Konvičkovanie neprevarenou vodou

12. apr 2024

Ahojte, dcérka má nádchu a robila som jej slaný výplach nosa striekačkou podobne ako pri konvičkovani a použila som vodu z vodovodu. Neskôr som sa však dočítala, že je nutné použiť sterilnú prevarenú/ destilovanú vodu, aby sa do dutín nedostali parazity/ baktérie z vody. Chcela by som sa preto spýtať, či ste už tiež použili aj neprevarenú vodu a všetko bolo v poriadku lebo ma chytá mierna panika, aby som tým dcérke neublížila...

nikaeli
12. apr 2024

Ja vždy iba prevarenou a ešte aj precedenou cez jemné sitko, plus by mala mať 37°.

jazula
12. apr 2024

Ja som na seba bežne používala vlažnú vodu priamo z vodovodu a nikdy som nemala problémy. Tak z jedného razu snáď nebude problém.

anesim
12. apr 2024

Nikdy nedavam prevarenu, len sol a vlazna( teplejsia) voda

kvietok2012
12. apr 2024

Ja som ani nevedela, ze má ist prevarená...to čítam 1x. Vždy z vodovodu,či pre seba alebo syna...zatial nám nič nebolo

minsi
12. apr 2024

Mňa učili tiež prevarenou vodou, takže aj tak robím. Zároveň si nemyslím,že by si ublížila dcére, keď si ju neprevarila.

majlo1234
12. apr 2024

Tiez davam vodu z vodovodu plus sol, prvy krat pocujem o prevarani

zana134
12. apr 2024

Predpokladám, že si to robila s pitnou vodou, tá musí byt zdravotne nezávadná.

monnci2226
12. apr 2024

ak idem na to logicky tu vodu z tocky kludne vypijes - cize tie bakterie a neviem co vsetko si sa docitala, by si takto do tela dostavala tiez. myslim ze v nasich koncinach je voda bezpecna, upravovana tak aby nebola zdraviu skodliva. mozes byt kludna.(ak teda nebyvas niekde v Afrike alebo v nejakom inom kute sveta kde je kvalita vody ovela horsia 😉)

nevenka
12. apr 2024

@monnci2226 alebo ma vlastnu studnu, kde ta kvalita nemusi byt idealna...a nemusi to byt ani na konci sveta, ani osada...

mira0611
12. apr 2024

Ahoj, syn ma 16 rokov, od 5.rokoch konvickujeme. Zacinali sme s prevarenou vodou vzdy bol cirkus okolo toho /silny alergik, 1x rano a 1x vecer preplach nosa/, potom raz som sa pozabudla, zabudla som mu uvarit vodu a nechat vychladnut. Tak som bola nutena z vodovodu. Ta mu uplne vyhovovala, zevraj mu to nestipe nos.
Ak mate vodu z vodarenskej spolocnosti tak ta bude v poriadku.

monnci2226
12. apr 2024

@nevenka tak snad nejaky rozbor v takomto pripade urobeny je aby bola pozivatelna. ja si proste myslim ze ak sa tej vody mozes napit - prejde ti travenim bez nejakych problemov, kludne si nou mozes aj preplachnut nos. plus navyse sa tam pridava ta sol, ktora dezinfikuje.

h2
12. apr 2024

Dávam teplú vodu z vodovodu (preplachujem sebe, nie dieťaťu). Pokiaľ máš vodu z vodární, žiadne parazity v nej nebudú.