Maminy má niekto skúsenosť s lipobase na veľmi suchú atopickú pokožku? Synček má atopický ekzém a teraz mal zápaľ priedušiek, užíval antibiotika a má strašne vysušenú pokožku, doteraz sme používali excipial ale teraz už nezaberá. Rozmýšľam nad lipobase krémom alebo ešte nad la roche posay lipikar. Viete prípadne odporučiť niečo účinné čo pomôže na suchú až šupinatú pokožku?
Skus pozrieť kvitok.sk je to slovenská čisto prírodná kozmetika.pani robi aj poradenstvo.
@gabikaa96 lipobase je pre mňa zázrak. Po dlhej dobe skúšania rôznych mastičiek mi práve toto pomohlo,resp.zmierňovalo môj problém.
Mala som na jednej ruke,po prstoch šupinatú suchú pokožku, ktorá má príšerne svrbela až do zbláznenia, praskalo to do krvi a štípalo,pluzgieriky sa mi robili a stále dokola celé roky. Vždy keď som bola doma som to mala poriadne nahrubo ponatierané a zalepemé, aj som s tým spala
Ďakujem za odpovede, keď sa mu zhorší tak na svrbiaci červené fľaky používam zinkovy krém, ale s tou extrémne suchou pokožkou si neviem poradiť.
@gabikaa96 mojej lipobaza teda ekzém zhoršila a poriadne...u nás lepšia aderma
Mala som roky problem so suchou popraskanou kožou na rukach a Lipobaza mi velmi pomohla.Poradila mi ju odtial (nepamatam si uz nick) dermatologička.
u deti neviem, ale pre mna osobne lipobase velmi mastny krem, stalo mi to na pleti, otieralo sa to o oblecenie. do pleti akoby nic neslo, cize ju to moc neosetrilo, iba to urobilo vlemi mastny film na vrchu. neviem, namam moc rada take produkty.
mne osobne vlemi vyhovuje pri rozvinutom ekzeme A-derma exomega. ak je to zle tak najlepsi je balzam. ma to uzasnu konzistenciu, ez aj urobi na pokozke film, ale pritom pokozka neposobi ako keby som ju poliala olejom. velka cast sa vstrebe a osetri pokozku.
tiez mi to tu na MK niekto poradil a nedam dopustit. zaujimave je, ez ked sa mi ekzem vyhojil, uz mi to bolo mastne. vtedy pouzivam La Roche Posay mlieko - to lahsie.
sa neorientujem v tych fr. nazvoch.
Ďakujem za odpovede tak skúsim lipobase, la roche posay aj a dermu a uvidím ktoré bude najlepšie.
@slavomira236 len krém používate a dermu alebo aj to tuhé mydlo lebo to mydlo na kúpanie už viacerí chválili ale ešte som nič od nich neskúsila
@ivanaa346 potom sa to ešte viac zhoršilo, prešli sme k druhej kožnej,a tam vysvitlo že to nie je ekzém ale folikularna keratoza,je to na celý život, keď sa zhorší máme nasadené krémy s kortikosteroidmi,ale najviac nám pomáha aderma exomega kontrol. Používame myci gél+telové mlieko, a kalciovu masť.
@gabikaa96 Ahoj, my ho pouzivame. Moj syn mal taky cerveny ekzem asi na 3 miestach, take flaky ako dvojeurovky a skusali sme toho viac a iba Lipobase nam pomohol. Obcas sa mu este niekde vyhodi, tak mu to hned potieram a zaberie vzdy. Ale narietieram aj 3x na den.