Ahojte idem si po vas nazor a radu
Je normalne ze ak dam 2 a pol mesacne babo postavit
Na par sekund na nozky
Tak prsty na Nohach skrci do vnutra ? Mozu to este v tomto veku babatka robit alebo uz skor Nie ?
Dakujem.
Nie je normálne 2 a 1/2 mesačne babo dávať stavať na nohy
@veve_ad Ja len ze… neurologicka pri ktorej sme boli vravela ze ma mierne zvyseny tonus
A ze podla toho to vidi ze si krci tie prsty na nohach
Kec ho ako postavi na tie nohy… no ina neurologicka vravela ze nema mierne zvyseny tonus
Ta ktora nam to vravela sa mi velmi nepozdavala nas maly ma 2 a pol mesiaca
Zaciatkom januara ma 3 mesiace
Vsetko riesila tabulkovo mala tabulku a riesila co ma babo robit alebo nema pritom pozerala na 3-4 mesacne babo podla tabulky viem ze kazde dieta ma svoje tempo tak rozmyslame este ist raz na konzultaciu niekde inde vravela ze aj rucku vidi ze drzi v past castejsie ako by Mal
Lenze on doma pekne chyta hracky Niekedy ju ma zovretu niekedy nie palec ma vonku a nie krcovito
Nevravim ze nevie co hovori len tie tabulky ma zneistili
A tak som sa chcela
Opytat ci s tym niekto ma skusenost
@janka_266 no tak kontrolovala maleho neurologicka..: nevravim ze ja to bezne robim doma
Videla som ze… maly neboj vo svojej kozi bol unaveny a hladny
Nespolupracoval ako by… neurologicka
Cakala doma pekne na brusku dviha hlavku vravela ze by ju mal mat vyssie
Ked je na brusku a to stale cvicime davame
Na brusko a davame hracku nech hlavku dviha lepsie okrem bruska doma
Nerobime nic
no neurologička zvýšený tonus určite nehodnotí podľa toho či krčí prsy na nohách alebo nie.....presne vie čo s dieťaťom robiť a ktoré svaly má mať vtedy napnuté a ktoré nie....deti ktoré majú zvýšený tonus sú zväčša napnuté ako struna, ale tonus u malinkých detí sa mení....ak vás neposlala na rehabilitáciu tak išlo o mierne zvýšený tonus a ten sa sám upraví........také maličké deti majú zmiešaný tonus, ktorý sa občas mení, rieši sa to len v prípadoch veľmi nízkeho tonusu - vtedy treba cvičiť lebo dieťa je ako handrová bábiky a pri zvýšenom tonuse sa to rieši masážami alebo napr.plávaním - vo vode sa dieťatko uvolní...ale to sa rieši len v prípade že ide o viditeľne vysoký tonus svalstva - teda dieťa je stále napnuté.....
mierne zvýšený tonus nič neznamená, časom sa sám upraví, tak sa tým vôbec netráp a užívaj si bábätko......
Nie nie je normalne stavat 2m dieta na nohy! To co robi neurologicka alebo akykolvek lekar je uloha lekara, nie rodica laika, ved ty ani nevies co tym vlastne ta neurologicka sleduje. A ano, je to normalne, dieta ma velmi citlive chodila, reflexne prsty skrci. Moje dieta ma na prvom odtlacku dva rady prstov lebo ich skrcila…
Prosim ta, nikdy, ale naozaj nikdy nestavaj 2 mesacne babatko na nohy