Dobrý večer, chcem sa spýtať mamičiek, ktorym sa narodili detičky s cystou na mozgu, ako sa vyvíjali tieto cysty a či boli nejaké prejavy u detičiek pri existujúcich cystach aj po XY mesiacoch od pôrodu - či nemali deti nejaké neurologické prejavy.
Moje dieťa má už 9m. Na kontrolné sono (1 mesiac po pôrode) me neboli - nebudem špecifikovať viac, ma to súvis s ťažkým pôrodom, mojou poporodnou depresiou atď - skrátka som sa tak zľakla že to tam bude mať a bude to veľký zdravotný problém že som sa rozhodla posunúť kontrolu mozgu na neskôr - ideme až v januári. Neviem, či ich ešte ma. Dookola myslím len na to a bojím sa že tam tie cysty stále budú, že mu nebodaj tlačia na nejaké mozgové centrum atď - dieťa je zdravé, šikovné, ale samozrejme mám kadejaké myšlienky. Prosím o vyjadrenie tých, čo ste si tým prešli a ako dopadlo následne sledovanie cyst. Ďakujem.
Aj my sme mali a možno aj stále mame, prestala mu ich kontrolovať cca v tom čase ako vy idete na kontrolu keďže sa mu už uzatvárala fontanela tak moc tam nič nebolo vidieť … 🤷🏼♀️ my sme ich mali kvôli sepse ktorú prekonal po operacii keď mal 5 dni ….a nič mu nie je, je to zdravý, šikovný a krásny chlapček. Robí nám veľkú radosť.
Do pár mesiacov zmizli, potom sme už nechodili na kontroly, všetko je ok, držím palce nech je to aj váš prípad.
záleží aký typ cysty tam máte... nám nezmizli.
máme ich roky. dokonca jedna aj narástla viac.
Skoda toho strateneho casu co ste neboli
Fontanela ma svoje limity uz
Vela deticiek tie cysty ma. Mne to pocedali uz na morfo sone. Jednu mal este ked mal 9mesiacov ale to zmizne. 🙂