Kŕč u 2-ročného chlapca

9. okt 2024

Ahojte. Včera večer sa nám stala taká čudná vec. Syn (2r) ležal na gauči, hral sa s bratom, ale v Tom momente ozaj ležal, nemal sa kde buchnúť. Zrazu veľký plač, ukazoval na nohu. Mysleli sme najskôr že chytil kŕč do lýtka, ale skôr ho bolelo chodidlo. Hrozne plakal asi 5-10 min, celý spotený, nevedel sa ukľudniť. S plačom najskôr dobehol ku mne po špičkách, takže chodiť mohol, ale on bežné po špičkách nechodí. Nemáte niekto skúsenosť čo by to mohlo byť? Lebo mi to príde také čudné.

simsalabim
9. okt 2024

Krc moze dostat aj do chodidla. Mozno by som mu dala par dni magnezko, i ked pri takom malom dietati je asi dobre sa poradit s dr, ci mozes.

tinka_1807
9. okt 2024

Skúsila by som doplniť vitamíny. Keď sa to stalo raz, zatiaľ by som to nechala tak. V momente kebz sa to zopakovalo by som kontaktovala lekára.

domka222
9. okt 2024

Presne,kľudne kŕč v chodidle. Aj po jeho odoznení to dosť dlho bolí, možno preto išiel aj po špičkách

jarmila2010
9. okt 2024

https://www.drmax.sk/kidimag kidimag je od 3.r...skus sa poradit,ci by aj mladsie dieta nemohlo brat

jazula
9. okt 2024

A nestŕpla mu noha?

lenka2710
9. okt 2024

A nesedel si pri hre na nohe?? Mohla mu strpnut a nemohol chodiť, možno sa aj zľakol, ak sa mu to stalo prvýkrát

autor
9. okt 2024

@lenka2710 nemyslím, lebo ako každé dieťa sa vkuse hybe. Ležal len tesne predtým ako začal plakať.