Ahojte, viem, ze je tu toho veľa, ale nemám dnes veľmi čas hľadať.
Vcera ma Lekar vypísal na PN z dôvodu korony, mám 2 očkovania. Doma mám 8 roc. dieťa, od štvrtku je doma s nádchou a plus aj dnes. Jej vyšli 3 testy negatívne.
Chcem sa spýtať - ako je to s karantenou:
1.) Aj dcéra musí ostať doma automaticky keď som aj ja chorá?? (Ja si myslím, ze áno)
2.)ako je to s OČR, keďže ma len nádchu možem žiadať o pandemicke ošetrovné alebo iba o ošetrovné?
Školu som tiež informovala, ze som pozitívna. Zatiaľ nemám od nich žiadne inštrukcie.
Stretli ste sa s tým uz niekto ?
Ďakujem Vám 🫶
Dcéra ak nie je prekonaná za posledných 180 dni pripadne očkovaná musí ostať v karanténe 5 dní, pokiaľ neochorie, môže ísť po 5 dňoch do školy
Pandemická OČR sa čerpá iba v prípade ak je zatvorená trieda alebo celé zariadenie kvôli kovidu (čiže ak je len dcéra chorá tak na pandemickú OČR nemáš nárok). 5 dní neprítomnosti môžeš ospravedlniť ty (aspoň u nás v škole je to tak) ak je to už viac ako 5 dní, potrebuješ ospravedlnenku od lekára
inak škoda, že ti dal doktor PN, viac by sa ti oplatilo ostať na OČR a potom ak by už išla dcera do školy tak PN.
veru lepsie by bola ocr aj 14 dni max.
1, ano dcera ak nie je ockovana a prekonana musi byt s tebou doma aspon 5 dni ak bude bezpriznakova a negativna
2. pandemicka ocr je iba ak je skola alebo trieda zatvorena, takze iba klasicka ocr
ale ak beries pn nemozes brat ocr. jedine druhy rodic ocr.