Kraniálna ortéza

nina0412
1. feb 2023

Ahojte je tu niaka mamička čo má bábätko s prilbickou chcela by som sa niečo popýtať ?🤍

evkamotka
1. feb 2023

Pytaj sa

nina0412
autor
1. feb 2023

@evkamotka môj malinky to má dnes prvý krát je s tým v poriadku len potí z toho a to má tenké bodicka a leginky tenké
Chcem sa hlavne spýtať on je zvyknutý spat celým telom na boku myslite že tak môže buvat ?

nikoleta999
1. feb 2023

@nina0412 Ahoj, aj môj synček nosí ortézu... Potiť sa Ti bude prvé týždne, nakoľko si musí telo - hlava zvyknúť, môj syn mal doslova premočené bodyčká na krku a to vychytal nosenie, keď vonku boli ešte tie extrémne teplá ...
Čo sa týka spánku, môžeš byť kľudná, neviem, či nosí skrz zležanú hlavičku alebo tomu predchádzala operácia, ale je to jedno, v obidvoch prípadoch ortéza práve zabezpečuje, aby hlavička rástla tak ako mala 🙂

nina0412
autor
1. feb 2023

@nikoleta999 má to kvôli zlezanej hlavičke 😇takze môže byt aj cely na boku ano?🌸 lebo som čítala v tom letáčiku že má byt na chrbáte a hlavička na boku

nikoleta999
1. feb 2023

@nina0412 Môj syn je po operáciíí a ortézu nosí od 1 júna a ešte zhruba 2 mesiace ho čakajú, neviem si predstaviť, žeby som sedela celé dni a noci pri postieľke a polohovala ho, teraz by bola zo mna asi chodiaca mátoha po toľkých mesiacoch :D Môj syn mal dokonca mesiac taký, že sa zaboril do matraca hlavou a tak spal :D a najradšej spí s vypučenou riťkou a hlavu doboku a výsledky ma úžasne, až doktor bol nadšeny ... Hlavička rastie hlavne cez noc, ale to či spí na chrbáte alebo na boku nezabráni v raste a ortéza bude len formovať tvar 🙂 Kľudne ho nechaj spinkať, ako je jemu dobre, ale keď vidíš, že ma napríklad ortézu tlačiacu na ušku, prípadne môjmu synovi sa niekedy pokrutila, že mal ju akosi vysoko v spánku, tým že spal zaborený, som mu ju napravila a bolo 🙂

nina0412
autor
1. feb 2023

@nikoleta999 jezis si zlata ďakujem Viesco môj krpec má 5 mesiacov je mu ešte taká väčšia 🙏 a aj môj spi zaborený a vykruteny úplne 😂

nikoleta999
1. feb 2023

@nina0412 Dorastie ako nic do nej, uteka to rychlo 🥹no struhaju tie deti riadne polohy 😀😀Nie je zaco 🙂)

evkamotka
1. feb 2023

Teplotne si čiastočne zvykne, čiastočne bude stale pripoteny
Moze spat akokolvek