Kožná choroba Molluscum contagiosum brachii et trunci

lianka28
15. máj 2013

Potrebovala by som radu od januára má môj syn má po celom tele bradavice s týmto názvom už mu to asi 5 krát vypalovali dusíkom a mastíme bactrobanom a jodisolom ale nepomáha a stále sa mu to roznáša nestretol sa niekto stýmto a nepozná niekto ako a čo by mu zabralo.Dakujem za každú radu.

klincek
15. máj 2013

@lianka28 tu sice pisu, ze liecba je vacsinou zbytocna, ale neviem si celkom predstavit taketo nieco neliecit.. http://sk.wikipedia.org/wiki/Kontagiózne_moluskum
asi si uz skusala vselico, ale aj ten jablcny ocot by mozno stal za pokus.
a velmi ucinny na bradavice aj kurie oka je pripravok Kolodium forte-dostat bez predpisu, no neviem, ci je vhodny aj pre deti a na tento konretny typ bradavic, v lekarni budu vediet.

katkri
15. máj 2013

@lianka28 my sme sa s moluskami trápili dosť dlho, tiež sme ich boli asi 5-6x vypaľovať a stále sa nám na chrbátiku objavovali nové. Kožná nám dala olejček Linola na premasťovanie pokožky po kúpeli, aby mala jemnú pokožku a nové molusky nemali šancu sa zachytiť. A imunoalergička (naša dcérka je alergička a mala vtedy aj slabú imunitu) nám nasadila lieky Isopriosine v kombinácii s injekciami Igamplia (3x). Ak brala iba Isoprinosine, molusky sa naďalej tvorili, po kombinačnej liečbe prestali a už máme pokoj (Chvála Bohu, aspoň veríme, že sa už neobjavia 🙂 )

janinah
15. máj 2013

je tu o tom celá téma,pohľadaj...najdôkladnejšia liečba je vytlačiť mechanicky,natieranie kdečímje máloúčinné a zdlhavé...občas máme aj na mojom pracovisku deti,ktoré uspíme a moluska sa odstraňujú mechanicky a najdôležitejšie je odstrániť "matku",z ktorej sa robia dalšie,je to vírusové

lianka28
autor
15. máj 2013

DAKUJEM VELMI PEKNE ZA RADU.

lianka28
autor
15. máj 2013

@katkri
A kolko vám trvalo sa zbaviť toho.Dakujem za radu . . .

katkri
16. máj 2013

@lianka28 nám to celé trvalo asi rok, najprv asi tak 5 mesiacov len vypaľovanie a nasadenie isoprinosine - žiadne zlepšenie, potom asi 3-4 mesiace liečba isoprinosine+igamplia a teraz už 3-4 mesiace je pokoj. Neviem či to bolo tou liečbou, ale keďže to je vírusové ochorenie, tak sa nám možno posilnila imunita voči vírusom a nové sa už neobjavili, možno k tomu dopomohol aj ten olejček, ktorý nám zlepšil pokožku na chrbátiku.

lianka28
autor
20. máj 2013

@janinah Dobrý a ako to je mechanicky čím sa to vytláča nech len viem dakujem

janinah
20. máj 2013

@lianka28 mechanicky je tak,že sterilnou ihlou sa do moluska šprtne,aby sa narušil povrch a vytlačí sa ako keď vytláčaš nejakú vyrážku,lekár má sterilné rukavice..a máme aj také maličké lyžičky-chir. inštrumenty a aj tými sa to dá vylupnuť

lianka28
autor
21. máj 2013

Dakujem.pekný dnik . ..

janush
8. mar 2014

@katkri prosim ta o radu... moja dcerka ma tie molusky, kozna nam dala isoprinosine uz berieme druhy mesiac, no nezabera, tvoria sa jej nove. Problem je v tom, ze dcerka ma panicky strach z lekarov a nechce sa ani vyzliect a lekarke ich ukazat.. Navyse ma ich na takom citlivom mieste ako je zadocek a genitalie... neviem ako dalej v tomto... u lekarky s nou nepohneme a liecba nezabera.... vam sa po tej injekcii uz neobjavili? dakujem

katkri
10. mar 2014

@janush tak nám len isoprinosine sám tiež nezaberal, až po tej injekcii Igamplii, ale v septembri, po dovolenke sa jej znova zopár objavilo na zadočku, tiež zobrala isoprinosine a 1x Igampliu a boli sme ich vypáliť dusíkom, odvtedy ich nemala, tak neviem či to bolo znova tou kombinovanou liečbou alebo po vypálení sa už neobjavili ... osobne si myslím, že len liečbou to nebude stačiť, je potrebné aby sa na to lekárka pozrela, vypálila, prípadne ak sú už veľké tak vylúpla - to proste musí ísť preč z tela, tie lieky len posilnia imunitu aby im mohla odolať ale nedokáže ich zbaviť
Ja viem, že to je ťažké s dieťaťom u lekárky, tiež si tým prechádzame skoro so všetkými dievčatami ... ale keď je to potrebné tak stále to nejako "uhráme"
verím, že som ti nejako pomohla ...