Kožný problém na líčkach

luckaajurko
19. máj 2015

mamičky prosím vás chcela by som sa spýtať dcérka má 1,5r. a máme na líčkach červené flaky a malé pluzgieriky ktoré keď nám prasknú zostane po nich chrastička. Boli sme s tým u našej obvodnej dokt. ale vravela že musíme čakať do leta že možno to je alergia na slnko abo z jedla...dala nám iba nejaku masť. troška nám pomohla ale o moc lepšie to nieje preto by som chcela ísť s malou ku kožnej tak mám otázku či sa tam treba ohlásiť iba na odporučenie našej dokt. abo môžeme ísť aj bez toho? a ako prebieha prvé vyšetrenie? berú takým malým detičkám krv? ak áno ako bo nám ešte nebrali...vopred ďakujeme

monicm
19. máj 2015

@luckaajurko na kožné výmenný lístok nepotrebuješ.krv sa berie aj takým malým deťom,ale predpokladám,že lekárk/ka urobí najskôr bežne vyšetrenie a nasadí bežnú liečbu,ak by nezabrala tá,až potom sa hľadá iné riešenie.ak sa dá vyhnúť takýmto "drastickým" zákrokom,správny lekár sa im vyhne

milota164
19. máj 2015

Ahoj, moja mavala tiez suche fliacky na lickach , pomohol nam Bepanthen , pekne jej to premastil takze si to neskriabala a zmizlo jej to , len sme museli poctivo kremovat

januliku
19. máj 2015

Kozna posudi len pohladom a nasadi nejaku mast. Male deti mavaju velmi casto rozne kozne problemy a lekari skusaju jednu mast za druhou. Odber krvi mozes ziadat od svojej pediatricky, aby vylucila stafylokoka, streptokoka a pod. Krv sa berie z ruky z opacnej strany ako je dlan (neviem si spomenut ako sa to vola).

luckaajurko
autor
20. máj 2015

@milota164 bepanthen sme zatiaľ neskúšali 😒 skúsime dať na radu a uvidíme hádam sa toho už zbavíme ☹