Konská noha - Kramáre

lorrainet
6. júl 2024

Ahojte, na ultrazvuku mi zistili podozrenie na Pes equinovarus na ľavej strane. Pripravujem sa teda radšej vopred na všetko. Žiaľ, nemáme financie na drahé liečenia v zahraničí , dokonca ani vodičšký preukaz na cestovanie (vlakom s novorodencom to bude asi náročné). Chcem sa preto spýtať na reálne skúsenosti z BA Kramárov, kde budem aj rodiť, prípadne, ako ste tieto veci riešili finančne tie, ktoré ste zvolili Viedeň? Prosím o akúkoľvek radu...

koniarova
6. júl 2024

@lorrainet pridaj sa na FB do skupiny Pes eqinovarus. Ale nepotešíme ťa. 99,9% ľudí ti odporučí Viedeň. Slovensko prakticky nikto.

jamimo
6. júl 2024

@koniarova tak, tak, súhlasím. Osobne poznám. rodinu s dieťaťom, s touto diagnózou. Ortopéd v okrese ešte veľmi urazený, čo si to dovoľujú, že aj u nás to operujú, a ak si myslia, že vo Viedni lepšie vybavia
.... 🤦🤦🤦Áno operujú, ale metódou z roku 1982 🤨
Najviac ich podporili tu, tak ako sa píšeš vyššie 👍https://peckari.sk/o-nas/
Dali hlavy dokopy, sociálne siete, zbierka, rodina predala čo chcela a mohla kamaráti pomohli s jazykovou bariérou... A dnes má chlapča nožičku ako zdravú.
Držím palce, nech všetko dobre dopadne💖

moniib
7. aug 2024

@lorrainet ahoj, ja mám dievčatko narodené 17.4.2024, poslali nás z NR na Kramáre, mali sme 4sadrovania práva nôžka, ale našťastie som sa spamätala, ak chceš mať zdravé dieťa, neodporúčam liečiť ju na SVK, naškrabte peniaze, požičajte si od rodiny, na SVK ti urobia len škodu ...kamaráti chodili na kramáre 4roky, keď zistili, že sme odišli do Brna a tam nám povedali že nebolo dieťa správne liečené na SVK, čo som aj tušila, nebola dodržaná Pontesiho metóda, tak si objednali konzultáciu tiež, že či dieťa je ok, ako tvrdia na Kramároch a teda nie je! a dieťa im musí ísť na transfer šliach, čo teda až nie je banálna operácia ako tenotómia....sú z toho na prášky.....ešte raz, ak chcete zdravo chodiace dieťa mať, chodte Viedeň,Brno alebo Praha

tramtada31
7. aug 2024

A keby ste isli do podnájmu do Rakuska, nahlasite si tam pobyt a na základe S1 formuláru mate nárok na zdravotnu starostlivost z AT? A muž by aj viac zarobil, teraz asi financie budete veľmi potrebovat.

janulik2008
7. aug 2024

Kolegyne syncek mal a veru sli do Viedne ... a na chlapcovi vobec nevidno ze mu nieco bolo