Krivá chôdza 1,5-ročného syna

12. aug 2022

Syn 1,5 ročný začína chodiť. Zatiaľ sa ešte potrebuje pridŕžat, sám spraví len zopár krokov. Nečakám, že hneď bude mať dokonalú chôdzu ale dáva nôžky veľmi do strán, jednu viac ako druhú ale obe idú tak veľmi neprirodzene. Vykrúca ich smerom von. Okrem toho aj špičkuje, to je bežné ale keď sa na neho pozerám, cela tá chôdza je velmi čudná. Je to zatiaľ v poriadku, mám ešte počkať alebo už treba navštíviť ortopéda? Boli sme s ním len ako s bábätkom, klasika na nožičky, odvtedy nie.

kacena4
12. aug 2022

sak este poriadne nechodi, nestresuj a daj mu cas nech sa nauci spravne chodit

pribinak
12. aug 2022

Och počkaj, on musí aspoň mesiac úplne samostatne chodiť v teréne
On potrebuje získať “prax” a až potom začni riešiť

andreatytler
12. aug 2022

Nas syn vytacal nozky dovnutra a jednu viac ako druhu este asi 6 mesiacov po tom ako zacal sam chodit. Ja riesim vsetky pochybnosti s odbornikmi. Rada si vypocujem odborne nazory a vzdelavam sa.
Na tvojom mieste by som zasla za fyzioterapeutom. Aj ked myslim ze sa mu to moze aj same krasne upravit, tou navstevu vobec nic nepokazis a budes vediet na com si. A o par mesiacov budes radit mamickam co maju podobny problem.

ildiko36
12. aug 2022

Tiež by som zašla za fyzioterapeutom, moze mat skratene slachy , svaly a vtedy cím skôr dostane dieta adekvatnu liečbu tým skôr ti zacne chodit a mozno zabere vcasna rehabilitacia.
Kamoske synovy uz museli operovať nohy,aj botoxy dostava dieta, pozde isli k lekarovi

deni9
13. aug 2022

Aj moja ma 1,5 roka asi mesiac chodí sama, no tiež sa mi zdá taka čudná chôdza keď to porovnám z druhým dvojcatom,ale možno potrebuje čas...no my chodíme aj k fyzioterapeutovi a cvičíme nato keďže sem tam aj špičkuje a nepristupuje celou päťou