Kožné problémy u mladšieho brata

satruh
15. aug 2024

Dobrý deň mala by som na vás otázku môj mladší brat cca pred 3mesiacmi sa začal jemne vyhadzovať mysleli sme si že mu nesadlo nejaké jedlo ale postupom času sa to zhoršovalo navštívili sme kožnú doktorku ktorá povedala že ma alergiu na mlieko tak sme ho vysadili z jedalníčka ale nepomohlo skúsili sme navštíviť druhú kožnú doktorku ktorá sa len pozrela na nho a povedala že má svrab mesiac sme doma všetko stále prali od posteľnej bielizne, oblečenie po koberčeky kompletne všetko dostal mastičku ktorou sme ho natreli, každý deň mal sprchu všetko striktne dodržiavané ( aj na kontakt s inými ľuďmi) ale nič sa nezlepšilo stále to bolo horšie az tak že mamina s ním išla na pohotovosť kde nám povedali že to určite svrab nie je že je to alergia… snažili sme sa zistiť tým že sme vyraďovali suroviny ktoré by to mohly spúšťať ale nenastala zmena. Stále nevieme čo to môže byť nemal niekto prosím vás niečo podobne? Alebo neviete mi prosím vás poradiť kde s tým ísť lebo už nevieme ako ďalej

ovaaa
15. aug 2024

Nemôže mať alergiu na prací prášok?

satruh
autor
15. aug 2024

@ovaaa zmenili sme 2x práci prach ale nevieme aký by bol vhodný použiť neviete náhodou ?

satruh
autor
15. aug 2024

@ovaaa skúšali sme aj ten pre alergikov ale som akurát zistila

karmen118
15. aug 2024

Treba sa objednať k alergológovi, imunológovi nech mu urobia testy. Čo sa týka alergénov, tak tých je hrozne veľa najčastejšie napr. - jahody, paradajka, paprika, orechy, mliečne výrobky, mandle, niektorý reagujú aj na mak, sója, citrusové ovocie, niektoré farbivá v potravinách môžu vyvolať alergiu, silne korenené a slané jedlá, kvasené potraviny - napr. kyslá kapusta, existuje aj alergia na droždie, napadá ma aj alergia na slnko, pracie prostriedky, aviváže, niečo z drogérie (mydlo, sprej, voňavka...) kov, pele z rastlín, alergia na srsť ak máte doma nejaké zvieratko, roztoče, lieky ak nejaké nové berie no je toho veľa na čo mohol dostať alergiu :/. My sme doma alergici a používame prací gél nejaký bio, na to nereaguje nikto z nás, nemá to názov, muž to čapuje v takej prírodnej drogérii u nás + po opratí nechávam v pračke ešte raz vypláchať prádlo kým ho vyvešiam.

satruh
autor
16. aug 2024

@karmen118 ďakujem veľmi krásne za odpoved skúsime sa objednať znova a potlačiť na pani doktorkou aby ho naozaj vyšetrila

karmen118
16. aug 2024

@satruh nie je za čo, dúfam, že mu urobia čo najskôr tie testy a príde sa na to, čo mu to spôsobuje.

andikaaa
18. okt 2024

Dpbry,mozem sa spytat zistilo sa nieco?mame podpbny problem.dakujem