Kožné problémy a vysoké IgE

modroocka7
7. sep 2011

Dobry den, ma niekto podobne skusenosti ako my? Den po navrate z dovolenky sa nasa 2-rocna dcerka vysypala na chrbatiku a hrudniku, velmi ju to svrbelo... Myslela som si, ze je to z jahodoveho Sunaru, ktory som jej zacala davat... A par dni predtym sme prestali s dojcenim... Ale vysyp trval, boli sme na vysetreni na pediatrii, neskor na dermatologii - natieram ju Locoidom a Fucidinom, plet sa jej takmer vycistila... Ale medzitym nam robili vysetrenia z krvi, krvny obraz, pecenove testy, ASLO, IgG, IgA,IgM v norme, iba hodnoty IgE boli cca dvanastkrat vyssie ako normal (vyse 2000 ug/l). Stretla sa niektora z Vas s podobnym problemom? Zacinam mat strach, ci nejde o nejaky vazny problem... Budem rada, ak sa mi ozve niekto, koho dietatko malo tiez vysoke hodnoty IgE a co to v skutocnosti znamenalo...

tamulik
13. sep 2011

@modroocka7 ahoj, moj mladsi syn ma hodnotu IgE cez 100 000 ug/l. ma atopicky ekzem, ktory je niekedy v klude a niekedy ma zle obdobia ale to uz riesime kortikoidnymi mastami.

filipal
13. sep 2011

@modroocka7 ano, zvysena hodnota IgE hovori, ze u tvojho dietata ide o atopika. cize o zdedenu alergiu.
ten sunar asi to naozaj spustil. predispozicie tvoje dieta malo a na spustac sa len cakalo. moj syn ješ na tom podobne, ale alergia sa prejavuje sennou nadchou.

simsalabim
14. sep 2011

Okrem alergie moze vysoke IgE znamenat aj napadnutie tela parazitmi (hlisty, mrle a pod.) Moja starsia ma tiez vysoke IgE a je alergicka, ale vzdy jej pri velmi vysokom IgE kontrolovali stolicu na parazity.

lucia81
14. sep 2011

@modroocka7 Ahoj, aj môj syn mal vysoké IgE a má alergiu na bielkovinu kravského mlieka, ale nemal až takú vysokú hodnotu. Choď alergológovi nech spraví testy z krvi na nejaké potraviny. Držím palce.

ebbi
15. sep 2011

Ahoj,
my tiez mame vysoke IgE, v 2 rokoch mala 6000+, nase laboratorium nevedelo merat vyssie, takze nevieme presne, ale tiez mame atopicky ekzem aj vzdusne alergeny. Reaguje na nespocentne mnozstvo potravin a aj vonkajsich podnetov, teraz ma 3,5 roka. Ak budete vediet niekto nejake "nove" riesenie okrem kortikoidov a anitihistaminik, tak napiste. Ja stale dufam, ze by tam mohlo byt aj nieco liecitelne a alergie by sa aspon zredukovali 😉

modroocka7
autor
19. sep 2011

Dakujem vam vsetkym velmi pekne... Zajtra mame mat vysledky sklicok, ci nahodou nemame mrle, mohli sme ich "chytit" v lete na dovolenke... A koncom septembra ideme na imunologiu, maju nam robit nejake krvne testy... Tak verim, ze sa zisti presna pricina nasho problemu. Este raz vdaka za prispevky, trosku som sa ukludnila, ze nie sme jedini s takou vysokou hodnotou IgE...

martinablava
18. sep 2014

@ebbi
Dobrý deň,
neviem, či sa Vám už medzičasom podarilo vyriešiť popisované problémy.
IgE môže znamenať aj prítomnosť parazitov v tele. Nie je vôbec zložité ich dostať. Stačí nedostatočne umytá uelenina a ovocie. Skúste si dať urobiť vyšetrenie, zväčša sa to určuje prostredníctvom vzorky stolice.

katka159
23. feb 2015

@modroocka7 ahoj prosím ako ste to riešili s vysokým IgE a vyražkami mi to mame teraz už asi 3 ýžden maly na kortikoidoch už 14 dni a stale nie a nie zmiznuť ideme k alergologičke ale až za 14 dni vraj to može byť atropický ekzem, mononukleozo alebo aj histaminová intolerancia... čo vam vtedy povedali dakujem

zuzinabila
28. feb 2015

@simsalabim ahoj a niekedy jej parazity aj dokazali?my sa s vysokym IgE trapime uz niekolko rokov,ale nikdy nam parazity nenasla.vraj je to dost obtiazne ich najst...vsetko,co sme na parazity mali nemalo taky ucinok,ze by nam znizilo IgE

pedroma
1. mar 2015
pedroma
1. mar 2015

@katka159 @zuzinabila
...necitala som všetko, iba posl.dva príspevky, a u nás je za tým histaminova intolerancia spojená s alergiou. A ako batola mal syn aj atop.dermatitidu, o ktorej si myslím, se sa dá potlačiť, no úplne nevymizne, má svoje ataky, príp. sa časom prejaví iným spôsobom, napr.alergiou.

simsalabim
1. mar 2015

@zuzinabila nie, nikdy, odbery brane opakovanie uz vye 10 rokov. Nikdy nenasli nic. Niekolkokrat ju s nasim suhlasom preliecili naslepo, ale bez ucinku.

attena
24. jún 2016

A ake je vlastne spravne ige? My mame 560

lili766
20. sep 2019

@katka159 vdobry den co to nakoniec prosim vas bolo dakujem

lili766
20. sep 2019

@modroocka7 dobry a co to nakoniec bolo prosim

ivulik211
29. jún 2021

ahojte môj syn ma od mala vysoké ige 7200 naposledy v 8 rokoch. ale prvý krát zvýšene už v 3 rokoch. popisujú to ako alergik, ma alergiu na travy ale nema nejaké silné prejavy. veľmi zle reaguje na uštipnutia komárom takže sa to Ige môže prejavovať aj takto. pred rokom mu diagnostikovali sklerodermiu lokalnu na koži. takže sa trápime s týmto. len toľko k mojej skusenosti. bol naslepo liečený aj na parazity, lebo nič sa nepotvrdilo. pred týždnom sme boli na krvi tak uvidíme či to vzrástlo alebo nie. je to vraj genetické a volá sa to jobov syndrom. aspon tak to mame v karte.