od pol roka.Pri chôdzi ako keby utekal, nevie ani len tak pomaličky bežkať.Takže ho nemôžem na ulici ani pustiť samého behať, nakoľko pri jeho rozbehnutí+tej nožičke sa často potkýňa.Ďakujem za každú radu.

dzudka
10. dec 2014

@liaka skoda ze si to skor neriesila, ale vsetko sa da upravit aspon ciastocne pevnou botou na mieru od ortopeda popripade dlahou som zvedava co ti povie potom napis.
a rehabilitaciou, musel tu nozku uz skor davat tak? ci?

liaka
autor
10. dec 2014

@dzudka Ahoj. On až za posledný mesiac sa naučil ju tak kriviť. Dnes mi ortopéd povedal, že s ňou nemá nič, len si tak zvyká ju kriviť.Tak mi dal zvýšené množstvo vitamínu D užívať a o tri mesiace na kontrolu.Ak sa to nezlepší tak potom, že mi dá niečo na upevnenie nôžky-ako dlahu.Ale zatiaľ žiadne cviky, rehabilitácie-nič.Ďakujem za príspevok.