Kožný problém u dcérky

double222
27. máj 2021

Dobrý deň. Som zúfalá a preto sa už obraciam na iné maminky, či niekto nemá podobnú skúsenosť. Moja dcérka má problém s červenými fľakmi na koži. Začalo sa to na krku, mysleli sme si že ide o zapareninky no nič nepomáhalo, zhoršovalo sa to a teraz má fliacky aj na vrchu hrudníka aj celkovo malé po hrudníku akoby sa to roznieslo. Takisto sa urobili take fľaky v miestach dotyku pokožky v laktovych jamkách. Všetci má strašia že ekzém no dcérka nemá problém so suchou pokožkou, nesvrbi ju to. Len keby na to zabral nejaký krém. Sme na príkrmoch zelenina a mäso, nikdy sa mi pri zavádzaní príkrmov po ničom neosypala. Teraz sme dostali Alergy care mlieko na skúšku. Kozna tiež nevie, dala len kortikoid no ten pomohol ale fľaky sa vrátili. Dojčím a dokrmujem večer UM

bibka26
27. máj 2021

ked ste boli na koznom nespominala kozna nejaky ekzem ? na poslednej fotke to vyzera akoby na ohybe rucky tam sa zvykne robit ekzem ... pripadne skuste kozmetiku s kozim mliekom nam zabralo to na podrazdenu pokozku

miriamik77
27. máj 2021

Mne to príde ako ekzém :( Zmeň kožnú jednoznačne, pokiaľ ti neviem pomôcť, možno bude vedieť iný lekár

evkamotka
27. máj 2021

Chod do skupiny Zdravotnici na mk. Moderatorka je kozna dr. Dextrela ma nick

double222
autor
27. máj 2021

@evkamotka ďakujem skúsim

double222
autor
27. máj 2021

@miriamik77 chystáme sa na návštevu inej kožnej lekárky .. mne len to nejde do hlavy že všade pri ekzeme píšu len aká je to suchý koža a ako to svrbí 🤷🏻‍♀️

double222
autor
27. máj 2021

@bibka26 ďakujem keď sme boli na posledy na koznom tak na ohybe rucky nemala ešte nič .. mali sme len hrudníku a tam to poriesili tým kortikoidom no tomu by som sa rada vyhla respektíve si ho nechala na zle časy, ak sa inak nebude dať ozaj pomôcť

bibka26
27. máj 2021

@double222 no janeviem ale mne to pride ako ekzem strasne sa mi to na to podoba .... pouvazovala by som ako pisu vyssie nad zmenou kožnej

danielahamar
27. máj 2021

My máme niečo podobné a alergia na BKM, mame 5m.

danielahamar
27. máj 2021

Ta fotka, kde je celý červený je z pred tyzdna, pomohli kortikoidy nemal ani fliacik, ale keďže sa to dlho natierať nemôže, vyskakuje to zas, ideme aj kožnému, mlieko mame umele pre alergikov.

nevenka
27. máj 2021

No mne to tiez pripada ako ekzem. Nas 5 mesacny to ma za uskami od narodenia, take mokvave, pod bradickou, na krku, pod kolienkami a pod pazuskami. A na hrudnicku. Ono ekzem ma rozne stadia. To mokvave mu natieram sudocremom, ked to je suchsie, tak Bepanthen Sensiderm alebo Lipikar. Zatial sa mu to nerozsiruje. Papa materske mlieko a na dokrm, ked idem niekam na dlhsie prec Hipp Bio HA. Bohuzial, manzel je atopik, takze to bude mat po nom. Inak, vsetky deti mi mali a maju suchsiu kozu.

fiafia
27. máj 2021

@double222 mne to príde ako exzem. Liečim sa na atopický nejaký čas a keď je zle obdobie tak mávam na takýchto miestach fľaky. Hlavne na nezakrytich. Nikdy nie napr na bruchu alebo chrbte. Určite by som zmenila dr a kortikoidy niesu riesenie

fiafia
27. máj 2021

@fiafia ekzém oprava 😁

double222
autor
27. máj 2021

@fiafia ďakujem za odpoved no uvidíme ako nakoniec dopadneme .. rozumiem že má ekzém rôzne formy no býva spojený so svrbením a to má mätie

double222
autor
27. máj 2021

@nevenka ďakujem no my to nemáme v rodine a nikdy sme nemali ani problém suchou kožou u dcérky. Prajem synovi nech sa mu polepší