dobrý deň prosím vás máte aktuálnu informáciu o tom že na kramáre sa dá vstúpiť len s antigenovym testom aj keď má dieta len rok?
@simsalabim a neplati to len ak si hospitalizovana?
@simsalabim hľadám to na stránke neviem to nájsť nevieš mi hodiť link? dalujem veľmi pekne
@lola1003 maju to na stranke, len treba hladat nizsie
Ambulantná zdravotná starostlivosť
Plánovaná ambulantná starostlivosť nie je zrušená. Pred plánovanou návštevou odbornej ambulancie budú rodičia kontaktovaní personálom ambulancie za účelom zhodnotenia nevyhnutnosti prezenčného vyšetrenia pacienta a zároveň im odporučí bezplatné testovanie v našom zdravotníckom zariadení.
@simsalabim nie, nie je to pravda. Dnes som bola so synom v ambulancii a nemuseli sme mat test. Len na hospitalizáciu.
V piatok sme boli s úrazom na urgente a tento týždeň máme ísť na sádrovanie a povedali nám, že ak by sme išli k nim do ambulancie, treba test nie starší než 48 hodín.. Tak ideme do petržalky, tam test (zatiaľ) do ambulancie netreba..
@pribinak no mne vo stvrtok telefonovali, ze nas bez platneho testu nevezmu. Sme objednani na utorok a dnes som to vysetrenie aj prelozila, lebo som sa dnes nemohla uvolnit z roboty ist testovat seba aj dceru. Kontrolovala som si to vtedy aj na stranke, ale zda sa mi, ze odvtedy tu informaciu zmenili. Teda urcite ju zmenili. Vtedy tam bolo vyslovene napisane, ze s platnym PCR alebo antigenovym testom nie starsim ako 2 dni. A tak mi to aj sestricka v telefone povedala. A dnes som sa preobjednavala...a setricka zas povedala, ze si mam sledovat, akot o bude s testovanim, tak teda neviem 🙄 Ale vidim, ze uz je to jasne, ty si sla do sukromnej ambulancie.
@simsalabim nie, nebola som v sukr. ambulancii, normálna štátna
Prosím a to sa týka iba detských ambulancii alebo aj despelých ? Nikde nevidím info.
@pribinak tak to si asi mala stastie. Alebo ti proste nestihli zavolat 🤷♀️
My mame info, ze syna zoberú na terapiu len s negatívnym testom nie starším ako 72 hod., pre nas to znamená, ze 2x do týždňa bude musieť byt testovaný, volala nám sestrička.
kolegyna bola s dcerou na pohotovosti na kramaroch lebo ju bolelo brucho a nikto nic nechcel od nich. dceru si nechali tam, matku poslali domov.
@adula12 pohotovost je urcite nieco ine...tu dceru si tam potom istotne otestovali interne. Na planovane vysetrenie ale tie testy zjavne vyzaduju.
@lola1003 moja mamina bola na Kramároch v špeciálnej ambulancii pred 4 dňami a žiadny test od nej nikto nechcel.
@lucinka1988 toto je ale o Detskej fakultnej nemocnici. Nemocnica pre dospelych ma asi ine pravidla.
@simsalabim praveze na detskej by nemali pozadovat taketo veci... ved to je chore...
@adula12 tak to, ci to je chore, neriesim, taka nebola otazka 🤷♀️ Urgent riesia urcite bez testu. Mne to tiez odsunulo vysetrenie s dcerou o 2 mesiace, lebo som nemala cas riesit este aj test. Ale asi usudili, ze maju privela nakazeneho personalu.
neviete mi poradit ako je to s antigenovym testom u 15 mesačného dieťaťa ? kto to urobí ? resp pred vyšetrením na kramároch jej to urobia tam ?
Podľa mňa existuje na to jednoduchý návod. Zavolať si do tej ambulancie, kke mate plánované vysetrenie
@lola1003 Ano, je to pravda. Maju o tom info na stranke. Negativny test musis mat aj ty ako doprovod. Mne minuly tyzden aj kvoli tomu volali. Test nesmie byt starsi ako dva dni. A moze byt aj PCR.