Ahojte maminy potebuje poradit, moja mala ma 8 mesiacov, a ked mala 2 mesiace zbadali sme ze ma chodidlo na lavej nozke mensie nez to na druhej. Celkovo ta lava nozka bola od zaciatku trosku ina, bola taka chudsia. Lekar nam povedal ze to sa este stale vyvija, ze mame pockat. Ako som uz pisala ma 8 mesiacov a uz sa stavia na nozky, chodidlo jej o malicko dorastlo, ale teraz sme zbadali ze ona ma tu lavu nozku aj kratsiu. S pravou sa v pohode postavi na zem a prisliapne, a s tou druhou stoji na spicke nedociahne na zem. Stavia sa na spicky, a viem ze to neni moc dobre. Bojim sa onu, mali ste uz niektora podobny problem? Jednej zname, maly tiez zacal chodit len po spickach a ma teraz 4 roky a budu mu davat tie zeleza, ci popruhy nakolko este stale chldi na spickach.
Ako sa to riesi, ked ma tu nozicku kratsiu? A ona je celkovo taka ako keby zdeformovana je taka ako keby jej tam ta vonkajsia klemba chybala. Nehcem uz dalej cakaj, musis sa objednat k lekarovi nakolko zijeme v UK, len som sa chcela opytat aj Vas na radu. Dakujem a prajem pekny zvysok vevera.
Ortoped nam povedal ze mame dojst na Slovensko az v oktobri, ale mne sa to zda byt dost neskoro, takze letim domov co naskor... ☹
Treba ísť k ortopédovi a začať cvičiť vojtovku. Ale čo najskôr. Žila som v uk a tam je to veľmi slabé v týchto veciach. A mali by ťa poslať aj k neurologovi. Môj starší mal jednu nozicku krivu a zle na ňu staval. .a celkovo nechcel robiť čo by mal. .vojtovka je skvelá vec
ja som to mala ako mimino,vtedy nato prisli v 1 r, a rozdiel noziek bol uz velky
moja mamina cvicenim a popruhmi dokazala ze 3cm rozdiel medzi jednou a druhou nohou
/v jednom roku/ zmizol,
dnes nemam problemy
Moja 2 ročná dcerka má tiež jednu nozičku kratšiu ,ako druhu....nam predpísali ortopedicku obuv a vložky do topanok....
chcem sa opytat greta23 ako to dopadlo s dcerkou? Lebo ja mam s malinkou taky isty Problem a ma len polroka. Som objednana na ortopediu a velmi sa bojim. Mozes sa ozvat? Ze co a ako ako to doktori riesili a dali zaver?
Ahoj tepator, mala sa mi uz stavia na nozky ovela lepsie, zacina sa staviat o nabytok aj led ju vodim za rucky tak stupa pekne.Ta dlzka nozky jej o trosku dorastla, neni uple taka dlha ako ta druha ale s topanockami nemame zatial problem. Doktor mi ale povedal ze sa mam vratit na SK na kontrolu az ked zacne sama chodit a vtedy sa uvidi, a posudi ako sa ta nozky vyvija dalej.
Dufam to aj u vas dopadne dobre prajem, vela stastia drzte sa
DAhoj Greta 23. velmi pekne dakujem za odpoved. No dufam ze aj u nas to dopadne len najlepsie aj ked si myslim, ze neni to ako ma byt lebo ta nozka je ina tak akosi zaostava za tou druhou...no uvidime ze ako . Mozes sa mi prosim potom ozvat ze co a ako na Sk povedal Doktor? Lebo mi tiez sme v zahranici konkretne v CH a asi nebudem s malinkou chodit na sk na kontrole. Tak by ma zaujimalo ako to budu riesit na Sk, Ci naozaj to bude lepsie.Vopred velmi pekne dakujem za Info.
@greta23 urcite co najskor ortoped..