Ahojte,chcem sa opytat niečo ohladom korony. Sme v karantene uz 11 dni...boli sme s pozitivnym clovekom,testy sme si robili na 6 den od kontaktu-obaja negativni(ja aj muž). Priznaky nam zacali na dalsi den po testovani-horucka,slabosť,bolest celeho tela. Muž mal aj stratu cuchu a chuti. Mne priznaky trvali len 1 deň, jemu 4 dni. Uz sme v poriadku. No ale k veci...mame dve deti, starsi syn 3 rocny “iba” kasle. Mladsi 1 rocny mal uz pred kontaktom s pozitivnym sopliky a kasel. Trva mu to dodnes( uz dva tyzdne). A teraz k mojej otazke. Vcera mal mladsi vysoke horucky-z nicoho nič 39 a viac. Celu noc sme zrazali liekmi plus zabaly. Moze byt ze sa u neho virus prejavil az po tolkych dnoch? Lebo popravde nejde mi do hlavy ze cely cas nič a zrazu len tak vysoke teploty?po 11 dnoch od kontaktu s pozitivnym? Ani jest mu nechuti a to on je velky jedák. Mali ste to niektora podobne? Zajtra samozrejme volam pediatričke...kedze teraz sviatky plus vikend,nedalo sa nič riesit s dr. Dakujem za kazdu odpoveď. Pekny den prajem
Dieta sa mohlo nakazit od vas. Nerataj termin od kontaktu s povodne nakazenou osobou.
dieta sa mozlo nakazit od vas a ta nova mutacia co prisla z UK je vysoko nakazliva aj medzi detmi karantena sa vam predlzuje treba symptomaticku liecbu
vsetci traja ste sa mali objednat na pcr
Vy ste boli predpokladám len na antigene. Všetci ste mali ísť na pcr. Mohli ste byt bezpriznakovi a syn to chytil od vás. Svokra mala dokonca pcr neg a potom to chytila. Mala asi dlhšiu inkubačnú dobu.
@lucia147852 praveze my sme mali priznaky. Na 6 deň od kontaktu.
@kati1303 nie k pediatricke ani nechod kym jej nezavolas pravdepodobne ti len ze telefon predpise resp odporuci co kupit
Testy ste si robili aké? Antigenove alebo PCR? A ďalšia vec, u vás sa to mohlo prejaviť neskôr, teda aj dieťa mohlo od vás neskôr ochorieť. Ono, pokial sa Vám darí doma liečiť babo, nemá veľmi zmysel niekde chodiť. A ak bude problém pretrvávať a je bežný, treba volať pediatrovi a dohodnúť sa na ďalšom postupe. A ak to bude akútne, pred príchodom na pohotovosť tam najprv zavolajte aby o vás vedeli že môže byt dieťa aj pozitívne. Na soplíky daj Nasivin od narodenia. Nám lekárka vždy povie že 5 dni po 1 kvapke 3x denne a morská voda a odsávať.
@tulipanicek tie sople ma uz v pohode, tie ma netrapia skor ten kašel,pretoze trva uz dlho. Zato som chcela aby ho aspoň popocuvala ze ci je vsetkl ok.
@loginexistuje bez prezretia dietata nieco odporucat to je nonsens. Ja mu davam na kašel solmucol ale velmi nezabera. Takze mi odporuci len dalsi sirup ktory vobec nemusi zabrat. Ach cele zle tato doba...kde su tie casy ked som normalne v klude mohla ist k lekarke bez vsetkych tychto obmedzeni.ale dakujem za odpoved
@kati1303 no ja som ti len napisala z vlastnej skusenosti moja dcera este musela zakaslat do telefonu urobili sme doma crp test
zasa musis chapat ak tam pojdes s dietatom s koronou (a lekarka nema napr oddelene priestory pre infekcnych posles ju do karanteny a nebude ordinovat vobec
my osobne ambrobene inhalacny roztok inhalator alebo tymianovy sirup vsetko sa da objednat z lekarne
@loginexistuje no len ine je to u malych deti vieš. Syn mal teraz rok. Male deti treba vzdy vysetrit aby sa nic nezanedbalo. No nevien kazdopadne jej zavolam zajtra a hadam mi niečo poradi.
