Kožná reakcia na plienku

hviezdickka
5. dec 2016

Ahojte, dievcata. Syncek ma koznu reakciu na plienku. Lekar mi povedal, ze je to alergia a ze to mam nechat tak, ze to zmizne. Syncek to ma uz mesiac a je to stale rovnake. Myslim, ze sa mu to aj rozsirilo. Od vtedy ma taktiez zacervenanu kozu na niektorych miestach. Doteraz to vobec nemal. Ma 5,5 mesiaca. Dnes sa mu to zacalo olupovat. Ma aj take suche fliacky na nozkach.

Pouzivam latkove plienky, ale mal dvakrat po sebe plienky z DM Babylove a toto sa mu stalo. Viete poradit, co s tym? Je na to nejaky babsky recept? Dakujem.

pribinak
5. dec 2016

Sla by som to ukazat kožnej. Ja som vsetky taketo veci riesila kúpeľom v repiku.

snehulienka639
5. dec 2016

niekde som videla aj mamina mi hovorila ze najlepsie je to umyvat v cistej vode castejsie a vetrat pokial je moznost a mastit niecim mastnejsim a ono to prejde to by som este koznou moc neriesila a teda ak je to z plienok alebo teda je podozrenie ze ano tak skusit nedat ich dat ine a ak sa to neobjavi tak mas aj pricinu 🙂

hviezdickka
autor
5. dec 2016

dakujem vam. maleho umyvam len v cistej vode ani vlhcene obrusky nepouzivam. pouzivam latkove plienky, len vtedy som mu dala tie Babylove a od vtedy to ma. vetrat sa snazim, no uz je chladnejsie a v byte nemame tak teplo, aby mohol byt nejak extra dlho vyzleceny. doktor mi povedal, ze je to z plienky, ze ma alergiu

obsadenemeno
5. dec 2016

@hviezdickka skus krem z kozieho mlieka na premastovanie, kamoskin maly mal takuto reakciu po pouziti vlhcenych obruskov a krem mu pekne zabral

luba41
6. dec 2016

potierať zinkovou mastou, čiernym čajom, vela vetrať..

bale1rinka
6. dec 2016

@hviezdickka ja som tiež látkovala a mali sme iba raz zaparenú riťku a občas sem tam dačo malinké, vždy mi pomohla rybia masť a kúpala som v harmančeku

bienennest
6. dec 2016

Ahoj, mne sa overilo si vyskusat rozne znacky plienok.. moj syn napriaklad reagoval na plienky z DM ale Pampers mu nevadili. Na zapareniny je najlepsi krem Pytiol, ale vraj ho minuly mesiac prestali vyrabat, je to velka skoda, pomohol mojim chlapcom pri uplne vsetkych zapareniach.
Od Zinkoveho kremu ma moja lekara odradzala, koza ma dostat co mozno najviac vzduchu a zinkove kremy su velmi mastne a nedovoluju pokozke dychat. Radsej nakremovat prirodnym detskym olejcekom.
Tiez pomaha pri kazdom prebaleni babetko nechat trosku bez plienky, nech sa pokozka nezaparuje. A pri detoch s citlivou pokozkou rozhodne nepouzivat vlhcenne utierky z obchodu ale pekne namocit maly uteracik alebo lapku do teplej vody a tym dietatko umyt. Vela deti reaguje alergicky na kupovane vlhcenne utierky.

lobic
6. dec 2016

Aj ked je uz vonku chladnejsie ale zaviet okno pustit kurenie a nechat s holou ritkou aj zo 15 minut ved babatko nie je z cukru tak netreba to brat tragicky 🙂 ale ked vies ze to bolo z jednorazoviek mozno by nebolo zle aj one znacky skusit kazde babatko ma inu kozu a nemusi to robit z kazdych jednorazoviek

slivka5
6. dec 2016

ahoj, nam na alergiu pomohli plienky z DM ale eko, tiez nam pomohol Holtov krem - maju navolno v lekarni - to je na suche reakcie ktore nemokvaju, tak tiez mozes skusit...

