Kožné problémy u deti

beba2504
5. okt 2021

Prosím poraďte mi už som zúfalá. Pred mesiacom sa mi dcéra vysypala po celom tele má drobné červené bodky ako vyrážky. Boli sme všade kde sa dalo. Kožná povedala že má ekzém atopický dala jej kortikoidovu masť potom jej to prešlo no po pár dňoch zase objavilo. Stále sa škriabe. V utorok ideme ďalšej koznej. Všetky výsledky má v poriadku čo to potom je? Najhoršie je na tom že už aj moje staršie deti začína svrbiet telo. Každý deň ich kupam, každý deň si dávajú čisté veci, každé 2tyzdne zvliekam návliečky, stále upratujem vysavam. Pomenila som rôzne prášky aviváže. Nič nezaberá. Berú fenistil, majú Biodermu a Mixu na kúpanie aj telové mlieko. Nikto nevie čo im je čo to je. Ja som už zúfalá. Stretli ste sa s tým niektorá? Ďakujem za každú odpoveď.

majamat
5. okt 2021

@beba2504 atopicky typ pokozky moze z roznych dovodov reagovat vznikom ekzemu niekto ,a ko napr. vacsinu zivota problemy nema a nitko od narodenia. deticky su citlive, maju citlivu pokozku, preto reaguju viac.

mne osobne sa ekzem rozbehol v jednom obdobi po tom, co som mala koznu liecbu na nieco ine, moc sa mi presusila pokozka a tak som vdaka tomu bojovala 6m s ekzemom. upravil sa na jar. viem, ze je mimoriadne dolezite pokozku nepresusovat a natierat. ked vypije vsetko telove mlieko, natriet znovu a opakovane viackrat za den. kortikoidy davat len na najviac podrazdene casti tela, aj ked niekedy to je dost problem. ja som mala malu kortikoidnu masticku a ekzem s vysokou zapalovou aktivitou po celom tele.

neviem ci to malo vplyv, ale v tom obdobi som mala aj tazky deficit vit,D. a teda zacala som ho uzivat, vtedy aj cez leto, teraz skor v zimom obdobi. uz ekzemy nemavam.
mne osobne bol najlepsi na kozu balzam A-derma. niekedy som mala aj krem *A-derma a ked som mala vyhojenu pokozku, tak pouzivam mliko A-derma, alebo a Roche Posay. no ten balzam je najmastnejsi,a le aj vela stoji, okolo 25e asi 400-500ml.

heidy222
5. okt 2021

Urcite nekup deti denne a Uz vobec nie mydlom , namiesto mydla sydet lipikar a nepouzivaj avivaz, radsej pouzivaj praci Program s 2 oplachnutiami

lubi40
5. okt 2021

@beba2504 ak ma ekzematicku kozu, tak kupat max 2 -3 do tyzdna. Neumyvat mydlom, ale cistiacim olejom. Natierat 2x denne kremom na atopicku/ekzematicku kozu. A zaradit omega3 mastne kyseliny (lanovy olej, rybi olej), ktore pomahaju suchej pokozke.