Kraniálna ortéza - problém

8. mar 2022

Ahojte, je tu prosím nejaká mamička ktorej dieťa nosilo helmičku ? Môj malý bude mať 8 mesiacov, vo štvrtok ideme na prvú kontrolu po dvoch týždňoch.. helmicku od začiatku zvláda bezproblémovo hneď si zvykol, ani sa už nepotí, ale posledné dni mu helmička strašne padá do očí, a celá mu je taká voľná ... Samozrejme zapnutá je na doraz .. viem že sa časom bude upravovať ale to bolo myslené že asi keď mu hlávka narastie alebo ? Ďakujem

autor
8. mar 2022

A ešte to dodám že pred týždňom začal loziť a stále sa krúti všade a hlavkou naráža aj capí na zem vkuse , tak či ju môže mať z vnútra takú obuchanu že sa proste to vnútro zmenšilo

bellovag
8. mar 2022

Nášmu malému dali druhú po mesiaci a pol, ale preto že ho prvá už tlačila...na kontrole Ti povedia...

autor
8. mar 2022

@bellovag áno veď toto mi je divné že my máme taký opačný problém , strasne som zvedavá

bellovag
8. mar 2022

Ešte ma napadlo, že ako ju sušíte po umytí, či nie napr. na radiatore... prílišné teplo by mohlo mať v vplyv na materiál helmičky

evkamotka
8. mar 2022

Nasmu tiez padala do oci ale nebolo to take zle. Poradte sa na kontrole. Inak, hlavicka sa mu krasne napravila

autor
8. mar 2022

@bellovag nie nie vyčistim liehom a pretrem suchou servítkou, a nehám volne položenú, kázali na slniečku alebo fénom ale studený vzduch ale slniečko není šanca lebo bývame v byte bez balkóna a fén máme taký že fúka len teplý a horúci ... Takže to nie

autor
8. mar 2022

@evkamotka po akej dobe vám bolo vidieť zlepšenie ?

macko1007
8. mar 2022

aj mojej malej bola taka volna,dikonca ked spinkala sa jej to akoby ,,pretacalo” po par tyzdnoch sa to upravilo 🙂

autor
8. mar 2022

@macko1007 a na očká jej to nevadilo ? Ja sa bojím že sa mu poškodí zrak 😔

pandorra
8. mar 2022

Naša nosila pár mesiacov a krásne sa jej hlavička dala dokopy. Takýto problém nemala. Dobre jej sedela na hlave.

evkamotka
9. mar 2022

Po dvoch mesiacoch bolo zlepsenie znacne, nosil ju dokopy 4-5m

veve16
9. mar 2022

Nám helmičku podlepili takou penou tan kde je čelo a potom sa už helmička nehýbala a ani nepadala do očí.