@kati1303 sak jasne zavolaj jej mozno ona postupije inak v kaudom pripade sa objednajte aj deti na pcr testy nech viete na com ste
@kati1303 ono nakaziť od vás sa mohol pokiaľ ste mali príznaky, človek prestáva byť infekčný keď je 3 dni bez príznakov(ale miimálne tých 10dní) takže dieťa sa mohlo nakaziť od vás neskôr....ono nie každý sa nakazí hneď......sestra bola pozitívna v lete, všetkých členov domácnosti čo boli s ňou v karanténe testovali 2x, prvý raz po 5dňoch a druhý raz pred koncom karantény.....teraz sa už 2x netestuje ale počíta sa s tým že človek je infekný ak je 3dni bez príznakov(ale kašel a strata čuchu môžu trvať aj dlhšie )...preto je u niekoho karanténna PN 10dní a u iného aj 21dní.....je to veľmi individuálne....s akýmkoľvek resp.ochorením u dieťaťa sa teraz volá lekárke a ona rozhodne o ďaľšom postupe, či si vyžiada test alebo pošle e-recept, prípadne vás objedná na čas a dieťa vyšetrí, ale musí to byť minimálne keď žiadny z rodičov nebude infekčný , čiže 3dni bez príznakov.....alebo vás pošle do covid ambulancie....žiaľ je to tak, jednak sa musí chrániť aj lekár a záreveň musí chrániť ostatné deti ktoré vyšetruje, príznaky bývajú bežne až na 4-5deň a on je infekčný od 2.dňa od nakazenia
@mogaa my sme obaja uz tri dni bez priznakov, ja uz dnes 5ty den a priatel 3 den. Tiez si myslim ze sa nakazil od nas,len sm dufala ze nebude mat nejake hrozne priznaky a bum hned vysoke horučky. Kazdopadne volam zajtra dr urcite. Na testy sa objedname pre istotu aj ked teraz objednavaju az o tyzden minimalne,to neviem ci este budeme mat v sebe ten virus a ci niečo ukaze vobec ten test.uvidime
@kati1303 Mne teraz dva týždne syn kašľal. Inak nič. Už sa mu to našťastie zlepšilo. Ú lekárky som bola, dva krát - raz z toho na pohotovosti. Nič nezistili. Malé deti vraj netestuju, ale povedali mi ze diagnóza kašeľ (nemal zápal iba strašne kaslal) a môže to byť aj covid.
Bral: Trifed (na predpis), Stopkašel, kalciovy sirup, Vit C a Vit D.
S malým pre istotu skoč k lekárke alebo na pohotovosť len im vopred povedz, ze máš podozrenie na covid.
@kati1303 Zavolať pediatrovi pred návštevou musíš tak či tak. Teraz bez toho neordinuju. A povedať situáciu.
Tak ako ti tu uz pisali, mladsi syn sa nakazil mozno az od vas. Je to viac ako pravdepodobné, ked je cely cas s vami. Nad tým by som sa vobec nezamyslala, ci sa mu to mohlo prejaviť az po 11 dňoch od toho momentu, co bol s tym pôvodným pozitívnym.
@lenkakravcova ved to ze syn je maly a bojim sa aby som teb kasel nezanedbala. Lebo ako pisem na zaciatku-kasel a soplik mal uz pred styku s pozitivnym. Cize mozno mu to len korona zhorsila,neviem. Preto chcem aby ho dr pozrela,popocuvala,skontrolovala hrdlo...ale vsade mi tu pisu ze bez negativneho testu ho zrejme nevysetri. A tiez viem ze ak kasel trva uz 2 tyzdne urcite treba ist k dr.
@tulipanicek hej jasne s tym ratam,hned rano volam.
@lenadka mne prave to neslo do hlavy zeby mal takyto priebeh-vysoke horucky. Teraz cez deň nič a v noci katastrofa. Nedalo sa zrazit, maximalne na 38,5. Uvidime aka bude tato noc. Kazdopadne,tri dni by som cakala aj ja,lenze trapi ma aj ten kasel-trva uz skoro 2 tyzdne. A samozrejme ze bez toho aby som zavolala by som tam nesla. Nechodim totiz vobec nikam. Sme v karantene este stale.
Takto...boli ste v kontakte s pozitivnym vsetci naraz v ten isty deñ, aj deti?