Ahojte maminky,prosim o radu a informacie od vas ktore ste si presli touto diagnozou.. mam 4,5 mesacneho synceka a vcera sme boli u neurologicky a poslala nas na RTG,dnes sme boli a zaver- zrast sagitelneho švu. Poslala nas na konzultaciu do BA k p. Dr. Hornovi,a asi sa to bude operovat endoskopicky,aj sme sa tam objednali ale termin nam dali az na 15.jula..strasne sa bojim,velmi som sa naplasila aj ked neurologicka povedala ze to bezne robia a deticky to mavaju,po operaci sa potom par mesiacov nosi tzv helmicka a ma byt vsetko ok ale predsa sa bojim ako kazda mama o svoje dieta😢prosim mamicky s podobnymi skusenostami keby mi vedeli napisat ako to u vas prebiehalo a ako stena tom popripade po operacii,velmi dakujem za kazdu informaciu 😓
@maminuska dakujem za info..
Fu tak to az tak?😰 my to mame mat zevraj endoskopicky alebo ako sa nazyva ta jednoduchsia forma operacie(ze nerozrezu hlavicku od ucha po ucho-vtedy su tam opuchy po operacii,a vela krvi sa straca pri operacii...ale tato jednoduchsia ze iba jeden alebo dva 1-2cm reziky a uvolni alebo sa vyberie nejaka kosticka) upokojovala ma neurologicka ale strasne sa bojim ked si to predstavim chudatko moje, a hlavne sa bojim ako sa to zahoji a ci bude po operacii vsetko v normale a budeme zdravy a mat zdravu hlavicku lebo ked som citala co to moze sposobit ked sa to neriesi alebo sa to riesi neskoro tak som bola zhrozena😰
@megyi1711 moja dcerka ma kraniosynostozu zrastene 2 svy. Operovali ju endoskopicky v Ostrave doc. LIPINA. Velky od odborník. Zaskoloval aj Dr Kolarovszkeho v Martine a tiez tam operuju endoskopicky. Aj plagio klinika tam je kde robia ortezky. Neboj zvladnete to. Helmicka je najmenej. My sme nosili do takmer 1roky a stlao to za to. Vela sil 🧡
@megyi1711 ja som chodila s posledným synom k Hornovi ale tam bolo niečo iné . Ležala som však dva týždne na chirurgii na Kramároch a naozaj tam bolo veľa mamičiek čo deťom buď uvolňovali švy okolo fontanely ktorá bola zrastená aleb iné predčasne uzavreté švy, čo im potom spôsobovalo deformitu lebky a ak by to tak ostalo aj iné závažné problémy.
Videla som aj tieto deti po operáciách , boli opuchnuté ako hrom , často mali monokle pod očami ale to tak trvalo dva max tri dni , potom to odoznelo . Niektoré mali obviazané hlavy a niektoré iba prelepené , inak to boli normálne zdravé deti .