Kožný problém u mesačného bábätka na tváričke

lillona
26. dec 2013

Poprosím rady ohladne nášho problému. Synček má na čele a v okolí obočia a nad noštekom akoby hrubšiu vrstvu kože nažltlej farby. Čo to je, ako sa toho zbaviť, poprípade tomu predísť. Budem rada za vaše skúsenosti a rady. Ďakujem

luba28
26. dec 2013

@lillona to je bezne u malych deticiek,treba to pri kupani zinkou zotriet dole a natriet,....to po case zmizne,....

lillona
autor
26. dec 2013

@luba28 a cim natriet ? olejcekom ?

luba28
26. dec 2013

@lillona ano, a ked ma aj na hlavicke tak vycesavat po natreti kefkou,...

bosoriak
26. dec 2013

@lillona Ano, natri olejom tak pol hodinku pred kupanim a potom to jemne zoskriabkat. Vola sa to seborea, je to bezne u malych deti, mavaju to aj vo vlasoch. Vo vzacnych pripadoch sa moze koza pod tou vrstvou podrazdit a zapalit. Lekari na to davaju aj salicylovu mast, ale detsky olej vacsinou staci.

lillona
autor
26. dec 2013

@luba28
@bosoriak dakujem moc za rady

kessy11
26. dec 2013

nam pomohla salycilova mast a viac sa to neobjavilo😉

kessy11
26. dec 2013
bubu100
26. dec 2013

salyciova mast do vlaskov a 0,5% kyselina mliecna vsetko predpise kozna lekarka. Ak su teraz sviatky a dr neordinuje tak by som odporucila infadolan

awalancha3
26. dec 2013

50% aj viac deticiek to má, len klud za pár mesiacov ani nebudes vediet, žeto mal....... je jedno akým olejcekom budes natierať, ja radim bez chemie- olivovým alebo nejakým extra virgin za studena lisovaným- lanovým, makovým- zbehni do biopotravín, maju ich vela druhov (a potom vyuzijes do salatov)..skratka naniest olej, nechat 20 minut posobit..a potom jemnučko zlupavat a vycesávať.........Ale keby si aj nič nerobila, zišlo by to časom samo, len mamičky "potrebuju aktívne niečo robiť" inak by sa zbláznili- vrátane mna........Bud naozaj pokojná... je to OK

milota164
28. dec 2013

nam pomohol Bepanthen mali sme nieco podobne vo vlasoch

peta268
28. dec 2013

nas maly tom mal tak ako tvoj este aj cele celo aj hlavicku, uska...vyskusali sme vselico ale najviac zabral krem od Bioderma http://www.pilulka24.sk/bioderma-abcderm-babysq...