Ahojte mamičky, chcem sa len spýtať nemáte niektorá skúsenosti s takýmito fliackami ?
Dieťatko má 15 mesiacov , fliačky sú červene , suché , niekedy spontánne vyblednu, potom sa zas začervenaju , nesvrbia, nachádzajú sa na stehne, a lakti .
Keď som bola u detskej lekárky fľaky boli úplne bledé , podľa fotky povedala že stačí len mastiť , ale už to trvá dlho (3-4tyzdne ) stále sa vrátia , vyblednu ale nezmiznu potom zas očerveneju .. počas týždňa sa chystám ku koznej som zvedavá čo povie .. ak máte nejaké rady alebo skúsenosti napíšte ďakujem .
Skus mastit bambuckym maslom, mne to príde ako ekzém, aj keď podľa fotky to neviem rozoznať dobre, keď je to namastena, ale dcérka mávala takéto fľaky, tiež to mala suché a pomohlo na to už spomínané bambucke maslo
Najskôr mykóza... na kožné a preliečiť.
@menojejedno podľa mňa pleseň
@mmoonna Pleseň alebo mykóza a čoho preboha ?
@menojejedno nápis do skupiny Zdravotníci na MK
@menojejedno my máme taký istý problém a od 3 mesiacov a horšie a horšie ...sem tam príde sem tam odíde...vo vani sa to zhorší....kožná dávala všelijaké maste a nič nezabralo....používame biodermu atoderm a tlmí jej to svrbenie ale mizne sám od seba zas sa vráti.....fenistil kvapky jedine pocom sa neskriabe....alergolog ma hneď zrušil že na také vyšetrenie je ešte mala ...aj keď viem ze ma na niečo alergiu ci už na prach alebo tvrdú vodu ale už naozaj som stratená aj ja....momentálne má 17 mesiacov čiže 14 mesiacov sa stým trápime a nikdo nič....každú si znej len pokusneho králika robí...výhod toto z jedálnička skus toto krému týmto a potom týmto ale zatiaľ žiadna pomoc ....už ozaj rozmýšľam ze do zahraničia pôjdem na alergologiu ....
@anicka2718 ahoj písala som jednej doktorke napísala že podľa fotiek to vyzerá ako kvasinkova infekcia nech skúsim kúpeľ v hypermangane to je na dezinfekciu pokožky a masť imazol+probiotiká ..
Píšem to pre všetkých možno to niekomu pomoze my to od zajtra skúsime až pokým sa nevráti kozna o pár dní z dovolenky .
@menojejedno nám to nezabralo.....už sme to skúšali aj imazol ...imazol to len vysuši a je to potom svrbive a vysusene....hypermangan neviem niektorým zaberá ale nám nie....jedine co nám zaberá je natierať to par dni locoidom (kortkoidna máš nechcú ju dávať ale bohužiaľ jedine co zaberá pokiaľ nemôže ísť na alegologiu) a po pár dňoch keď to zmizne krémujeme biodermou na atopický exem ...unášať len toto ale zas. Sa to objavuje a už to má mesiac a pred 3 dňami si to začala skriabat takže môj názor na kožné akože masticky sú blbosť ....už sme boli u 3 kožných za ten dllllllhy čas a každá to isté jediny alergolog nám dokáže pomôcť ale nato ho sa ešte počkáme....ja už som čítala rôzne články z čoho to môže byť (alergia na roztoče, prach,voda,bkm,nejaké jedlo,ovocie zelenina,pot už aj na gastro sme boli čakáme na výsledky) za 14 mesiacov nám nikto nepovedal nič nové....to ze z toho vyrastie viem od kedy to mala ale vidieť ju trápiť sa noci naspäť co ju to svrbí a ako sa druhý na teba pozerajú že čo to máš za flakate dieťa a odsudzovať ju je dosť....
to vyzera ako ringworm