mamičky prosím vás chcela by som sa spýtať dcérka má 1,5r. a máme na líčkach červené flaky a malé pluzgieriky ktoré keď nám prasknú zostane po nich chrastička. Boli sme s tým u našej obvodnej dokt. ale vravela že musíme čakať do leta že možno to je alergia na slnko abo z jedla...dala nám iba nejaku masť. troška nám pomohla ale o moc lepšie to nieje preto by som chcela ísť s malou ku kožnej tak mám otázku či sa tam treba ohlásiť iba na odporučenie našej dokt. abo môžeme ísť aj bez toho? a ako prebieha prvé vyšetrenie? berú takým malým detičkám krv? ak áno ako bo nám ešte nebrali...vopred ďakujeme
Ahoj, moja mavala tiez suche fliacky na lickach , pomohol nam Bepanthen , pekne jej to premastil takze si to neskriabala a zmizlo jej to , len sme museli poctivo kremovat
Kozna posudi len pohladom a nasadi nejaku mast. Male deti mavaju velmi casto rozne kozne problemy a lekari skusaju jednu mast za druhou. Odber krvi mozes ziadat od svojej pediatricky, aby vylucila stafylokoka, streptokoka a pod. Krv sa berie z ruky z opacnej strany ako je dlan (neviem si spomenut ako sa to vola).
@milota164 bepanthen sme zatiaľ neskúšali 😒 skúsime dať na radu a uvidíme hádam sa toho už zbavíme ☹
@luckaajurko na kožné výmenný lístok nepotrebuješ.krv sa berie aj takým malým deťom,ale predpokladám,že lekárk/ka urobí najskôr bežne vyšetrenie a nasadí bežnú liečbu,ak by nezabrala tá,až potom sa hľadá iné riešenie.ak sa dá vyhnúť takýmto "drastickým" zákrokom,správny lekár sa im vyhne