Krčné mandle a chrápanie 8 ročnej dcérky

majkakrellova
30. mar 2017

Ahojte, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Dcéra ma 8 rokov a veľmi chrápe , pred dvoma rokmi jej vybrali nosnú mandľu, chrápanie znova začalo , lekárka povedala že jej treba skrátiť krčné mandle, známy mi ale povedali že aj po skrátení madlí stále chrápali. Aké sú vaše názory?

janinah
30. mar 2017

a nosnú skontrolovali?lebo niekedy dorastie....ale asi áno...porad sa s ešte dalším orl lekárom

matveja
30. mar 2017

@majkakrellova aj moja dcérka chrápala a vyberali jej nosnú mandľu 7. 6. 2016, no narástla jej znova a znovu chrápe, ideme na ďalšiu operáciu 3. 5. 2017 ani nie po roku zase ☹ daj jej na krčnom pozrieť aj nosnú mandľu

majkakrellova
autor
30. mar 2017

@matveja tu pozerali a nieje tam :( asi budeme musiet aj tie krcne...

valentyne
3. jan 2018

@majkakrellova
Dobry vecer. Nasa 8rocna dcera zacala pred cca 1 mesiacom chrapat. Dnes sme boli na ORL - velke krcne mandle ( nikdy nemala anginu - vraj museli narast pri poslednej chorobe, kedy prekonala plucne chlamydie) a musia ich orezat. Nosne mandle su ok. Prosim, ako ste dopadli min.rok a ako ste to doriesili? Kludne na postu alebo dam aj sukr.mail. Budem vdacna za kazdu info. Termin na orezanie mame o dva mesiace... stale dufam, ze sa zmensia... dakujem. Alena

cecilia68
3. jan 2018

@valentyne Mne vybrali krčné mandle, keď som mala 6 rokov a už nikdy mi nedorástli, počujem o tom prvý krát. Viem, že nosné dorastú . Ale aspoň sa mi tam nikdy nezachytávali kadejaké infekcie.

valentyne
3. jan 2018

@cecilia68 nenarastli opat. Boli ok a odrazu su velke. V novembri mala dcera kasel a pediatricka nic nevravela. No a teraz su velke... iba ich chcu zmensit a nie uplne vybrat, kedze inac nerobia problemy...