Ahojte, dcérka má nádchu a robila som jej slaný výplach nosa striekačkou podobne ako pri konvičkovani a použila som vodu z vodovodu. Neskôr som sa však dočítala, že je nutné použiť sterilnú prevarenú/ destilovanú vodu, aby sa do dutín nedostali parazity/ baktérie z vody. Chcela by som sa preto spýtať, či ste už tiež použili aj neprevarenú vodu a všetko bolo v poriadku lebo ma chytá mierna panika, aby som tým dcérke neublížila...
Ja som na seba bežne používala vlažnú vodu priamo z vodovodu a nikdy som nemala problémy. Tak z jedného razu snáď nebude problém.
Nikdy nedavam prevarenu, len sol a vlazna( teplejsia) voda
Ja som ani nevedela, ze má ist prevarená...to čítam 1x. Vždy z vodovodu,či pre seba alebo syna...zatial nám nič nebolo
Mňa učili tiež prevarenou vodou, takže aj tak robím. Zároveň si nemyslím,že by si ublížila dcére, keď si ju neprevarila.
Tiez davam vodu z vodovodu plus sol, prvy krat pocujem o prevarani
Predpokladám, že si to robila s pitnou vodou, tá musí byt zdravotne nezávadná.
ak idem na to logicky tu vodu z tocky kludne vypijes - cize tie bakterie a neviem co vsetko si sa docitala, by si takto do tela dostavala tiez. myslim ze v nasich koncinach je voda bezpecna, upravovana tak aby nebola zdraviu skodliva. mozes byt kludna.(ak teda nebyvas niekde v Afrike alebo v nejakom inom kute sveta kde je kvalita vody ovela horsia 😉)
@monnci2226 alebo ma vlastnu studnu, kde ta kvalita nemusi byt idealna...a nemusi to byt ani na konci sveta, ani osada...
Ahoj, syn ma 16 rokov, od 5.rokoch konvickujeme. Zacinali sme s prevarenou vodou vzdy bol cirkus okolo toho /silny alergik, 1x rano a 1x vecer preplach nosa/, potom raz som sa pozabudla, zabudla som mu uvarit vodu a nechat vychladnut. Tak som bola nutena z vodovodu. Ta mu uplne vyhovovala, zevraj mu to nestipe nos.
Ak mate vodu z vodarenskej spolocnosti tak ta bude v poriadku.
@nevenka tak snad nejaky rozbor v takomto pripade urobeny je aby bola pozivatelna. ja si proste myslim ze ak sa tej vody mozes napit - prejde ti travenim bez nejakych problemov, kludne si nou mozes aj preplachnut nos. plus navyse sa tam pridava ta sol, ktora dezinfikuje.
Dávam teplú vodu z vodovodu (preplachujem sebe, nie dieťaťu). Pokiaľ máš vodu z vodární, žiadne parazity v nej nebudú.
Ja vždy iba prevarenou a ešte aj precedenou cez jemné sitko, plus by mala mať 37°.