Krč a zástava dýchania u 7 mesačného dieťaťa

monika905
20. júl 2016

Ahojte, je tu niekto kto mal niečo podobné? Mali sme to prvý krát keď mala 1,2 mesiaca vypúlené oči, krč a zástava dychu. Vtedy sme este nevedeli čo to môže byť, začal sa začarovaný kruh, nakoniec nám v BA na Kramároch diagnostikovali reflux. Malá už ten reflux vie ovládať, resp. vtedy sa jej to už nestane, len zistili sme že sa jej to stáva pri kakaní. Ked začína tlačiť tak sa "zasekne" prestane dýchať a následne chytí krč. Povedali že to súvisí s desiatym blúdivým nervom (nervus vagus). Mal niekto niečo podobné? Naša celá rodina je hotová z toho a doktori len tolko povedali že z toho vyrastie...

babatkoo
20. júl 2016

Ahoj presne takyto isty problem nemame ale moj syn takymto krcom trpi pocas jazdy v autosedacke. Bud odpadne alebo mu zapadne jazyk a dusi sa. My sme dostali aspon vynimku ze nemusi v sedacke pocas jazdy sediet. Presne viem co prezivate :( drzim palce nech z toho rychlo vyrastie.

monika905
autor
20. júl 2016

@babatkoo Dakujem, a čo ti hovorili, vyrastie z toho?

babatkoo
20. júl 2016

@monika905 zatial vyzera ze mu to ostane na dlhsie, dufam ale ze az take stavy mat nebude ked uz nemusi byt v sedacke. ale v aute je aj tak po chvilke jazdy nervozny, je mu evidentne zle. Ozivovat si vlastne dieta je neopisatelne stresujuca situacia :( Lekari to nazvali ako cestovny diskonfort a riesit to mame iba Kinedrilom.

monika905
autor
22. júl 2016

@babatkoo hovor mi o tom..., uz som zvykla nato, ak sa daAle mam podozrenie ze ona sa boji, tak len trpezlivost, u nas to taktiez vzdy vizera ako z hororu ale co by som pre nu nespravila.