Kožné problémy u 7,5-mesačnej

1. máj 2024

Ahojte, prosím poraďte mi lebo som už zúfalá. 7.5 mesačná dcera... Trapime sa od 6.Mesiaca, postupuje to. Kozna ze to ma reakciu na prikrmy no nezdá sa mi to. 3 dni pije len moje mlieko a postúpilo to. Začalo to na hrudi.Dnes to ma na chrbte boku lakti v zahybe ruky pod pazuchou... Príčinu neviem odsledovať. Raz to je suché takmer vo farbe pokožky potom to scervenie aj pod vodou sa to zvyrazni. Kozna mi dala robenu mast a tekutý puder. Nezaberá. Je to atopicky? Moze reagovať na nieco v mojom mlieku? Do 6 .Mesiaca bolo všetko ok. Stretli ste sa s tym? Poraďte co dalej prosim. Neskriabe si to.

nikoleta999
1. máj 2024

Moj syn ma to iste je to do kruhov - cize to moze byt plesen … Po vsetkych xyz mastickach konecne zaberaju od jednej bylinkarky 🙂

autor
1. máj 2024

@nikoleta999 a z čoho prosím tá plesen?

nikoleta999
1. máj 2024

Mne bolo povedane, ze zo stravy… Cize ak aj kojis kludne. Povedzme si uprimne, dnesne potraviny stoja za prd … A to nedavam synovi ziadne sladkosti , sunky, parky a veci, kde su ecka, ma 2roky a 4m snazim sa, aby mal zdrave jedlo, avsak kto mi zaruci za kvalitu, pokial si potraviny nevypestujem doma … Dlho, dlhoo, to mal aj za uskami aj medzi prstami na nohach cervene a to som uz 100vky eur vrazila do kadeakych masti, ci probiotik … Trapime sa s tym uz dlho 🤦‍♀️

katarinka121
1. máj 2024

Ahoj, moj syn má presne to isté, podla koznej je to atopický ekzém. Takze za mna nie plesen ale ekzém

3petka
1. máj 2024

Aj môj syn to má presne take. Atopicky exem.

tanyan
1. máj 2024

Aj pediater môže urobiť ster a poslať na rozbor či to nie je pleseň skôr ako na začnú na dieťati testovať ďalšie mastičky.

mima172
1. máj 2024

Mne to príde ako ukážková kožná pleseň, pripadne začínajúci atopak (robím s prírodnou kozmetikou, podobne foto mi ľudia posielajú často a často je to práve pleseň- ale teda u tak malého dieťatka som sa s tým ešte nestretla).
Co sa týka atopaku, tak to som si všimla, že často píšu práve maminy, keď sa dieťa "rozbieha" v prikrmoch.

simona92101
1. máj 2024

Syn to mal,atopicky ekzem,mizlo to a zase sa objavilo.bola to nakoniec reakcia na kamilkovy caj.
Cize moze takto reagovat bud na kozmetiku,caj,alebo nieco v tvojej strave

vakatko
1. máj 2024

Ekzém spôsobujú pliesne a kvasinky v črevách, vylúčte ovocie (obsahuje cukor) a pridajte do príkrmov viac zeleniny a Bylinky + piť bylinkové čaje z lekárne, čistia črevá od pliesní.
Dojčiace matky by mali pri ekzémoch obmedziť cukor a ozdraviť si črevnú mikroflóru + Probiotika.