Kontaktné šošovky pre dieťa

aandrejussa
31. jan 2023

ahojte , idem si k vam po radu. Mam 9 ročnú dcéru a kúpila som jej po dohode s očnou doktorkou kontaktne šošovky. Kvoli športu. Okuliarky mat z bezpečnostných dovodov nemoze a bez okuliarkov jej to uz zacina vadiť. Velmi ich chce , dnes sme celý den trénovali a aj tak za ten svet si to do ocka nevie dat. Máte niekto skúsenosti s niektorym typom šošoviek , ktore sa vyslovene ľahúčko nasadzuju. Tieto som kúpila aby boli co najviac priedusne a tenucke , ale asi su tym pádom aj velmi jemne... Dakujem za každú radu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joannita
31. jan 2023

@aandrejussa neexistuju sosovky, ktore sa lahsie nasadzuju..... Ja som tiez nosila kvoli sportu asi od 10r a to bolo uz pekne davno, vtedy sosovky nebolo take kvalitne..... Chce to len cvik a pride to.
Len nech ich nosi len na sport, lebo si znici rohovku.

joannita
31. jan 2023

@aandrejussa ale napadlo ma, ja som mala taky aplikator, bola to taka akokeby silikonova cca 4cm dlha "tycka", na ktoru sa dala sosovka a tak sa vlozila do oka. To bola super vecicka 👌
Taketo nieco
https://www.mojalekaren.sk/aplikator-kontaktnyc...

anickabasnicka
31. jan 2023

taky jsem mela s nasazenim kontaktnich cocek problem.neustale jsem zavirala oko popripade mi cocka zustala na prste a prevratila se. druhy cocek neznam. za me chce to asi jen cvik a trpelive zkouset dokola a dokola. ..mozna jeste cvicit otevrene oci ve vode, napr ve vani. aby oko pak na sousi reflexne nezavrela,kdyz priblizi prst k oku. drzim pesticky

zuzuliennka1
31. jan 2023

@aandrejussa take neexistuju, vsetky sosovky su rovnake, chce to len trening a cvik. Nauci sa to

zuzuliennka1
31. jan 2023

@joannita neznici si rohovku, pokial bude mat spravne sosovky a bude sa o ne spravne starat a bude ich spravne nosit

laurikagab
31. jan 2023

@aandrejussa mozem sa opytat, dcerka je kratkozraka? ake silne ma dioptrie? tiez sa chcem na to opytat?

aandrejussa
autor
31. jan 2023

@laurikagab Ma 1.5 dioptrie, kúpila som jej -0.75. Tym ze su priamo na očku, tak sa kupuje slabšia dioptrie.

aandrejussa
autor
31. jan 2023

@joannita To vyzera super, dakujem

drzaopica
31. jan 2023

@aandrejussa na to je vyškolený človek v optike.Nielen predať šošovky, ale aj naučiť.Moja dcéra ich nosí, ale učila ju to hodinu

maris5
31. jan 2023

V prvom rade musi velmi, velmi, velmi ich chciet nosit. To je zaklad na prekonanie prvotneho odporu nieco ai pchat do oka. Ja som bola v optike, trapili sme sa asi pol hodinu kym som ich nasadila. Oci mi slzili, sopel mi tiekol. Nadherny pohlad. Potom si clovek najde techniku ako si ich rychlo nasadit.
Mne je jednoducho das si sosovku na ukazovat, potiahnut dolne viecko, prilozit sosovku na duhovku a zatvorit oko. Sosovka je na mieste. Pri vyberani len potiahnem z oka do vonkajsieho kutika a je von.
Idealne ist k niekomu kto sa vyzna.

aandrejussa
autor
31. jan 2023

chceme ich iba na sport , ona ma krásne okulky a velmi ich rada aj nosí.
Ľahšie nasadzuju som myslela tak, ze niektore šošovky su take akoby viac tvrdšie a akoby trosku hrubšie a asi je s nimi ľahšia manipulácia. Tieto su velmi jemnucke a hned sa stocia ked mrkne ockom.

lavinis
31. jan 2023

@aandrejussa všetky sú rovnaké, mäkké
Zo začiatku to bol mordor nasadiť
Chce to cvik

aandrejussa
autor
31. jan 2023

@maris5 Ja nosím roky rokuce šošovky a uz sibich ani pred zrkadlom nedávam , kludne aj po tme😀, a snazim sa ju to naučit, ale nedarí sa zatial. Tak mame ich iba prvy den , tak snad to do konca týždňa zvládneme.

joannita
31. jan 2023

@zuzuliennka1 ja som nosila 20 rokov a dodrziavala som vsetko. A rohovka znicena tak, ze sosovky uz som nemohla nosit.
Poznam vela takych pripadov.

ja_mama
31. jan 2023

Mna ucila ocna dr nasadzovat sosovky, tiez som tam bola asi pol hodku kvoli tomu. Pred touto navstevou mi kazala kazdy den nacvicovat to ze sa prstom dotknem ocneho bielka, aby si oci zvykli neklipkat - asi to nieco pomohlo ale aj tak to bolo tie prve razy tazke a furt sa mi stacali.

pataso
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
1. feb 2023

@aandrejussa mozem sa opytat, to, ze ma -1.5D a kupila si jej sosovky -0.75, ocna to takto odporucila?

terezka1947
1. feb 2023

@pataso neopravia nič pri "minusksroch"
A pri starších ľuďoch tiež nič neopravia,akurát posunu o trošku vek,kedy tie okuliare na blízko budú nutné

zuzuliennka1
1. feb 2023

@joannita ja som tiez nosila sosovky 22 rokov, vymenila niekolko znaciek, kym som si nasla tie prave, s najvyssim obsahom vody, dvojtyzdnove, nikdy som ich nenosila dlhsie a skladala ich doma co najskor, nikdy v nich nespala.
Rohovky mam uplne v poriadku. Uz sosovky nenosim, mam za sebou laser. op. par viac rokov dozadu, zrak stale 100%

nika23t
1. feb 2023

@aandrejussa ja nosím šošovky 20 rokov, 12rocna dcéra tiež chcela, kúpila som jej, už sú doma dva týždne a zatiaľ sa nám nepodarilo nasadiť. Chce to len cvik a tréning, skúšať a skúšať. Moja ma problém s tým, že zmurkne zakaždým, keď sa dotkne oka. A tým pádom šošovku vysunie. Nie je nič, čím sa dá pomôcť.

aandrejussa
autor
1. feb 2023

@nika23t Presne tento problem mame aj my😊. Skúšala som dnes kúpiť ten aplikátor, ani v jednej lekárni,ani optike široko daleko to nemaju 🙈

joannita
1. feb 2023

@zuzuliennka1 tak je to mozne, nehadam sa. Pisem svoj pripad a mojich znamych. Ja som pouzivala tiez len tyzdnove, ku koncu dokonca len jednodnove. Tiez mam laser za sebou