Kožný problém na tváričke 4-ročného chlapčeka

Dnes o 11:48

Prosím vás, kto má s týmto skúsenosti? Neviem si dat rady a ani dr. Jedna kozna napísala najprv framykoin, nezabral, ptm kortikoidy 🙈nezabralo, tak nas poslala k druhej kde dali ichtyol pasta (dnes, no bojim sa ze mu ti este viac vysusi)
Zabudla som dodat ze ster na stafylokoka neg. mal, ale tato druhá dr mu znova dnes vzala ster. Ja som uz zúfalá 🙏😭
Ja mam pocit ze problem bude niekde zvnútra... Nevien nato dojst hotová som uz.

anjelicek26
Dnes o 11:54

Neter tak vyzerala,ked jej vadilo kravske mlieko.. na gastro a alergologiu vas neposlali? Skúsila by som ísť mesiac na dietnu (palec bez vynimiek)/bezmliecnu stravu, jasne kvôli skolke to bude ťažké ale..

trgypadl
Dnes o 12:14

Atopicky exem?ake dali kortikoidy?

autor
Dnes o 12:16

@anjelicek26 vyslovene neznáša mliečne výrobky vsetky. Do škôlky nechodí ešte az v predškolskom veku. Ja som mu na svoje naklady aspon stolicu nabrala. Na parazity a všetko možné okolo toho aj helicobakter, este cakam kandidu výsledok. Nie nikde neposlali take tu mame múdre dr. Ked som jej 4 krat volala obvodnej ze kozne stale len kozneeee ja som zúfalá 😭😭😭

autor
Dnes o 12:17

@trgypadl belogent a vraj perioalna dermatitída ale ved z coho niekde musi byt problem a nje len na kozi ja uz revem co si neviem pomôcť

mamatroch
Dnes o 12:28

Nase dcery takto vyzerali, ked zacali chodit do skolky. Tym, ze som predpokladala, ze to bude nieco v strave, checkla som jedalnicek, no nebolo tam nic, co by uz nepoznali z domu. Jedine sirupova voda. Povedala som potom p. ucitelke, ze nemaju pit sirupovu vodu, dostali namiesto toho cistu vodu (nakoniec bol tychto "vodnych" deti extra stol) a potom to preslo.

Skus vylucit potraviny, sladkosti a napoje, kde su farbiva a konzervanty a popritom mu to natieraj detskym kremom co najprirodnejsieho povodu. Kludne sa porad v lekarni, my ked mame nieco kozne, idem s dietatom rovno tam a dobre mi poradili uz neraz. A hlavne som dietatu vedela hned pomoct a nie cakat mesiac na termin u kozneho.
Okrem toho, v DM-ke i niektorych lekarnach maju ovseny kupel, je to taky prasok v sackoch, tusim osem ich je v baleni. Rozpusti ten sacok v pohari vlaznej vody a namacaj si don odlicovaci tamponik a mu to na to prikladaj, nesuchaj, nedrhni, ozaj len tak mu to s tym navlhcit a viackrat denne. Je to cisto prirodna vec, su to extra jemne zomlete ovsene vlocky. Apropo ak ma celkovo citlivejsiu pokozku, mozes mu ho i do vody, v ktorej sa kupa, rozpustit. Su dva druhy, jeden je iba ovseny kupel a druhy ovseny s konopnym olejom.

autor
Dnes o 12:34

@mamatroch ďakujem, za radu. Vyskúšam. To sa dava aj bábätkám skusim.
Len sranda je, ze vynechavam sladké ozaj, farbivá konzervanty na to dávam extra pozor, sprchace mydla prachy vsetko mám z prirodnych stránok a skontrolovanym zlozenim na toto si davam fakt bacha. Nepije sladké dzusy ani sladené napoje a citrusy tiez neje, iba "naše"...

autor
Dnes o 12:35

@mamatroch a mam taky kremík probio s ovsených prírodný ani to nepomohlo...

1ren
Dnes o 12:36

Moje dieta malo nieco podobne. Vsetky vysledky ok, skusala som vyradit takmer vsetko, nepomahalo nic. Az potom som si vsimla, ze v lete nema nic a od októbra do maja flaky okolo ust aj na licach. Ma to pravdepodobne z chladu, zimy...vtedy natieram relipidacnym kremom od Avene.

mamatroch
Dnes o 12:44

@1ren das mi prosim link na ten krem? Lebo ja mam kazdy rok odkedy je teplota menej nez 15 stupnov ruky extremne suche, stipu ma ako v kyseline namocene a praska mi na nich koza do krvi... Uz fakt neviem, co si na ne napatlat... Este ani nekurime, zeby bol suchy vzduch doma... Teraz skusam namiesto mydla na ruky pouzivat taky ten olejovy sprchac, ale teda tip na dobry krem na toto by pomohol... To je tak, ked ma bocian zhodil v zlom podnebnom pasme 🤷 ...celu zimu trpim.

adeladulova
Dnes o 14:44

@mamatroch
@1ren čítam a pripájam sa, syn 5r pod perlami tiež vysušené, akoby z oblizovania a následného vetra, plače ze ho to štípe. Rada by som tiež poznala ten krem. + aj ja mávam veľmi vysušené popraskané ruky. Ďakujem pekne e

renatka100
Dnes o 14:46

Ja mam podobny ekzem okolo ust z cokolady a citrusov cele roky som to nemohla jest…neskusali ste prisnu dietu?

autor
Dnes o 14:51

@renatka100 on citrusy nelubi len take sladké ovocie jablko banánik hrušku....a čokoládu nepapa obmedzujem sladké na minimum a ked si da tak raz za mesiac..

earlgrey
Dnes o 14:59

Používa ešte cumeľ?

katie253
Dnes o 15:00

Pýtajte sa na gastro. Môže to mať aj z kravského mlieka. Výmenný lístok ti musi dať.

autor
Dnes o 15:18

@earlgrey nema cumlik uz. Ja hovorím ze som zúfalá uz

autor
Dnes o 15:19

@katie253 od mala nelubi mlieko a mliečne výrobky netoleruje, tak ich nekonzumuje. Som bezradná 😭

earlgrey
Dnes o 15:20

@autorka
Ok. Len som sa opýtala, lebo to mohlo byť od cumlíka, že slintá a dráždi ho to. Preto tá moja otázka ale keď nemá, tak potom neviem 😏 v každom prípade držím palce, nech zistíš čím skôr, čo ho dráždi a vyrieši sa to.

senta_sofia
Dnes o 15:22

Ak ma vsetko negativne, tak klasicka modra indulona, poriadne natriet na noc hlavne.

katie253
Dnes o 15:27

V poriadku, ale ak konzumuje smotanu, mlieko v strave, tak moze byť alergik. Sú aj skryté mliečne potraviny, výrobky. Môjmu synovi zistili ABKM museli sme byt vyše 9 mesiacov na bezmliečnej veganskej strave.

katie253
Dnes o 15:28

Nejde len o konkretne mlieko, jogurty a syry. Skoro vo všetkých pečivách, keksoch je mliečna zložka.