Kožný problém na stehienku

31. dec 2023

Ahojte … dcérka sa jedného krásneho dňa začala škrabať na stehienku spredu … potom som to začala premasťovať indulonou a začalo to “ putovať “ po celých nohách … hlavne na kolienkach zozadu a stehná zboku si škrabe - ale len keď ju prebalujem, nie je to nejaká škrabacia obsesia :D potom jej to natriem že to nie je suché a už dobre .. najprv to boli také červené mapky ako kvasinky podla fotiek … aj to pod vodou sčervenalo čo som čítala že je rozdiel od ekzému … ale teraz čo ma po celých nohách už to nečervená pod vodou … skúšala som okrem indulony aj ovesný kúpel, zdalo sa mi to lepšie .. ale po včerajšom ovesnom a po následnom NEnatretí sa v noci začala škrabať až som musela vstať a predsa to natrieť … skúšala som aj kokosový olej s tea tree olejom ktorý mne na kvasinky ( mykózu ) vždy hneď zaberie.. vidím že aj jej to s tým akoby mizne ale skôr sa to presuší tak to treba vkuse mazať aby si to zas neškrabala a takto dokolečka mám pocit že si to bude škrabať naveky keď to nebudem nonstop premazávať … u lekára som s tým zatiaľ nebola lebo mi dá mastičku a pošle ma domov. Ako zistiť čo je toho spúšťačom? nestretli ste sa náhodou s tým?

autor
31. dec 2023

ta foto je fotena par dni dozadu, uz tam nema take zihlavky alebo ako to nazvat … proste kazdu chvilu to vyzera inak, som z toho uz zufala

nelca0510
31. dec 2023

Ak chcete poradiť,treba aktuálnu foto a nie pár dní starú. A keďže sa toho neviete zbaviť sama,je čas navštíviť lekára. Ono prvá pomoc je isto dať antihistaminiká.

amelia89
31. dec 2023

Tvoje dieta ma pravdepoodbne ekzem, moze to byt sposobene asi miliardov veci. Ale zhodnotit to musi lekar,na zaklde fotky tazko sudit… ak je to ekzem pouzivas na to uplne zle veci-indulona,kokosovy olej, tea tree 🫣
Toto sa potrebuje hydratovat- premastit a hlavne kremom na to urcenym, NEPARFUMOVANYM, co skludni skrabanie. Kokosovy olej je uplne hrozny on vobec neprejde do pokozky a nic nepremasti. Jasne ze s tym musis ist ku koznemu aby zhodnotil stav a predpisal krem, teoreticky aj nakazal krvne testy atd (uz podla rozsahu).
Z veci dostupnych v lekarni je na ekzem dobry LRP-Lipikar Baume AP+.

vakatko
31. dec 2023

Kožné problémy spôsobuje aj zlá črevná flora, ako píšeš premnožené kvasinky a pliesne v črevách.
Skús zmeniť stravu, vylúč cukor, sladké ovocie (banán) a múčne jedlá, krmia kvasinky.
Jesť viac zeleninové vývary s mäsom a pridávaj do varenia bylinky fenikel, rasca, tymián, bazalka, bobkový list ... čistia a detoxikujú črevá.
Nasadila by som Probiotiká, Rybí olej a vitamín D.

babatkoo
31. dec 2023

Vyzera to na prvy pohlad ako APEC SYNDROM

babatkoo
31. dec 2023

Apec syndrom je virusove ochorenie, vyrazky ako keby putuju po tele, ochorenie trva 6 az 8 tyzdnov, moze sa pridruzit zadna nadcha, problem a travenim (hnacka alebo zapcha).oj syn to mal 2x

autor
31. dec 2023

@vakatko tiez mam ten pocit ze to budu skor kvasinky .. a ze v tom bude viac jedal .. nie len jedno ktore robi zle … nema to totiz prejavy ako ekzem, ani to tak nevyzera … nemokvalo to, nebolo to cervene ani sa to nesupalo ako na fotkach ked pozeram ako vyzera ekzem … 🤔 a v crevach este zhorsena imunita.. teraz od sestricky skolkarky jeden soplik za druhym , dakujem za rady, aplikujem !

babatkoo
31. dec 2023

V odbornej literature he uvedene toto. Nie kazda kozna lekarka to pozna. Nam to diagnostikovala Mudr. Natalia Čarska. Robi aj online konzultacie.

egonsk
31. dec 2023

Ja som ako dieta sa podobne vyhadzoval pri alergii na lieky.

autor
31. dec 2023

@babatkoo dakujem za tip, ale ono to teraz vyzera uplne inak .. nez fotky s tymto syndromom.. no ale ked sa to nezlepsi tak skocim k pediatrovi a som zvedava co mi povie 🤷🏼‍♀️

autor
31. dec 2023

@egonsk nic neberie praveze, ale aj to ma napadlo ze este kojim.. a v poslednej dobe po mesiaci chorob som zacala brat dost vela vitaminov .. ze co ak to ma aj z toho? fakt neviem uz .. taky beznadejny pocit ze clovek moze na slepo vylucovat veci a aj tak tazko odhadne co pomaha a co skodi 🤷🏼‍♀️

stanulienkat
31. dec 2023

Predtým ako sa vyhádzala, nepojedla niečo, co spôsobuje alergiu? Respektíve nepoužívaš veľa prášku na pranie a aviváže?

