Kraniálna ortéza - helmička na zležanú hlávku

lauraa14424
17. nov 2024

Ahojte, ma niekto skúsenosť prosím?

foxxie27
17. nov 2024

Áno, naše dvojičky ešte donedávna nosili….

kacena4
17. nov 2024

ano

andreakotesova
17. nov 2024

Neter a synovec nosili skoro rok a poctivo 23 hodin denne.

lauraa14424
autor
18. nov 2024

@foxxie27 zvykli si prosim bez problemov? Chodili ste do Mt?

lauraa14424
autor
18. nov 2024

@kacena4 a skusenost?

lauraa14424
autor
18. nov 2024

@andreakotesova fuuuu riadne dlho 😔 chodili do MT?

obleckodogymu
18. nov 2024

Áno, syn nosil 4-5tyzdnov a má prekrásnu hlavičku teraz ako ročný😊nosil ju ako 4m, ani ju nevnímal, spinkal taktiež super ako pred ňou. Mal ju pred letom takže sa v nej ani veľmi nepotil. Za mňa super vec

foxxie27
18. nov 2024

@lauraa14424 áno, chodili sme do Martina…jedného úplne na začiatku trochu otlačila, tak sme mali týždeň pauzu a koža si zvykla….nosili ich takmer 5 mesiacov a dalo sa to v pohode zvládať, výsledok úžasný

lasona
18. nov 2024

Nosili sme, síce len krátko, ale pomohla. Ale nas sa celmi potil pod tou helmou. Hlava bola úplne mokrá a spotena. Smrdelo to. Najhoršie bolo obliekanie, vyzliekanie, dáva nie do auta do sedačky. Vtedy musela helma dole. A ťažko sa nám nasadzovala

andreakotesova
18. nov 2024

@lauraa14424 nie, BA.

zaninka
18. nov 2024

My sme so synom chodili do Martina. Nosil ju od 5 mesiacov a dokopy ju mal necelé 2 mesiace. Hlávka sa mu krásne upravila (viditeľná zmena bola už po dvoch týždňoch) a znášal ju bez problémov. Za nás s manželom to bolo najlepšie rozhodnutie 😊 my sme ale spolu s helmičkou chodili cvičiť aj na fyzio,lebo malý mal skrátený krčný sval (a z toho zaležanú hlavičku). Veľa info vieš nájsť aj v skupine na FB,nám veľmi pomohla pri rozhodovaní.

foxxie27
18. nov 2024

To, čo píše lasona je síce pravda, ale po čase sa dieťa pod tou helmou potí menej….čo sa týka zápachu, treba ju raz za deň vyčistiť, hlavičku umyť….tie začiatky sú ťažšie, je to o starosť navyše, ale zvyknete si rýchlo a výsledok stojí za to

lauraa14424
autor
18. nov 2024

Ďakujem veľmi pekne všetkym za info ❤️
Este sa opytam preplaca to poistovna ci sa to plati v plnej vyske?

zaninka
18. nov 2024

@lauraa14424 máš dva typy helmičiek, "základná" je bez doplatku (aspoň dva roky dozadu bola) a potom je príplatková,tá je vraj ľahšia a menej sa v nej deti potia,tá je s príplatkom tuším okolo 300€ to bolo. My sme mali základnú a bolo to v poriadku,malý sa prvý týždeň potil viac,potom si na to hlavička zvykla a bolo to už ok. Ale teda on ju nosil december-januar, kebyže ju má mať v lete tak asi rozmýšľam nad príplatkovou.

foxxie27
18. nov 2024

@lauraa14424 my sme tiež mali tie “obyčajné” bez doplatku, ale nám ani neodporúčali ten druhý typ, už si nepamätám presne prečo….nosili ich aj v lete cez horúčavy a zvladli sme to….keď im bolo veľmi teplo, mohli sme im dať ortézy na chvíľu dole, žiadny problém….ešte pre predstavu, budú vám na každej kontrole robiť skeny hlavy a vyjde z toho takýto model….toto je z poslednej kontroly a krásne vidno ako sa hlavička upravila

lasona
18. nov 2024

@zaninka ja som chcela tu druhu s príplatkom, ale moj malý nemal krk, nemohli mu dat tento typ helmy. Museli sme mať tu zakladnu

foxxie27
18. nov 2024

@lasona áno, presne toto povedali aj nám

zaninka
18. nov 2024

@lasona aha to som nevedela, že je to nejako limitované. Nám to nevraveli asi preto, že sme ju nechceli.

kacena4
18. nov 2024

@lauraa14424 dobra, nosili sme po opracii hlavicky, takze nemali sme zlezanu polohovanim ale od narodenia. kedze sme vedeli ze ju musi nosit neriesila som ci je pohodlna a pod. proste nosili sme a hlavicka je krasna, nosili sme v lete v zime vsetko sme zvladli

lalala94
18. nov 2024

Hlavne začni s liečbou čo najskôr. Ja som sa s dcérou k lekárom dostala až keď mala 7 mesiacov, 2 mesiace (!!!) sme čakali na výrobu helmičky, čiže liečbu zahájila ako 9-mesačná, a to bolo celé zle. Keď si na ňu zvykla, ochorela a mala teploty (pri teplote/ horúčkach ju dieťa nosiť nemôže), potom ju nosila veľmi pekne asi mesiac a pol odporúčaných 23 hodín - žiadnu zmenu ale vidieť nebolo a tento mesiac je celý v paži. Zase ochorela, dlho mala teploty/horúčky- dva týždne, čiže bola bez nej, potom si na ňu odvykla, začala sa s ňou hrať a odliepať si ten suchý zips a teraz zase ochorela s teplotami, čiže nič. Verím tomu, že ak by sme tú liečbu začali skôr a nestrácali čas dvojmesačným čakaním na tú helmu, aj za ten mesiac nosenia by bolo niečo viditeľné.
PS: Ak si z východu, odporúčam ti ísť do Martina alebo Bratislavy, rozhodne nie Košice, čaká sa neskutočne dlho.

lauraa14424
autor
19. nov 2024

Dakujem vsetkym za rady a skusenosti ☺️ dnes som ju objednala do MT ideme o dva tyzdne. Mame uz 6.5m takze to bude take ltt ale skor nas nikto neposlal popravde ona tu hlavku nema podla mna neako deformovanu tak snad nam to pomoze aj ked ideme az teraz.