Zachytila som v telke, že vo vlakoch sa bude kontrolovať režim OTP...keď nie je 15 ročný syn očkovaný stačí, keď bude mať AG test spravený, alebo musí byť PCR. A neviete mi poradiť, koľko oba testy majú platnosť.
Ďakujem krásne za odpoveď
@alenah31 ďakujem za odpoveď
Pokial to neschvalia, tak by som to vobec neriesila. Mozno sa nic take ani neudeje.
Schvalene na slovensku nic nie je, ale u nas v nemecku do verejnej dopravy staci aj antigen, ale nie starsi ako 24h... myslim, ze ak to schvalia, bude to nieco podobne...mozno to pomotivuje trosku nasich dochodcov na ockovanie, uvidime.
@anjelicek26 a kto to kontroluje?
@gelifil kontrolori, vlak veduci, ti, co kontroluju aj listky, policia... ale v nemecku sa drviva vacsina ludi drzi pravidiel, ta rebelujuca cast spolocnosti je omnoho mensia... takze nebol az taky problem s tym.
@anjelicek26 v mhd?
@gelifil ano vsade...vlak, autobus, lietadlo, proste verejna doprava...ffp2 maska a bud ockovany/otestovany/prekonany... kazdy ma mat pri sebe papiere...vynimku su skolaci (kedze ich testuju v skole 3x v tyzdni, tak nepotrebuju oficialny test) a deti pod 6 rokov...
@anjelicek26 no ja len nechapem ze v inych statoch sa opatrenia dodrziavaju a u nas furt nie...ze ci to je mentalitou alebo cim. Lebo vsak nonstop pomaly sme zavreti, a v inych statoch vianocne trhy, obchodne centra funguju normalne, ci inde nepribudaju nakazeni,alebo to vlada az tak neriesi...
@bosorka2302 tak aj u nas su cisla vysoke, ze je to tu ruzove sa povedat neda, aj ked nemocnice stihaju zatial...ale funguje vsetko, skola, kruzky, vsetky obchody, plavarne (otestujem rychlotestom pri vchode a idem dnu), restauracie (otestujem rychlotestom pri vchode a idem dnu)...proste vsetko sa da, ked sa chce... len tu na to idu inym stylom - spolu to zvladneme, robime to najlepsie ako vieme, musime sa podporovat, nikto tu nenadava neockovanym, proste tych testuju a hotovo, nie je tam ta zloba, negativita, nenavist a rozdelenie spolocnosti... Ale toto strasne robia a rozduchavaju media...
@anjelicek26 ano ved uplne je to tu na slovensku chore v tomto. samotesty nema bezny clovek, zopar davali skolakom. ludia sa netestuju, kasle sa na to. a nefunguje poriadne 3r nic, skoly sa otvaraju a zatvaraju....testy v lekarni nekupum aby som sa pretestovala.vsetko nechavaju take nedoriesene mam pocit.
@bosorka2302 ano nedotiahnute. Ked daju lockdown ale nezavru skoly, je to zbytocne a trpi len ekonomika... u nas urobia vsetko, len zas nepodkopnu podnikatelom a firmam nohy pred vianocami, ked maju mat najvacsie trzby...
Vlada to neschvalila
@bosorka2302 , aj mňa to mrzí, ako to tu funguje. Ale úprimne, vieš si predstaviť u nás, že niekto bude stáť pred vstupom či do reštaurácie, kúpaliska, obchodného centra a bude robiť AG testy? Veď by ho zlynčovali .... A za to nemôže ani vláda, ani média, ale egocentrizmus jednotlivcov a naivná predstava, že keď sa niekto nechá testnúť, tak je ovca. A to len núti ľudí búriť sa, aby dokázali, že ovce nie sú ....
@cairka ved prave preto sa zamyslam preco b inych statoch to funguje a u nas nie? Podla mna ludia su vsade rovnaki vzdy najdes aj zodppvednych aj blbcov
Lenže ani rýchlo testy nie su 100 %. Syn mal príznaky, tri AG testy negatívne a PCR následne pozitivny...
@elenajezova mužova ex nás presviedčala, že chlapca si môžeme z karantény od nej zobrať aj bez PCR, ze ona mu spraví len ten rýchlotest...v chlapcovej triede boli 3 pozitívni spolužiaci... muž jej vravel, že ten AG je nespolahlivy..no nakoniec sme my u nej ostali za debilov čo sa nechcú starať 🙈🙉
je to LEN návrh - ak to prejde bude stačiť AG test - ešte neuviedli ako starý bude musieť byť.