autor
31. dec 2023

@stanulienkat praveze nikdy som avivaz nepouzivala … pouzivam setrne prasky ..resp gely, napriklad jelen .. teraz mam bupi sensitive co sa praveze odporuca pri ekzemoch .. aj plienky som skusala menit, jedine ze to bude jedlom … ale akym fakt netusim … ale musi to zhorsovat vuac veci lebo ak by to bola jedna potravina jednorazovo uz by to tam podla mna nemala …

kp7333
31. dec 2023

Ved skuste mastit par dni Imazolom, ak je to kvasinkoveho povodu, mal by zabrat. Ak nie, tak to bude nieco ine, potom smer lekar.

stanulienkat
31. dec 2023

@kp7333 kým nevedia čo to je, určite nech to nenatiera Imazolom. Ten sa musí minimálne dva týždne používať, ak to nie je na to určené, úplne zbytočne bude zaťažovať tú detskú pokožku. Na plesen to nevyzera. Imazol nie je obyčajná mastička, je to vážna antimykotická masť, nie je to Indulona, co sa natiera hala-bala.

nwnw
31. dec 2023

Skus Holtov krem, kazdopadne by som sla k lekarovi s tym.

domiklik
31. dec 2023

@amelia89 veľmi pekne a triezvo zhrnute

senta_sofia
31. dec 2023

Skus fungicidin

marianarem
31. dec 2023

Ekzem nemusi vobec mokvat, ani sa supat. Ja ho mam cely zivot. Taketo nieco sa u mna objavilo onedlho po porode, bola za tym nakoniec histaminova intolerancia.

regina22
31. dec 2023

Haraší ti? Tvoje decko potrebuje Fenistil a ten je na predpis. Ten predpis ti dá doktor.

nikpa
31. dec 2023

Nehnevaj sa na mňa ale v takomto rozšírenom množstve keď to dieťa svrbí, napisat, že u doktora si zatiaľ nebol lebo ti dá ,,len,, masticku.... Ano, dá len masticku ale vďaka nej sa dieťatu ohromne uľaví. A potom si sleduj, po čom sa ti vyhadzuje. Ty si asi ekzem ani nič podobe príjemné nemala keď ju necháš v takomto stave, že?? Spamataj sa a zober ju k lekárovi, už včera bolo neskoro! Chúďa dieťa.

jana_eyre_2
31. dec 2023

Ja som človek čo lekára navštevuje fakt len keď je to ozaj nutné, ale v takom rozsahu a veku by som nečakala s návštevou. Evidentne jej je dosť nepríjemne a má to dosť rozšírené, ta masť ktorú ti doktor dá bude zrejme ucinna, z čoho sa vyhadzuje môžeš predsa pátrať aj potom ako sa jej uľaví nie?

autor
31. dec 2023

@regina22 fenistil mam aj mast aj kvapky

@nikpa
@jana_eyre_2 neprehanajte, ono to je kazdym dnom ine … jeden den to uz vyzera ze to zmizne a druhy jej to zas nieco podrazdi … a ked jej to namazem tak sa ani neskriabe ani nic, nie je nervozna ani placliva … zas to prestante nafukovat akoby som ju tu tyrala … 🤦🏼‍♀️

nikpa
31. dec 2023

Mne trvalo rok kým som prišla na to, čo synovi škodí. Ale okrem masticiek sa dajú urobiť aj krvné testy. No keď ju chceš takto trápiť, tak kľudne, je to tvoje dieťa, tvoja vec. Môžeš skúšať patlat donemoty co ti tu radia.

jana_eyre_2
31. dec 2023

Nehnevaj sa ale kde ti píšem tak akoby si ju týrala? Normálne som napísala že by si mala ísť k lekárovi. Je to tvoja vec keď ti vadia názory iných a myslíš si že si najmúdrejšia tak nepíš na MK..

autor
31. dec 2023

@jana_eyre_2 ok prepáč Tvoj príspevok taký naozaj nebol, k lekárovi samozrejme pôjdem ak sa to nezlepší len stále si myslím že to odchádza a bum zas .. inak Šťastný Nový Rok :D

aliaray1
1. jan 2024

Ja by som ju umyvala epigen gelom, natrela imazolom (proti candide atd) a premastovala kremom s kyselinou mliecnou. Na candidu existuju aj boiron homeo, mne zabrali.

andreatytler
2. jan 2024

@jana_eyre_2 vobec neprehana. Ved ty sama pises ze dcera to ma po celych nohach. Ved to je skoro polka tela. Toto skutocne nie je mala neskodna vyrazka.

lubka668
2. jan 2024

Tiez by som tipla APEC. Najma, ak to ma hlavne na jednej polovici tela. Na druhu to prejde postupne a v mensej miere. Tiez sme mali na jar. Vyzeralo to rovnako. Nahly vysyp. Neskutocne svrbenie, charakter vyrazky sa menil a presuval po telicku. Trvalo to dlho, kym uplne odoznel, niekolko mesiacov.
Ale rozhodne smer lekar.