luba41
6. dec 2016

čo dieťa jedáva? nezačali ste príkrmy pred tým mesiacom?problemy s trávením? to je dosť premnožená kvasinka..nemáš aj ty exem, inhalačné alergie?

hviezdickka
autor
6. dec 2016

dakujem dievcata. skusim zohnat maste, plienky uz mam Kaufland, musim ich davat na noc, lebo maly je cely dopiskany, budi sa kazde 2-3 hod a ked sa nezobudi tak v tom spinka a mne je ho luto. rano prezliekam komplet plachty, oblecenie total mokre ma moj zlaty

@luba41 no ked sa nad tym zamyslim zacala som prikrmy cca pred mesiacom to mozno aj bude. mrkva, zemiak a vcera cuketa ale len parkrat to mal, 3x mrkva, 1x zemiak, 1x cuketa. ja nemam nic, ziaden exem ani alergie

no bola som u jednej doktorky a ta mi dala mast na plesne, ale moj doktor povedal, ze to nie je plesen

janina112
6. dec 2016

Plesne nie,ale kvasinky..zacalo to podrazdenim z plienky a pravdepodobne sa uchytila tato infekcia..Nedala ti náhodou Imazol?ja osobne by som urvite použila,prip. aspoň na časť postihnutej koze a uvidis,aj ked výsledok za dostavi az po dlhšom case,^aspoň par dni..

dorka31
6. dec 2016

Skus Ialugen Plus nie je na predpis malemu zabera to alebo Pytiol to ma fakt niekedy velmi skaredu ritku

bosoriak
6. dec 2016

@hviezdickka Moja dcera mala tiez ekzemy velmi podobne tomu, co tu na fotke, ale ona to mala skor v takych mapach, nie pasy. Kazdopadne na suche miesta na chvilu zabral Holtov krem, potom Bepanten a potom sa to len vracalo a zhorsovalo. Ked to zacalo mokvat, isla som s tym k lekarke a ta mi dala kortikoid a po par tyzdnoch striedaveho pouzivania-nepouzivania (podla navodu to bolo 6 dni 1x denne, potom tyzden pauza, potom 3 dni 1x denne atd.) je ekzem uz 5 mesiacov vylieceny.

Zas sa toho netreba bat ako cert kriza, detska pokozka sa vyvija, rovnako ako imunita a obcas jej proste treba pomoct (ekzem je autoimunitne ochorenie).

Takze by som nacupitala ku koznemu, nech sa na to pozrie a nech na to nieco da. Ziadne babske rady podla mna uz v takomto stadiu nepomozu.

dorka31
6. dec 2016

Tiez by som isla ku koznemu my sme to tiez odkladali nakoniec sme museli ist tiez mu predpisala kozna kortikoid mast ale pomohla teraz ked sa mu to obcas vrati pomastim 2-3 dni a prejde no my sme s muzom obidvaja alergici tak aj preto ma stale nieco.....este dobre zabera na ekzemy ovseny kupel

danusskaaa
6. dec 2016

My sme sa tiež trápili s plienkami. Pol roka sme používali látkové (vkladacky s kokosovou vkladackou) a nahrubo som natierala modrou indulonov. Jediné plienky, ktoré nám sadli boli oranžové pampersky. Žiadne iné nemohla do dvoch rokov. Potom sme odplienkovali.

maykaaa1122
9. máj 2017

My sme sa tiež trápili s plienkami. Pol roka sme používali látkové (vkladacky s kokosovou vkladackou) a nahrubo som natierala bepanthenom..ustupilo, krasne vycistilo..

hviezdickka
autor
10. máj 2017

je to kvasinka, nie reakcia na plienku https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...

zuzandelka
27. apr 2019

Chcem sa spýtať, či mám pri takejto alergickej reakcii na plienku zmeniť značku? Ďakujem.